Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    19-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboom Meringue
    Zo simpel en toch ook wat feestelijk met deze meringue Kerstboompjes

    Nodig :

    - 5 eiwitten
    - 250 gr witte suiker
    - wat druppels groene voedingsmiddelen kleurstof (ik heb zelf geel en blauw gemengd)
    - snoepparels om te versieren


    Werkwijze :

    Doe de eiwitten in de Kenwood en laat ze half stijfkloppen. Voeg dan geleidelijk de suiker eraan toe terwijl je verder mixt; Voeg ook de druppels kleurstof toe. Zelf een beetje zien hoeveel kleur je wilt.
    Spuit dan met behulp van de Tupperware spuitzak bergjes in de vorm van een Kerstboom. Doe er meteen parels overheen naar eigen keuze.

    Bak af gedurende 1 1/5 uur in een voorverwarmde oven van 100°C met een lepel tussen de deur zodat de damp kan ontsnappen.

    Bewaar ze in een goed afgesloten Tupperware doos.
















    19-12-2014 om 21:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    18-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk Kerstgebak
    Slechts 1 bladerdeeg had ik nodig en wat fantasie in mijn hoofd om tot dit lekkere en leuk resultaat te komen. Voor iedereen haalbaar en zo klaar. Ik maakte het tussen de soep en de 'patatten' ;-)


    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - 2 appels
    - een handvol cranberries
    - 50 gr boter
    - 50 gr gemalen amandelpoeder
    - 50 gr suiker
    - 1 eigeel voor bij de franigpanevulling
    - 1 eigeel om de bovenkant te bestrijken

    Werkwijze :

    Snij het bladerdeeg in met een mes volgens mijn foto. Schil de appels en haal klokhuis eruit. Snij ze verder in fijne partjes. Meng de zachte boter met de suiker en amandelpoeder. Doe dit frangipanemengsel met behulp van de spatel op het deeg in een piramidevorm. Wikkel dan de reepjes bladerdeeg volgens mijn foto om en om. Leg hier en daar een cranberry tussen de reepjes bladerdeeg als een soort kerstbal. Bestrijk het deeg met losgeklopt eigeel en bak de kerstboom af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 tot 30 minuten.   

    Wanneer hij is afgekoeld kan je hem eventueel nog bestrooien met poedersuiker.

    Serveren met een heerlijk tasje koffie of thee !


















    18-12-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    17-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboom servet
    Op zoek naar een leuk idee om je servetten te vouwen voor de Kerstperiode, dan zal deze Kerstboomvorm je zeker bekoren.
    Dit leuke ideetje heb ik gisterenavond opgepikt bij het plaatselijke Kvlv Kerstfeestje en wil ik graag met jullie delen.

    Nodig :

    - groene servetten
    - enkele kleine isomo balletjes bespoten met glitter of pareltjes of blinkende sterretjes


    Werkwijze :

    Aan de hand van foto's ga ik proberen jullie stap voor stap dit uit te leggen.



    Leg de servet met de openkant naar boven en plooi onderdaan waar de vouw zit een tipje omhoog

    Neem aan de bovenzijde 1 blaadje naar beneden voor bijna de helft en vouw dan terug een hoekje omhoog



    Herhaal dit 4 x



    Vouw de rechtse en linkse kant naar achteren volgens de tekening



    Steek dan de tipjes telkens onder het bovenliggende blaadje

    17-12-2014 om 10:15 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    Tags:Kerstboom servet
    >> Reageer (0)
    16-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crema Catalana met een twistje
    Heerlijk dessertje en zeker op microgolf manier zo vlug klaar en net weer eens iets anders met toevoeging van gedroogde abrikozen en vijgen.

    Nodig :

    - 500 ml melk
    - 4 eidooiers
    - 20 gr maïzena
    - 100 gr suiker
    - 2 stuks steranijs
    - 1 scheutje batida de coco (facultatief)
    - enkele gedroogde abrikozen en vijgen

    Werkwijze :

    Doe de melk in de microcook schenkkan en hou 2 eetlepels apart die je in de 2 liter maatbeker doet. De microcook schenkkan met melk  en suiker en de 2 stuks steranijs zet je in de microgolf voor 5 minuten op 800 Watt zodat je melk aan de kook gaat. Ondertussen splits je de eieren en doe je bij de eigelen nu de maïzena en de 2 eetlepels melk. Klop dit goed los met behulp van de klopper. Voeg dan dit mengsel bij de warme melk en klop goed op, voeg ook een beetje batida de coco toe. Zet dan de microcook schenkkan 3 x 1 minuut terug in de microgolf en tussenin telkens roeren. Je crème is klaar nu en kan in lage schaaltjes worden uitgegoten. Snij enkele stuks gedroogd fruit in fijne reepjes en leg die op de pudding. Zet de schaaltjes dan enkele uurtjes in de ijskast om te laten opstijven.

    Bestrooi eventueel net voor het opdienen nog met wat suiker en met behulp van een bunsenbrandertje kan je de suiker dan laten karameliseren zodat je nog een heerlijk krokant korstje bovenop krijgt.  Je kan het ook even onder de grill zetten.

    Eventueel kan je de suiker erover ook weglaten indien je hier niet gek van bent.











    16-12-2014 om 16:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs