Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-04-2011
Gestoomde paprika met gehakt, couscous en tomatensaus
Heerlijk licht eten met warm weer en nog super vlug klaar ook.
Nodig : 4 rode paprika 500 gr gehakt 2 eieren peper en zout beetje chapelure couscous
Voor de tomatensaus: 1 ajuintje enkele tomaten 1 kruidenblokje wat provençaalse kruiden
Werkwijze :
De paprika reinigen en het hoedje eraf snijden. De zaden aan de binnenkant verwijderen en vullen met het opgemaakte gehakt. (Gehakt bereiden met peper en zout, chapelure en 2 eieren. Alles zeer goed mengen). Hoedje terug op de paprika zetten en ze dan in de microgourmet plaatsen. Het onderste schaaltje vullen met 400 ml koud water. Deksel erop en 20 min. op 800 Watt in de microgolf plaatsen om ze te stomen. Op deze manier gaat alle vetten die in het gehakt zaten weg stomen en niet onderaan in de paprika blijven zitten zoals dat zou zijn wanneer men de paprika in de oven klaar maakt. Ondertussen water opzetten en aan de kook brengen. Dan couscous toevoegen en 1 min. onder deksel laten gaar worden. Als dit gebeurt is deksel van de pot en dadelijk met 2 vorken boter onderroeren zodat de korrels niet aan elkaar gaan kleven. Verhouding water/couscous is 2 tassen water voor 1 tas couscous. De tomatensaus bereiden we in de microgolfschenkkan. Ajuin in de schenkkan doen en 2 min. op 800 watt zetten in de microgolf. Tomatenconcassés toevoegen vers of een blik samen met het kruidenblokje en de kruiden. Nog 4 min. terug op 800 Watt zetten in de microgolf en provençaalse kruiden overstrooien. Op klein half uurtje kan men aan tafel. Tip : Indien de kinderen niet zo graag couscous lusten kan je gemakkelijk nog enkele aardappelen in de bovenste schaal van de microgourmet plaatsen zodat ze gelijktijdig klaar zijn met de paprika's.
Ondertussen is het al een weekje stil op mijn blogje vanwege mijn vakantie in het zuiden. Toch heb ik hier niet stil gezeten. Maar had niet de tijd om mijn receptjes neer te schrijven maar wel om ze in uitvoering te brengen voor al het bezoek. Tevens hebben we hier vorige zondag nog een vide grenier bezocht in het dorpje waarop ik 5 nieuwe kookboekjes heb gevonden van de hand van Sofie Dudemaine. In België beter bekend als "Sofie's cakes". Ik ben heel blij met mijn nieuwe aanwinst. Het zijn vooral zeer praktische kookboekjes met veel foto's erbij en dat voor heel weinig geld. Dat is altijd fijn.
Neem de mooiste blaadjes van de witloofstronkjes. Schik deze op een rond bord. Neem de camembert en snij de bovenste korst er af met behulp van een mes. Laat de camembert in zijn doosje zitten maar zonder bovendeksel. Zet hem nu in de microgolf op de hoogste stand : 800 W gedurende 2 à 3 min. Zet de kaas in het midden van het ronde bord waarrond de witloofblaadjes liggen.
De bedoeling is dat de mensen met de witloofblaadjes een schepje nemen van de gesmolten camembert.
Tip : Men kan ook een camenbert in gesloten doosje laten en hem een tiental min. op de barbecue leggen. Heerlijk met stokbrood.