Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
29-03-2012
Gevulde aardappelen in de schil met kaas en spek
Een heerlijk bijgerecht om te serveren bij barbecue of gewoon bij de dagelijkse maaltijd.
Nodig :
- 12 middelgrote vastkokende aardappelen - 12 sneetjes gerookte dun ontbijtspek - 12 sneetjes raclettekaas - verse of gedroogde thym of eventueel provençaalse kruiden - peper en zout
- ultra pro
Werkwijze :
Was de aardappelen grondig. Leg ze in de diepste kom van de microgourmet en stoom ze 25 minuten in de microgolfoven. Kan gemakkelijk op voorhand gebeuren. Snij ze dan overlangs en leg er een sneetje raclettekaas tussen, strooi eveneens wat thym erbij tussen. Omwikkel de gehele aardappel met een sneetje gerookt ontbijtspek en leg ze in de ultra pro. Zet de schaal dan in de oven voor 15 minuten op 180°C.
Lekker bij een stukje gegrild vlees en een salade.
Heerlijke aperitiefhapje wat heel gemakkelijk op voorhand kan gemaakt worden en zelfs nog een hele tijd goed kan bewaard worden.
Nodig :
- 75 gr zachte boter - 1 ei - 30 gr parmesan (kan ook met geraspte gruyère) - 2 soeplepels amandelpoeder - 150 gr patisseriebloem - 1 mespunt zout - 3 touren van de pepermolen - 1 koffielepel bakpoeder - 10 zachte olijven - 4 gedroogde in olie opgelegde tomaten
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 210°C. Meng de bloem, bakpoeder, zout, kaas en het amandelpoeder. Voeg het ei en de boter toe. Meng dan de in stukjes gesneden geconfijte tomaatjes en de in stukjes gesneden en ontpitte olijven onder het mengsel. Vorm kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met een vork de balletjes wat plat. Laat bakken gedurende 10 à 12 minuten.
Variatie : Je kan ook werken met groene olijven of bacon of chorizo naar keuze.
Kan een tijdje bewaard worden in een afgesloten tupperware doos.