Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
13-09-2012
Vislasagne in de lage ovale ultra pro
Een heerlijke ovenschotel met zalm en kabeljauw. Makkelijk op voorhand te maken en koel te bewaren tot het moment dat men het in de oven gaat zetten om er nadien samen gezellig van te genieten.
Nodig :
- lasagnevellen
- 3 kabeljauwfilets of pangasiusfilets kan ook
- 150 gr gerookte zalm
- 1 pakje van 450 gr diepvriesspinazie ontdooid of vers mag ook
- 1 ui
- 250 ml culinaire light room of gewone room mag ook
- een soeplepel kreeftenbouillon van Piet Huysentruyt of gewone visbouillon kan ook
- peper en zout
Voor de bechamelsaus :
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 1/2 l melk
- peper, zout, nootmuskaat
Voor de afwerking
- geraspte kaas
Werkwijze :
Maak eerst de zalmsaus. Pel en hak de ui fijn in de turbomax of turbochef. Doe hem in het microschenkkannetje samen met wat olijfolie en zet hem 1.5 min. op 800 Watt in de microgolf. Doe er dan de room samen met de soeplepel kreeftenbouillon bij. Tevens zout en peper. Zet terug in de microgolf op 800 Watt gedurende 2 minuten. Roer door. En indien niet dik genoeg doe er wat sausbinder in en zet terug voor 1 minuut op 800 Watt. Nu kan je hier al wat gesnipperde zalm doorheen doen. Maar niet alles.
Maak dan de bechamelsaus door de boter de smelten, de bloem erbij te doen goed roeren de melk toevoegen en blijven roeren en afkruiden met peper, zout, nootmuskaat. Deze saus heb ik deze keer op het vuur gemaakt omdat mijn schenkkannetjes allemaal in gebruik waren. Maar de saus kan even goed in de microgolf worden gemaakt.
Neem nu uw lage ovale ultrapro en schep er een laagje bechamelsaus in. Neem dan de kabeljauw en knip met de Tupperware schaar de vis in stukken en verdeel die over de bodem. Daarover een laag gerookte zalm. Hierover een laagje diepvriesspinazie. Dan een laagje vissaus en dan een laag lasagnebladen. Dan de bechamelsaus en weer een laag vis en een laag spinazie en weer vissaus en zo verder. Eindigen met een saus en overstrooien met geraspte kaas. Deze kan gekocht zijn of gemalen in het Tupperware kaasmolentje. Dan de schaal ong. 25 minuten à 30 minuten op 180 ° in de oven plaatsen. Niet onder de gril.
Reacties op bericht (1)
06-10-2012
Vislasagne in de lage ovale ultra pro
Hier ben ik weer, hoe lang moet de vis lasagna in de oven en op welke temperatuur?