Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    27-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocopasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Vermits hier elke morgen nogal wat chocopasta verdwijnt op de boterhammen van onze jongste dacht ik eraan eens zelf op zoek te gaan om dit te kunnen maken.  Ik had reeds vroeger nog eens een poging gedaan maar die veel toen niet zo in de smaak. Deze keer heb ik meer succes. Heerlijke chocopasta en in een wip klaar.

    Nodig :

    • 250 gr melkchocolade of voor de liefhebbers puur kan ook
    • 250 gr goei boter
    • 1 blikje gecondenseerde gesuikerde melk
    Werkwijze :

    Breek de chocolade in stukken en doe deze samen met de goei boter  in de microgolfschenkkan van tupperware. Zet in de microgolf op de laagste stand gedurende 2 min. Roer eens om. Zet nog twee minuten terug. Roer terug om.  Voeg nu het blikje gecondenseerde gesuikerde melk toe en roer goed door. Vul glazen confituurpotjes met de choco. En zet in de ijskast om te laten opstijven. Deze hoeveelheid is goed om 3 potjes te vullen. Het potje dat ik in gebruik hebben om te consumeren zet ik buiten de ijskast omdat de pasta dan beter smeerbaar is.
    Onze Wessel hoor je alvast niet klagen.



    27-03-2011 om 15:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Home made cookies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wil je graag eens iemand verrassen met een culinair geschenkje. Dan is onderstaande tip misschien wel eens leuk. Ik heb dit niet zelf bedacht maar gevonden op een franse blog. Omdat ik het idee zo leuk vond, heb ik er mij natuurlijk ook aan gewaagd en er al iemand mee verrast.














    Hoe maak je dit :

    Neem een glazen bokaal van 1 liter. Niet groter of kleiner. En vul met volgende ingrediënten en in dezelfde volgorde :

         -   250 gr bloem
         -   1 koffielepel bicarbonaat
         -   1 koffielepel bakpoeder
         -   1 mespuntje zout   

    Deze bovenstaande ingrediënten goed mengen en onderaan in de bokaal doen vervolgens

         -  100 gr havermoutvlokken

         -  125 gr chocoladeparels (bakvaste verkrijgbaar bij o.a. aveve en colruyt 

         - 100 gr bruine rietsuiker

         - 100 gr witte suiker

         -  50 gr notenmengeling of 50gr muesli naar keuze

         -  50 gr gedroogde rozijnen of cranberry's naar keuze

    De bokaal zeer goed sluiten zodat de lagen niet door elkaar kunnen geraken. Dit oogt namelijk veel mooier.

    Voorzien van een mooi etiket met volgende opschrift : 

    Werkwijze :

    Doe alle ingrediënten in een tupperware mengkom en voeg 1 ei toe en 125 gr zachte boter.  Meng alles heel goed door elkaar. Voor kleine hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.  Laat 12 à 15 min. bakken op 180 ° C.              Smakelijk !

    Wil je een leuk etiket zelf op een gemakkelijk manier maken. Ga dan naar de site van www.leparfait.fr en hier kan je naar hartelust zelf je eigen etiketten ontwerpen.
     

        



    Bijlagen:
    Frankrijk kerstvakantie 2010-2011 277.JPG (2.7 MB)   

    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Home made cookies
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verveine : heerlijk aperitiefdrankje
    Verveine: één van mijn lievelingsdrankjes.








      +/- 50 blaadjes
    - ½ liter pure alcohol
    - één week(mag ook langer) laten trekken op een donkere plaats,af en toe schudden
    - filteren
    - maak suikerwater van 750ml water en 300g suiker
    - laat afkoelen
    - voeg bij het verveineaftreksel
    - goed mengen
    - in flessen doen
    - en...dégusteren maar

    Werking van Verveine is alomvattend, meest gebruikt tegen griep. IJzerhard gewone wilde plant in Zuid-Frankrijk met kleine rose bloempjes.
    Elk jaar breng ik opnieuw een plantje mee naar België want het overleeft helaas de vrieskou hier niet.
    Men kan van dit plantje eveneens thee maken of olijfolie mee aromatisern. Ook heerlijk in de dressings bij salades.









    25-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    Tags:Drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini croissantjes zowel hartig als zoet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Voor diegene die de croissant party van tupperware nog niet kennen; ik kan hem u van harte aanbevelen. Het is één van mijn favorieten op de demo's en thuis. Wanneer er onverwacht volk langskomt kan je met dit artikel in een mum van tijd heerlijke hapjes op tafel toveren.
    Wat heb je hiervoor nodig : 1 bladerdeeg, vulling voor erin en natuurlijk de croissantparty zelf.  Bladerdeeg moet je natuurlijk niet zelf beginnen maken want dit is veel te omslachting. Je vindt dit in bijna elke supermarkt voor nog niet eens 1 euro. Hiermee kan je 16 mini croissantjes maken ofwel 8 grote croissants. Nadat  het bladerdeeg voorzien is van een vulling op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en bakken ong. 10 à 15 min. op 180 °C. Met kan zowel een hartige vulling maken, of een zoete vulling.
    Tip : Als men bladerdeeg in huis heeft dat bijna aan zijn vervaldatum is en je gaat er niet zo dadelijk iets mee maken, steekt men dit best in de diepvriezer en dan gaat het nog een hele tijd verder mee.
    Enkele ideeën :

    Bijlagen:
    Heerlijke hapjes van bladerdeeg met de croissant party van Tupperware.doc (128 KB)   

    24-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (1)
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhuur van vakantieverblijf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Graag wil ik bij deze ook even meedelen dat wij een vakantieverblijf verhuren in het zuiden van Frankrijk. Wie hierover graag meer inlichtingen wenst kan misschien alvast eens een kijkje nemen op onze website : www.freewebs.com/zuidfrankrijk
    U mag me natuurlijk ook altijd mailen of bellen voor meer informatie.

    23-03-2011 om 14:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere snoepgebakjes die niet moeten worden gebakken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Nodig
    • 200 gr melkchocolade of puur of  naar keuze
    • 2 marsrepen
    • 100 gr goei boter
    • 100 gr rice krispies naturel
    Werkwijze :

    Smelt eerst de chocolade samen met de boter in de microgolfschenkkan op een lage wattage.  Roer er de mars in kleine stukjes door en zet even terug in de microgolf om verder te smelten.  Roer er dan de rice krispies onder.  Vul dan de mini muffinvorm met dit mengsel.  Zet een uurtje in de vriezer of enkele uurtjes in de koelkast naar keuze.  Ontvorm en bewaar in een luchtledige tupperwaredoos.

    Moeilijk om er vanaf te blijven.
    Smakelijk

    014/671515 begin_of_the_skype_highlighting          

    23-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Siliconen bakvormen recept
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle aspergeroomsoep
    Nodig :

    • 3 ajuinen
    • 3 smeerkaasjes
    • 3 sneetjes (wit) brood
    • 1 bokaal asperges
    • 3 bouillonblokjes
    • 1 liter kokend water (waterkoker)
    Werkwijze :

    De uien snijden in de turbomax en even aanstoven met wat olijfolie : 2 min. op vol vermogen (900 Watt) in de ultra pro.
    Doe de rest van de ingrediënten bij in de ultra pro en zet 13 min. in de microgolf op 700 watt.

    Mix de soep en voeg evt. nog wat bieslook toe.

    Deze soep kan met elke soort groente, vervang gewoon de bokaal asperges door tomaten, courgette, of....

    Smakelijk !

    23-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse tapenade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    In een wip gemaakt


    Nodig :


    • 2 bollen mozzarella
    • 10 à 12 blaadjes verse basilicum
    • 1 teentje knoflook
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • peper, zout
    • klein beetje olijfolie
    Werkwijze :

    Doe de basilicumblaadjes in de quickchef. Draai een paar keer. Voeg de mozzarellakaas toe en snijd hem fijn. Voeg geperste look toe, kruiden en de tomatenpuree. Draai nog een paar keer met de quickchef. Voeg voor de smeuiigheid wat olijfolie toe. Zet goed onder elkaar en smeer op toastjes.

    Smakelijk !

    23-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:vegetarische préparé, zuiderse tapenade, turbomax,turbochef,quickchef
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizzabroodjes
    Ingrediënten:

    • 200 gr gekookte hesp
    • 200 gr geraspte kaas
    • 2 kleine potjes zure room
    • 1 ajuin
    • peterselie en/of een teentje look, peper en eventueel zout
    • halfafgebakken broodjes (broodjes die in vacuumverpakking zitten en thuis nog moeten worden afgebakken)
    • de hesp kan vervangen worden door 200 gr gerookte zalm met eventueel dille
    Werkwijze :

    Snijd de ajuin samen met de peterselie in de quick chef of de Turbo max.
    Voeg hesp of zalm en kruiden toe en snij opnieuw
    Voeg de geraspte kaas toe.
    Neem een grotere kom en meng met de zure room met het mengsel uit de quick chef en met een deel van de geraspte kaas.
    Snijd de ongebakken broodjes middendoor.
    Besmeer de broodjes met het mengsel en doe de rest van de geraste kaas er bovenop.
    Leg de broodjes op het multiflex deegblad en laat ze ong. 10à 15 min bakken op 180° in de oven.
    Smakelijk.

    23-03-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs