Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
11-05-2012
Zalm met prei en roomsaus in de micro gourmet
Een zalig en heerlijk bord in slechts een half uurtje tijd op je tafel. Wie heeft dit niet graag? Ik alleszins wel en vind het jammer dat niet iedereen dit heerlijke kookgerei al kent. Sinds ik deze microgourmet heb, nu zo'n 2 jaar geleden kan ik alleen maar zeggen dat het een echt superding is dat eigenlijk in geen enkele keuken zou mogen ontbreken.
De grootste voordelen van het produkt : - zijn eenvoud, zijn gemak, zijn smaak en zijn snelheid om lekkere produkten op tafel te toveren.
Aardappelen schillen en in twee snijden. Afspoelen en in de onderste kom leggen van de microgourmet. Preiwit wassen en met het koksmes in fijne stukjes snijden. Naast de aardappelen leggen in de onderste kom van de microgourmet. De zalmfilet in de bovenste en ondiepste schaal leggen van de microgourmet. Overstrooien met een verkruimeld kruidenbouillonblokje. De microgourmet in de onderste schaal vullen met 400 ml water en bovenop afsluiten met deksel. Gedurende 20 minuten stomen op 800 W in de microgolfoven. Ondertussen doe je de room samen met het kippenbouillonblokje in de microschenkkan alsook peper en zout. Dit gedurende 2 minuten op 800 Watt verwarmen en terwijl doe je 2 dl melk in de shaker samen met soeplepel maïzena. Na 2 minuten mag de maizena mengeling bij de room terwijl je goed klopt met de klopper. Sap van een halve citroen toevoegen en de saus nog een 1.5 minuut laten verwarmen op 800 watt. Schik op een bord en werk af met wat gehakte peterselie.
Heerlijk en vlug klaar. Zelfs voor de onthouders van room is de zalm met prei en aardappelen heerlijk smeuiig en zal het iedereen bekoren. Zo'n sappige vis en zo gemakkelijk klaar te maken !