Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-10-2011
Chococos (lekkere pralines)
Enkele dagen terug de nieuwe pralinevorm uitgetest die momenteel te koop wordt aangeboden via de kerstfolder.
Voor mijn eerste poging ben ik het dan ook niet te moeilijk gaan zoeken en heb ik gewoon het receptje gevolgd dat staat genoteerd op de folder die bij de siliconen pralinevorm wordt geleverd. (Op de folder staat wel zo'n receptje of 6)
Nodig voor 24 stuks : - 50 gr suiker - 125 gr gemalen kokos - 50 gr chocolade - 125 gr mascarpone
Werkwijze:
Doe de chocolade in het microschenkkannetje en smelt deze in de microgolf op lage wattage gedurende 40 sec. Meng ondertussen de mascarpone met de suiker en de gemalen kokos. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng alles goed onder elkaar tot een mooi homogeen mengsel. Spoel de siliconen pralinevorm even af onder de koude waterkraan, niet afdrogen. Vul dan de vormpjes op met de bekomen pasta. Strijk de inhoud mooi glad aan de bovenkant en zet de vorm gedurende 2 uren in de koelkast. Je zal zien dat de pralines er probleemloos uitvallen. Persoonlijk vond ik ze heel lekker. Het had iets weg van bounty maar nog lekkerder. Ik was wel vergeten een fotootje te maken toen ik de pralines net uit de vorm had gehaald. M.a.w. na traktatie aan enkele kollega's had ik er nog maar enkele over en daarvan heb ik dan maar een fotootje gemaakt.
De nieuwe kerstfolder aanbiedingen geldig van 24/10 t/m 31/12/2011
Op onderstaande foto's kan u kennismaken met de nieuwe eindejaarsaanbiedingen van tupperware. Niet alleen aan de volwassen is gedacht maar ook de kinderen zullen tevreden zijn met de handige keukenhulpjes.
Sinds ik pudding heb leren maken in de microgolf wordt er hier geen enkele keer nog pudding op het fornuis gemaakt. Om twee redenen. Op het vuur duurt het langer en omdat je vlugger kans hebt dat de bodem een beetje gaat aanzetten vooral bij chocoladepudding. Dit alles komt niet voor wanneer ik werk met de microgolfoven. In de microgolfoven duurt het welgeteld 7 min om een heerlijke vanille of chocoladepudding tevoorschijn te toveren. Omdat veel mensen dit jammer genoeg nog altijd niet goed weten want dit hoor ik geregeld, vandaar dat ik dit nu toch nog eens graag wil meedelen.
Nodig :
- l liter melk mag halfvolle of volle zijn naar eigen smaak - 65 gr vanillepuddingpoeder - 5 soeplepels suiker
Werkwijze :
Je neemt het microgolf schenkkannetje en vult het met 1 liter melk. Daarvan doe je nu een beetje melk (ong. 150 ml) in de shaker om de binding te kunnen maken. Hiervoor voeg je de 5 soeplepels suiker toe + de vanillepoeder. Goed schudden met de shaker zodat de vanillepoeder goed oplost. Het schenkkannetje met melk zet je in de microgolf op 800 watt gedurende 5 min. Na die tijd neem je het eruit en voeg al roerend de inhoud van de shaker toe. Goed mengen met de klopper. Zet het schenkkan nu nog 2 min. terug in de microgolf weer op 800 watt. Je zal direkt merken dat hij na die 2 min goed stevig geworden is. Indien die niet zo zou zijn dan roer je weer een keer en zet hem nog een minuut terug. Uitgieten in schaaltjes en klaar. Indien je chocoladepudding zou willen dan een reep chocolade mee smelten met de melk en verder dezelfde werkwijze hanteren.
Deze saus maak ik hier op geregelde tijdstippen. Kan worden opgediend bij varkensvlees, kip, vis of zoals wij gisteren hebben gedaan bij biefstuk en versgebakken frietjes. Maar even smaakvol erbij zou zijn rijst of gekookte aardappelen.
Nodig voor de saus : - 1 rode en 1 groene paprika ( op de foto zie je gele stukjes paparika omdat ik niet voldoende rode had ) - 1 bakje champignons - 3 tomaten - 1 grote ui - 1 mespunt mosterd - 2 koffielepels tomatenconcentraat - beetje cognac - paprikapoeder, zout en peper - fijngehakte peterselie - 2 dl room - 1 kruidenblokje Knorr - beetje demi glace poeder (facultatief) - groene peperbolletjes (verkrijgbaar in potjes)
Werkwijze:
In de wok wat olijfolie verhitten, daarin de ajuin, paprikareepjes en de in schijfjes gesneden champignons aanbakken. Na enkele minuten, de tomaten in schijfjes gesneden toevoegen en meebakken. De mosterd toevoegen + tomatenconcentraat. Kruiden met peper en zout en paprikapoeder. Bouillonblokje toevoegen. Enkele minuten laten sudderen. Room toevoegen. De verse groene peperbolletjes toevoegen. Eventueel wat demi glacepoeder ( optie), zelf vind ik dit wel lekkerder. Even laten inkoken zodat de saus wat indikt en afwerken met fijngehakte peterselie. Bij overschot van de saus, men kan deze gemakkelijk invriezen en nadien gewoon terug opwarmen.