Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-05-2013
Half flan, half taart met een laagje chocolade
Een heerlijke kokos flantaart met een laagje chocolade bovenop. En helemaal niet moeilijk te maken.
Nodig :
- 150 gr gemalen kokos
- 50 gr maïzena
- 3 eieren
- 300 ml melk
- 200 ml room
- 1 doos gecondenseerde gesuikerde melk van 397 gr
Voor het laagje chocolade bovenop :
- 100 gr chocolade
- 1 dl room
Werkwijze :
Meng de maïzena met de melk. Voeg de gecondenseerde melk + eieren + room + kokospoeder toe. Goed mengen en in een vorm doen van ong. 20 cm doorsnede. Bakken in een oven au bain marie van 180°C gedurende 1 uur en 20 minuten.
Volledig laten afkoelen. Dan de chocoladelaag erover heen doen. Hiervoor smelt je de chocolade samen met de room in het microplus schenkkannetje in de microgolfoven op lage wattage. Instrijken met het patisserieborsteltje.