Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
22-09-2013
Crostata di briciole e mele (appelkruimeltaart)
Benieuwd naar het recept en ontvang je ook graag een gratis taartschep ? Deze krijg je in de maand oktober wanneer je gast ben op een demo....en indien niet kan je uiteraard zelf ééntje organiseren.
Voor de gelukkige bezitters van een kweeperenboom in zijn tuin is volgend receptje zeker eens te proberen. Je kan er dus niet alleen lekkere kweeperengelei van bereiden maar ook een heerlijke kweeperenlikeur !
Nodig :
- 1/2 kilo kweeperenschillen
- 200 gr suiker
- 1 liter alcohol van 40°
- 2 citroen
- 25 koriandezaadjes
Werkwijze :
Wrijf het dons van de schil en schil de peren.
Doe de schillen samen met de suiker, alcohol en korianderzaadjes in een recipiënt. Pers de citroenen uit en voeg ook dit sap toe.
Sluit de pot en zet het gedurende een maand weg wel af en toe eens omroeren. Na die tijd zeef je de likeur en giet je het in een mooie fles. Laat de drank dan nog enige dagen rusten zodat hij mooi helder van kleur wordt.
De nieuwe tupcakevorm van Tupperware heeft me nog niet teleurgesteld.....zalig om in te werken. Volgend receptje is supermakkelijk en heerlijk om van te smullen nu de herfst zijn intrede doet...hierbij de kachel aan en een tasje koffie....zeg nu nog eens dat herfst niet leuk kan zijn ;-)
Nodig :
- siliconen tupcakevorm
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr boter
- 150 gr suiker
- 3 eieren
- zeste van een halve citroen
- sap van een halve citroen
- 75 gr gemalen amandelen
- 2 appelen
Werkwijze :
Doe de boter samen met de suiker in een kom en mix alles goed onder elkaar. Voeg de eitjes één na één toe en mix verder. Voeg de citroenzeste + sap toe en tenslotte de gemalen amandelen en bloem. Alles goed onder elkaar mengen en in de vorm doen. De appels schillen en in vieren snijden. Dan nog eens in schijfjes. De appelschijfjes bovenaan in het deeg drukken mooi in het rond zodat je precies roosjes bekomt. Overstrooien met een snufje kaneelsuiker en bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 à 40 minuten.
Bewaren in de ronde clickplusdoos van Tupperware!
Maar lang zullen ze daar niet inzitten geloof ik......laat het genot maar beginnen ;-)