Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kaasmolentje plus







    Geen receptje deze keer. Maar wat ik zeker onder de aandacht wil brengen is dat het kaasmolentje plus van tupperware niet alleen kan gebruikt worden voor het fijnmalen van kaas.  Ook het fijnmalen van wortelen gaat hier super goed mee. De smaak van de geraspte worteltjes is extra sappig en lekker.  En ook koekjes kunnen hier in een mum van tijd mee worden fijngemalen. Soms is dat handig wanneer men een bodem wil bekleden die moet worden gebruikt voor bv. een plattekaastaart of bij tiramisu.
    Eveneens kan men hier heel goed alle soorten noten mee fijnmalen. Enkele weken terug heb ik dit reeds aangehaald in mijn berichtje van de salsa di noci.  Die overigens dikswijls positief onthaald is. 




    20-10-2011 om 09:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash Hawai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Eergisteren dit lekkere gerecht klaargemaakt in de ronde ultra pro.  Heb het hier thuis geserveerd samen met puree en gebakken witloof.

    Nodig voor 4 personen :

    - 2 dubbel kipfilets
    - 2 grote ajuinen
    - peper, zout, currypoeder en een kipbouillonblokje
    - enkele druppels south mix culinaire oliën
    - enkele takjes peterselie
    - 200 gr abrikozen in blik
    - 100 ml room
    - 1 soeplepel maïzena

    Werkwijze :

    Kuis de ui en snij in de quick chef in stukjes maar niet te fijn.  Doe de ui in de ultra pro, verkruimel het kippenbouillonblokje en voeg er een geutje olijfolie aan toe  Roer, plaats met deksel in de microgolf gedurende 4 min. op 800 watt.Knip de kip met de schaar in kleine stukjes, voeg die dan toe aan de ui en plaats terug gedurende 6 min. op 800watt met gesloten deksel. Indien de kip dan nog niet moest gaar zijn plaats nog enkele min. terug.  Meng de room met de maïzena en voeg nu toe.
    Roer, snij de halve abrikoosjes in 4 en voeg ook toe.
    Doe de peterselie in de turbomax en snij heel fijn.  Voeg bij de rest en kruid af met peper, zout en currypoeder.
    Plaats alles nog 4 min terug in de microgolf zonder deksel nu tot het goed is;  Voeg dan pas de culinaire south mix toe.
    Serveer naar smaak met rijst of puree en werk indien gewenst af met geroosterde amandelschilfers. Zelf heb ik dat laatste achterwegen gelaten.

    20-10-2011 om 09:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownies
    Deze namiddag snel even een lekkernij gebakken nl. brownies met noten en chocolade in.  Een heerlijkheid .......
    Nodig :
    - 50 gr gehakte walnoten
    - 60 gr pure chocolade
    - 30 gr zelfrijzende bloem
    - 50 gr suiker
    - 1 ei
    - 60 gr zachte boter
    - 1 gr vanillepoeder  (verkrijgbaar in kleine zakjes)

    Werkwijze:

    De noten in de quickchef doen en fijnhakken.  De pure chocolade op de snijplank leggen en met het koksmes eveneens fijnhakken.
    In de tupperware 2 l maatbeker meng je de suiker, de bloem, het ei, de boter en de vanillepoeder tot een gladde massa met behulp van de siliconen spatel.  Doe er nadien de gehakte noten en de gehakte chocolade bij. En meng nogmaals  alles onder elkaar.
    Neem dan de mini tartelettevorm van tupperware, spoel hem eerst om met water en vul dan de 15 vormpjes met behulp van een soeplepel.
    Verwarm de oven voor op 195°C en zet de tartelettevorm 15 min hierin.

    Laat nadien afkoelen en probeer om ze niet allemaal ineens op te eten........;)

     






    17-10-2011 om 18:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekruide gehaktbal in de mini cocot van de ultra pro
    Onze kinderen zijn dol op een soort vleesbroodje met kruiden in.  Vroeger kocht in dit in de supermarkt kort bij huis maar die heeft dat produkt al een tijd niet meer in zijn gamma. Alleen Makro verkoopt dit produkt nog. Doordat we hier maar eens heel af en toe komen kwam ik vorige week op het idee bij het zien van onze nieuwe mini cocotjes hier maar eens zelf te experimenteren. En ik denk dat ik er in geslaagd ben. Het is heel eenvoudig en in een mum van tijd klaar.
    Nodig:

    250 gr hakt
    1 ei
    peper en zout
    paneermeel
    1/4 rode paprika en 1/4 groene paprika
    1/2 ajuin

    Werkwijze:

    Pel de ajuin en kuis de paprika. Doe de hoeveelheid zoals hierboven vernoemd in de quickchef en snij de stukken fijn maar ook niet te fijn.
    Ondertussen breng je het gehakt op smaak door toevoeging van peper en zout, ei en paneermeel.  Goed mengen en dan de groenten eronder mengen. Vorm een soort bol en leg hem in het ultra pro mini coocotje.  En zoals je wellicht al wist de ultra pro potten moeten nooit worden ingevet en kunnen gebruikt worden in de microgolfoven en in de oven maar nooit onder een grill.
    Ik heb deze keer gekozen om mijn vleesbroodje klaar te maken in de oven. Ik heb het dekseltje erop gedaan en ong. 30 min. in de oven gezet van 200 C° . De laatste 10 min had ik het dekseltje verwijderd zodat mijn vleesbroodje ook wat kon voorzien worden van een korstje.  Heb het nadien laten afkoelen in zijn eigen potje en in de ijskast verder bewaard.  Lang heeft het echter niet geduurd dat bewaren. Want de dag nadien was het helemaal op. De kinderen vonden het net zo lekker dan diegene die ik vroeger in de winkel kocht.
    Je kan de bereiding ook in de microgolf doen. Maar dan is 10 min op 700 watt voldoende.




    17-10-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags: ultra pro, mini ultra pro
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs