Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelkoekjes
    Als de zon dan toch niet wil schijnen en de kachel aan moet om het een beetje aangenamer te maken in huis. Dan is er niks beter dan de lucht van versgebakken koekjes in huis. Dus even in de kookboekjes gekeken en uiteindelijk viel mijn oog op het tupperware kookboek deel 2 van lang geleden. Ondertussen niet meer verkrijgbaar. Maar geen nood want ik wil het met plezier met jullie delen.

    Nodig voor 23 - 25 koekjes :

    - 170 gr amandelschilfers
    - 170 gr bloemsuiker
    - 100 gr eiwit (3 eiwitten)
    - 35 gr boter
    - 20 gr bloem
    - enkele druppels zelfgemaakte vanille-extract
    - 1 snufje zout

    Werkwijze :

    Meng de amandelschilfers en de bloemsuiker in de tupperware mengkom.  Klop de eiwitten stijf in de maatbeker en voeg ze aan het mengsel toe.  Laat de boter smelten in de microschenkkan ong. 45 sec. in de microgolfoven op 360 W.  Aan het mengsel toevoegen, samen met de bloem, het vanille-extract en het zout.  Meng met de menglepel.  Bedek de bakplaat met bakpapier en leg met behulp van twee theelepeltjes, kleine hoopjes deeg hierop.  Laat genoeg ruimte tussen elk hoopje omdat het deeg tijdens het bakken uitloopt. 
    Bak ong. 14 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.  Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaar in de tupperware clickplusdozen.

    Jammer dat jullie de geur van mijn vers gebakte koekjes niet kunnen opsnuiven ......;)          Maar niets houd je tegen om er dadelijk zelf aan te beginnen.........      Samen met een tasje koffie is de regenachtige zondag toch nog een beetje op zijn plooi gevallen.                                                           










    24-06-2012 om 22:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Mengkom, menglepel, maatbeker
    >> Reageer (0)
    20-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelmoes
    Wat appels teveel, geen nood maak er vlug een heerlijke appelmoes van.

    Nodig :

    - 6 appels
    - beetje water
    - suiker naar smaak
    - microplus schenkkan of ultra pro

    Werkwijze :

    Schil de appels en snij verder in kleine stukjes. Doe ze in de microschenkkan of ultra pro naar wens. Voeg klein beetje water toe, sluit af met het deksel en zet in de microgolfoven. Eerst 5 minuten op 800 watt even roeren, voeg suiker naar smaak toe en zet nog 5 minuten terug op 800 watt. Terug roeren en nog 3 minuten op 480 watt.   Uit de microgolf nemen en goed doorroeren.  Indien je niet graag stukjes in de moes hebt dan mix je het even anders laten zoals het is. Persoonlijk heb ik graag een beetje stukjes erin.


    Heerlijk bij kip, stoofvlees of gewoon op de boterham.










    20-06-2012 om 08:25 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:microplus schenkkan, microplus kom, ultra pro
    >> Reageer (0)
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het serveerwonder
    Reeds jaren in de verkoop bij tupperware en bij vele mensen al in de kast. Helaas dat sommige in de loop der jaren vergeten het geweldige gebruik van dit artikel. Zelf gebruik ik hem vaak voor het maken van verse yoghurt zoals al eerder beschreven op mijn blogje. Maar ook mijn sla blijft hier langer vers in.  Toch wil ik bij deze nog eens alles een keertje op een rijtje zetten wat er zo geweldig is aan dit produkt.

    Serveerwonder

    ‘een energie en tijdbesparend artikel’

    • Pocheren van vis, gevogelte, of fijne groente
    • Voor het garen van diverse pasta’s bv macaroni en tortelini; couscous; rijst
    • Voor zelfgemaakte yoghurt
    • Voor uw eigen “spruit”-cultuur (oa sojascheuten)
    • Het wellen van rookworst (30 min. Onder heet water)
    • Het garen van verse worst (20/30 min onder heet water, daarna in de pan: worst gaat niet meer stuk en is een stuk sneller gaar!)
    • Voor hygiënisch ontdooien, dooiwater loopt door vergiet weg
    • Voor afgieten van gekookte groenten, pasta, bonen
    • Laten wellen van gedroogde bonen (bruine-, witte bonen, erwten)
    • Serveren van gekookte bladgroente (blijven niet in eigen kookvocht liggen)
    • Voor extra warm houden: ½ liter heet water onderin de schaal met daarop het vergiet
    • Voor extra koude: gehakt ijs of een koelelement onder in de schaal
    • Voor het serveren van gewassen fruit: bv druiven, pruimen, nectarines, kersen etc.
    • Voor het warm houden van gefrituurde hapjes: bekleed het vergiet aan de binnenkant met een dikke laag keukenpapier. Laat het frituursel boven de pan eerst goed uitlekken en leg het dan op het papier in het vergiet; afdekken met deksel. Niet té lang wachten met serveren, anders wordt alles slap
    • De buitenschaal is ook als slakom, of, met deksel, als serveerschaal te gebruiken
    • als vergiet voor het uitlekken van rauwkost en / of fruit
    • knapperig bewaren van sla
    • vers houden van fruit
    • uitlekken, warm houden en nagaren van gekookte groenten (vooral voor bladgroente zoals spinazie, witlof en andijvie)
    • Handig op vakantie: Het probleem “te weinig gaspitjes” verhelpt u door rijst of pasta voor te koken en verder te laten garen in het serveerwonder; zo komt er een gaspit vrij voor andere zaken.
    • blancheren van groente
    • "Au bain marie" verwarmen
    • uitlekken en warm houden van blikgroente (BV na het koken van erwtjes)
    • vlees voor de barbecue even in gekookt water leggen. Hierdoor wordt het sneller gaar, spat het niet en verbrand het niet
    • vlees voor de barbecue koel bewaren door onder in ijsklontjes te leggen
    • vis stoven
    • eieren koken
    • droogstomen van aardappelen en rijst
    • warm houden van opgerolde pannenkoeken of poffertjes
    • knapperig en warm houden van patat
    • diepvriessaté verwarmen in heet water
    • tutti-frutti of rozijnen wellen
    • tomaten ontvellen (door ze in heet water te laten weken)
    • knakworstjes warm maken
    • bewaren van kaas
    • baby voeding verwarmen
    • taugé laten ontkiemen
    • yoghurt maken (recept wordt meegeleverd)
    • dekschaal
    • bewaardoos voor koeken en broodjes
    • chips bak

    Indicatie van bereidingsduur (in gesloten Serveerwonder onder gekookt water)

    Soort

    Hoeveelheid

    Bereidingsduur

    Verse bloemkool

    1 kleine of in roosjes

    30 min (beetgaar)

    Champignons

    250 gr

    20 minuten

    Diepvries saté

    1 à 2 pakjes

    Minimaal 20 min.

    Eieren (hard)

    5 à 6 stuks

    15 minuten

    Knakworstjes

    1 à 2 blikjes

    15 minuten

    Macaroni/ Spaghetti/ Mie

    Max. 250 gr

    12 min. Dan even controleren op gaarheid

    Rijst (niet voorgekookte)

    Max. 600 gram

    9 min. In pan koken, uitgieten en 20 min in serveerwonder na laten garen (met deksel erop!)

    Spinazie

    250 gram

    10 minuten

    Vis

    Max. 750 gram

    20 minuten

    De bereidingsduur is een richtlijn en kan verschillen per merk of soort

    Gebruik altijd voldoende water voor het garen, pocheren of wellen van ingrediënten

    Door ruim 2 ½ liter water in pan of ketel aan de kook te brengen, weet u zeker dat u genoeg heeft

    TIP: U kunt ook kruiden of andere smaakmakers (wat prei, citroenschijfjes, saffraan, bouillonblokje) laten meetrekken om het gerecht meer smaak te geven.

     





    19-06-2012 om 08:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs