Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    02-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Waterzooi
    Heerlijk en vlug klaar in de micro gourmet : mijn favoriet hier in huis. Ik wil hem voor niks ruilen !

    Nodig :

    - 500 gr kippenfilet
    - 2 stokken prei
    - 4 wortelen
    - 6 aardappelen
    - 2 soeplepels maïzena
    - 1 kippenbouillonblokje
    - kippenkruiden
    - gehakte peterselie
    - 2 dl room
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Snij de wortel, prei en aardappelen in kleine stukken en doe deze in de diepe mand van de microgourmet. In het lage vergiet leg je de in blokjes gesneden kip die je overstrooid met kippenkruiden. De onderste container vul je met 400 ml water. Alles op elkaar plaatsen en afsluiten met het deksel. In de microgolf plaatsen en in 25 minuten laten stomen op 800 Watt.

    Ondertussen de peterselie fijnhakken in de turbomax. De room samen met het kippenbouillonblokje in de shaker doen, kruiden met peper en zout en ook de 2 soeplepels maïzena toevoegen. Goed shaken. En overbrengen in de microplus schenkkan. Wanneer de groenten gestoomd zijn, de helft van het kookvocht bij de room gieten en doorroeren. Het mengsel nu ong. 2 minuten in de microgolf plaatsen zodat de saus kan binden. Indien niet genoeg gebonden nog een minuutje terug plaatsen. 

    De groenten met kip samen met de saus door elkaar mengen en dadelijk op het bord serveren of overbrengen in een gesloten kom.

    Na de maaltijd vroegen ze hier al meteen wanneer ik dat nog eens opnieuw wil maken.  Zouden ze het dan lekker hebben gevonden ;)))
















    02-02-2013 om 16:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:microgourmet, kipgerecht, tupperware
    >> Reageer (2)
    01-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken met oranjebloesemessence
    Tradities zijn er om in ere te houden. Vandaar dat dit pannenkoekenreceptje zeker niet mocht ontbreken voor Lichtmis morgen. 
    Er bestaat een oud gezegd : er is geen vrouwtje nog zo arm, of ze maakt haar pannetje warm !!
    Feest in het teken van licht.  Het Franse woord chandeleur is afgeleid van festa candelarum : feest van de kaars of chandelee.

    De vorm van de pannenkoek, een ronde goudkleurige schijf zou verwijzen naar de vorm van de zon want we verlaten stilaan de koude, donkere winterdagen en vieren de terugkeer van de zon en dus ook het licht. Dit is steeds 40 dagen na Kerstmis en noemen het Maria Lichtmis. 
    En zeg nu zelf.....pannenkoeken worden altijd lekker gesmaakt door jong en oud. Natuur of met Luikse siroop, candysuiker, poedersiroop, Nutella of vul zelf maar aan......


    Nodig :

    - 4 eieren
    - 200 gr bloem
    - 20 gr boter
    - 1/2 liter melk
    - 1 zakje vanillepoeder
    - 1 mespunt zout
    - 2 soeplepels oranjebloesemessence
    - 60 ml water


    Werkwijze :

    De eieren goed mixen samen met de suiker, dan de rest van de benodigdheden toevoegen en het deeg 2 uren laten rusten. Zeker doen....uw pannenkoeken zullen luchtiger zijn en beter smaken.

    Bakken in een pannenkoekenpan die lichtjes een beetje olie heeft gehad.












    01-02-2013 om 21:26 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    31-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amaretto bavarois met een chocolade hartje
     Bijna Valentijn ! Verras je geliefde met dit heerlijke dessertje. Gemaakt in de decotorens of in de muffinvorm. Met een hartje van chocolade en natuurllijk home made.......

    Nodig :

    - 250 ml amaretto
    - 4 eieren
    - 8 blaadjes gelatine
    - 500 ml room
    - 250 gr suiker
    - 2 dl water
    - chocoladepralines gemaakt in de tupperware siliconen snoepjesvorm
    - speculoos voor de bodem + 50 gr gesmolten boter  : voor de bodem

    Werkwijze :

    Dompel de gelatineblaadjes in koud water om ze mals te laten worden.  Klop de eidooiers met de suiker tot wit schuim. Voeg de amaretto toe en roer onder de geklopte eidooiers.  Verwarm de 2 dl water in de microgolf (schenkkan) tot aan het kookpunt. Nijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in het warm water om op te lossen.Voeg het gelatinewater nu toe aan het amarettomengsel en roer om.  Klop de room stijf en voeg onder het mengsel. Klop het eiwit stijf en voeg ook bij het mengsel.

    Giet in de decotorens en strooi over de bovenkant wat speculoosmengsel :  doe hiervoor wat speculoos door het kaasmolentje en meng daarna gesmolten boter onder de gemalen speculoos. 

    Zet de decotorens op elkaar en zet ze gedurende enkele uurtjes in de koelkast. De rest van de bavarois deed ik in de muffinvorm, in de mini lange cakevorm en ook nog in kleine glaasjes. Alles in de ijskast zetten behalve de siliconen gevulde vormen, die zet je in de diepvries. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker kunnen ontvormen.



















    31-01-2013 om 16:29 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:muffinvorm, decortorens, mini lange cakevorm
    >> Reageer (1)
    29-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipannetaart
    Sinds gisteren heb ik nu ook een siliconen taartvorm in mijn bezit en wou er vandaag absoluut mee aan de slag. Een frangipannetaart leek me een goed begin. Niet moeilijk te maken, snel klaar en door iedereen gesmaakt.

    Nodig :

    - 1 taartvorm
    - 1 bladerdeeg
    - 3 eieren
    - 50 gr zelfrijzende bloem
    - 150 gr gemalen amandelen
    - 150 gr poedersuiker
    - beetje amandelessence
    - 120 gr boter
    - enkele lepels abrikozenconfituur

    De bladerdeeg in de taartvorm leggen en inprikken met ee vork. Bestrijken met abrikozenconfituur. Ondertussen de overige ingrediënten tot een homogene massa vermengen en op de abrikozenconfituur storten en platstrijken. Indien je nog een randje deeg overhad mag je deze aan de buitenrand van de taart ermee versieren.  Bakken in voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten. Bovenkant bestrijken met een mengsel van een halve citroen gemengd met wat bloemsuiker nadat de taart is afgekoeld. Dit zorgt ervoor dat de taart een mooi blinkend uitzicht heeft en tevens zorgt voor een extra smaakje












    29-01-2013 om 22:51 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen tupperware taartvorm
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs