Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
20-10-2013
Braambessensiroop
Mijn heerlijke siroopje is bijna op en vergeten het recept mee te delen....een beetje laat in het seizoen maar toch wil ik hem nog meegeven.
Nodig :
- 500 gr braambessen
- 300 cc water
- 300 gr witte suiker
Werkwijze :
Was de braambessen zorgvuldig en doe ze in een kookpot samen met het water. Breng aan de kook en laat 2 minuten borrelend koken en schuim eventueel af. Plaats een vergiet boven een opvangschaal en schep de kokende massa hierin. Duw met de bolle kant van een soeplepel op de massa zodat het sap goed kan doorlopen.
Het opgevangen sap breng je terug aan de kook samen met de suiker deze keer, goed roeren tot alles is opgelost. Ongeveer 20 minuten laten doorkoken en de siroop daarna in een fles gieten die je goed afsluit...
Deze heerlijke siroop kan enkele maanden worden bewaard en gaat goed samen met pudding, ijs, yoghurt of zelfs in spuitwater.