Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
13-06-2014
Chocoladecake uit de microgolfoven
Moet het snel gaan en zin in zoet....dan zeker dit receptje uitproberen !
Nodig :
- 125 gr chocolade
- 100 gr suiker
- 100 gr boter
- 50 gr bloem
- 50 gr maïzena
- 1/4 zakje bakpoeder
- 3 eieren
-100 ml melk
microcook of microplus van 1 of 1.5 l rond
Werkwijze :
Smelt de chocolade samen met de boter in de microkom ongeveer 2 minuten op 500 Watt. Klop ondertussen de eieren + suiker luchtig tot dat het mengsel verbleekt. Voeg de gesmolten boter/chocolade nu bij het eieren/suikermengsel. Voeg dan de bloem/maïzena en bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar...als laatste de melk. en weer mengen
Vet je microcook of microplus in met boter en bebloem hem...giet het beslag erin en dek af met het deksel. Plaats in de microgolfoven gedurende 6.50 minuten op 750 Watt.
Het deksel verwijderen na de kooktijd zodat de cake spoedig kan afkoelen en van boven bepoederen met bloemsuiker of cocospoeder naar wens.
Met wat overrijpe bananen in huis zelf homemade bananenijs gemaakt zonder toegevoegde suikers of zelfs niks anders...Puur bananen.
Met behulp van de extrachef...is dat zo gebeurd.
Nodig :
- 4 overrijpe bananen
- extrachef
Werkwijze :
Snij de bananen in kleine rondellen en steek die in een diepvriespotje gedurende enkele uurtjes in de vriezer zodat de stukjes bevrozen zijn.
Doe ze dan in de extrachef en trek enkele keren totdat je een smeuiige massa bekomt. In het begin lijken het allemaal brokjes te zijn...maar je trekt gewoon door en je zal zien dat het vanzelf een smeuiige bananenijs wordt.
Aperitiefhapje van gerookte ham met couscous van kolen...
Zo eenvoudig, heerlijk en snel klaar met behulp van de extrachef. Een soort couscous gemaakt van bloemkool en broccoli.
Nodig :
- 1/2 bloemkool
- 1/2 broccoli
- paar sneetje gerookte ham of grijze garnaaltjes naar keuze
- mayonaise
- blaadje basilicum
- extrachef
Werkwijze
Was de bloemkool en broccoli en doe hem als roosjes in de extrachef...enkele malen aan het touwtje trekken en je bekomt een soort couscous van de kolen....Het is nu heel fijn gesneden, mengen met mayonaise en vullen in kleine glaasje. Afwerken bovenop met fijne sliertjes gerookte ham of garnaaltje kan ook. Een blaadje basilicum zorgt voor de finishing touch !
Wat kan het toch soms simpel zijn.
Deze fijngesneden groenten kunnen ook worden gebruikt bij de BBQ.
Goddelijke drankje en tevens middeltje tegen de hoest ;-)
Het ogenblik is aangebroken om jonge groene dennenappels te gaan plukken, dit gaat nog tot eind juni en dan is de beste periode voorbij. Hiermee kan je een overheerlijk drankje maken. Wat je je zeker niet gaat beklagen....en wat is er nu heerlijker dan een eigen gebrouwen drankje aan te bieden aan je bezoek of natuurlijk voor jezelf. Bovendien geeft het een echte boost in de winter bij een verkoudheid....Vaak doe ik dan een scheutje bij in mijn warme melk. En helemaal niet moeilijk te maken natuurlijk
Nodig :
- 30 jonge groen gesloten dennenappels
- 1 liter jenever
- 750 gr donkere kandysuiker
- een goede afsluitbare Tupperware pot
Werkwijze :
Was de dennenappels grondig en doe ze in de Tupperware pot. Strooi de kandysuiker erover heen en giet de fles jenever er overuit. Laat deze pot nu afgesloten staan gedurende 6 weken. Af en toe eens roeren mag zeker. Na 6 weken is het tijd dat de dennenappels eruit mogen....en filter je de drank nog eens na door het door een koffiefilter te gieten. Doe het drankje tenslotte in de lege fles jenever en voorzien het van zijn naam. En dan heerlijk genieten hé !