Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Brulée





    Af en toe mag je je zelf wel eens verwennen met dit lekkere dessert vind ik zelf. Helemaal niet moeilijk om te maken als je onderstaand receptje goed volgt.

    Nodig :

    - 1/2 liter volle melk
    - 1/2 liter room van 35 % vetgehalte
    - 100 gr witte suiker
    - 1 vanillestok
    - 6 eierdooiers

    Werkwijze :

    Melk + room aan de kook brengen samen met een overlangs doorgesneden vanillestokje.  Ondertussen de eierdooiers + suiker goed kloppen zodat het mengsel bijna wit ziet. Zelf laat ik dit doen door mijn Kenwood maar met een handmixer met kloppers gaat dit ook wel.
    Het gekookte melk-room mengsel al roerend op het eierdooiermengsel gieten en goed blijven roeren.
    In schaaltjes gieten en deze in de ovenschaal plaatsen. Pas als de ovenschaal in de oven is gezet de bodem van de ovenschaal voorzien van lauw water. Ik doe dit steeds met mijn plantengietertje. De schaaltjes staan dus nu in een badje. 
    Bakken tussen de 30 à 40 min. op 160° C.  Na die tijd de schaaltjes uit de oven halen en het is normaal als de crème nog een beetje beweegt als het ware. Het is pas bij afkoelen dat de crème nog meer zijn vaste vorm gaat aannemen.

    Wanneer de crème helemaal is afgekoeld kan je net voor het opdienen er een beetje rietsuiker overstrooien en met de keukenbrander er een mooi krakend laagje suiker opbranden.  Nooit lang op voorhand doen.






    26-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd witloof met aardappelpuree
    Helemaal niets speciaal maar wel op zeer korte tijd klaar met de juiste keukenspullen. En smaken doet het zeker !

    Nodig :
     
    - 1 kilo aardappelen
    - melk voor de puree
    - peper, zout, nootmuskaat
    - 6 stokken witloof
    - 6 plakjes gekookte hesp
    - 200 gr geraspte kaas
    - enkele nootjes boter
    - melk voor de bechamelsaus
    - maizena
    - peper, zout, nootmuskaat voor de saus

    Werkwijze :

    De 6 stokken witloof reinigen, het voeteinde eraf snijden en overlangs snijden. Het onderste gedeelte van de microgourmet vullen met 400 ml water en het witloof in de diepste of onderste kom leggen afsluiten met het deksel en gedurende 13 minuten stomen in de microgolfoven op 800 watt.   Ondertussen de aardappelen schillen en in kleinere stukken snijden.
    Het witloof nadien overbrengen op een schaal om te rusten en de microgourmet voorzien van nieuw water en deze keer de aardappelen in de diepe kom leggen, weer afsluiten en gaar stomen op 800 watt gedurende 20 min. Even laten narusten en dan met de pureestamper de aardappelen fijn stampen, ( het is niet nodig om de aardappel eerst in een andere kom te doen) dan pas kruiden en melk toevoegen. Nog eens doorstampen en de puree is klaar.
    We doen verder door de stronkjes witloof te omwikkelen van plakjes hesp. We schikken ze alvast op de ultra pro schaal en maken nu de bechamelsaus. Dit doen we door een halve liter melk in het micro schenkkan te gieten. In de microgolf plaatsen gedurende 5 min.Ondertussen in de shaker een beetje koude melk oplossen met wat maizena + peper, zout en nootmuskaat. Deze oplossing toevoegen na de 5 min. en met de klopper goed kloppen. Terug plaatsen 2 à 3 min. en de bechamelsaus is klaar. Je kan hierin nog wat geraspte kaas toevoegen en laten smelten naar eigen smaak. Ik doe dit wel altijd. De saus over de met witloof gevulde hespenrolletjes gieten. Overstrooien met geraspte kaas en hier en daar een nootje boter opleggen. De schaal gedurende 20 min. op 180°C in de oven plaatsen. Nooit onder de gril met de ultra proschalen maar dat hoeft ook helemaal niet om toch een mooi korstje te bekomen.



      Foto 1: Voor het in de oven gaan.

       Foto 2 : Bij het verlaten van de oven.

      Foto 3 : De microgourmet. Heerlijk stomen !

      Foto 4 : Gerechtje klaar op het bord.

    25-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (0)
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterse Erwtensoep (snert voor sommige)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Met deze koudere en mistige dagen vind ik het altijd het geschikte moment om nog eens een lekkere warme erwtensoep te maken. Door het jaar zul je mij deze niet vlug weten maken. Maar éénmaal de dagen wat korter worden en de koude aanbreekt dan vind ik het zalig om te genieten van zo'n lekkere soep.

    Nodig :

    - 1 ui
    - 2 wortelen
    - 150 gr spliterwten
    - 1 aardappel
    - 1 stukje selder
    - 1 stukje knolselder
    - 2 laurierbladen
    - 4 bouillonblokjes
    - 1 gelderse rookworst
    - 125 gr gerookte spekblokjes
    - peper en zout
    - 2 liter water

    Werkwijze :

    De groenten schoonmaken en in kleine stukken snijden. Echt heel fijn hoeft het nu ook niet te zijn vermits de soep toch wordt gemixt als ze gaar is.  Vervolgens boter laten smelten in de kookpot en hierin al de groenten doen. Een tijdje laten aanstoven, de erwten tenslotte nog toevoegen en de kruiden alsook de bouillonblokjes. Bevochtigen met water en deksel op de pot doen. Goed laten koken tot alle groenten gaar zijn. Even de mixer door de soep doen en afwerken met de rauwe gerookte spekblokjes en de rookworst die je van tevoren in kleine schijfjes hebt gesneden. Nadat deze vleeswaren zijn toegevoegd laat ik de soep nog even op het vuur staan zodat mijn spekblokjes garen.

    Nota: Ook lekker hierbij zijn blokjes stokbrood die je even hebt opgebakken in olie.   Laat de kou maar komen........ ;)

    Ik heb mijn soep hier opgedient in de kleine ultra pro kommetjes die momenteel in de kerstfolder van tupperware staan.

    24-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ultra pro, mini ultra pro
    >> Reageer (0)
    23-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu
    Gisteren vlug een dessertje gemaakt voor het gezin. Ik had nog een potje mascarpone staan en daarom is een een simpele tiramisu geworden.  Niks speciaals maar toch nog altijd even lekker.

    Nodig :

    - 250  gr mascarpone
    - 50 gr bloemsuiker
    - 2 eidooiers
    - 1 eiwit
    - vingerkoekjes of  amarettini  (kleine amandelkoekjes)
    - wat koffie
    - en een beetje amaretto

    Werkwijze :

    Klop de eidooiers staan met de bloemsuiker goed wit schuimig in de speedychef. Voeg dan de mascarpone toe. Roer nog eens goed om. En doe dan een dopje amaretto bij de bereiding. Ondertussen het eiwit goed stijfkloppen in de vier-in-één kan. En als laatste toevoegen aan de bereiding. In een schaal naar keuze doen je dan de vingerkoekjes of in mijn geval waren dat deze keer de amarettinikoekjes, besprenkel ze met wat koffie. Doe er dan een laag van het mascarpone mengsel bovenop. Weer een laagje koekjes en weer een laag mascarpone mengsel.  Laten opstijven in de koelkast ong. 2 uren. Afwerken met cacacopoeder of in mijn geval met wat gesmolten chocolade. Ik heb hiervoor horizontale strepen getrokken op het mengsel en dan met een tandenstoker er vertickaal overheen gegaan. Zo krijg je een mooi contrast.




    23-11-2011 om 12:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagiatelli met grote garnalen en currysaus



    Afgelopen zaterdag gaan winkelen. Eenmaal terug thuis waren er hier nogal hongerige magen en het moest snel gaan. Met deze heerlijke pasta had ik in enkele minuten een volwaardige maaltijd op tafel staan. (In minder dan een kwartier)

    Nodig:

    500 gr brede lintpasta (tagiatelli)
    1 pakje knorr currysaus
    een pakje fijngesneden soepgroenten
    beetje melk
    250 ml room
    1 visbouillonblokje
    peper,zout
    grote garnalen

    Werkwijze:

    De pasta in de pastakoker doen vullen met koud water. De tijd die op de verpakking staat + 5 min. extra. In mijn geval was dat 13 min. instellen op de microgolf op 800 watt.( De pastakoker zonder deksel in de microgolf plaatsen.)
    Ondertussen de saus maken. Hiervoor heb ik de wok gebruikt. Beetje olijfolie in de wok en warm laten worden. De soepgroenten opbakken. Kruiden met peper en zout. De currypoeder + 250 ml room en beetje melk toevoegen en goed roeren. Het bouillonblokje ook toevoegen. Als laatste de garnalen. Het vuur mag dan af worden uitgezet. De klaargemaakte pasta ondermengen en je hebt in geen tijd een heerlijke maaltijd op tafel staan.  Lekker met een glaasje witte wijn erbij.




    21-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Pastagerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs