Voor iedereen haalbaar en dat op slechts een half uurtje tijd....als het snel en smakelijk moet zijn. Ooit al eens geplaatst hier maar nu stap voor stap.
Nodig :
- 500 gr gehakt voor de balletjes
- 2 dubbele kipfilets
- 200 ml melk
- 2 eetlepels bloem
- 1 bakje van 250 gr champignons
- 1 kippenbouillonblokje
- kippenkruiden, peper en zout
- 1 citroen
- 200 ml room
- peterselie
Werkwijze :
Knip de kip in blokjes met de schaar en doe ze in de ronde of ovale ultra pro en bestrooi met kippenkruiden. Plaats ze dan met gesloten deksel 5 minuten in de microgolfoven op 700 Watt.
Roer door en plaats opnieuw 4 minuten op 700 Watt terug in microgolf ook met gesloten deksel.
Maak het gehakt op naar wens met 1 ei, kruiden zoals peper en zout en wat paneermeel. Rol er dan bolletjes van en doe ze bij de kippenblokjes ( rauw en niet voorgekookt dus) Snij de champignons in schijfjes en voeg die er tevens bij. Verkruimel het bouillonblokje boven je bereiding.
Hou van de 200 ml melk een beetje apart in de shaker voor de binding en de rest voeg je toe aan het voorgaande. Plaats de gesloten pot nu 8 minuten op 700 Watt in de microgolfoven In je shaker met het beetje melk voeg je de bloem toe en schud krachtig. Deze voeg je ook nu ook toe en zet deze keer de pot zonder deksel terug in de microgolf gedurende 3 minuten op 700 Watt. Roer dan en voeg nu de room erbij en zet een laatste keer terug op 700 Watt voor 4 minuten.
Werk af met het sap van 1 geperste citroen en gehakte peterselie.
Hoewel mijn liefde voor de Ultra pro pot zal blijven, sta ik steeds open voor nieuwe ervaringen en kan ik dit receptje zeker als geslaagd beschouwen. Momenteel was de pot enkel nog maar te verdienen als gastvrouw bij Tupperware maar waarschijnlijk zal hij weldra in verkoop komen.
Bij deze het receptje van de pikante stoverij.
Nodig :
- 600 gr kalfs stoofvlees
- 1 ui
- 1 boterham
- 1 soeplepel moster
- 1 kippenbouillonblokje
- 3 blaadjes laurier
- 400 ml water
- peper, zout, mex tex kruiden en paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel bloem
Werkwijze :
Leg het vlees in de pot voeg er de fijngehakte ajuin aan toe. Voeg er de boterham met mosterd in stukken aan toe, evenals de laurierblaadjes. Ook de in stukjes versneden rode paprika mag erbij, de geperste look, de tomatenpuree en strooi de bloem over het geheel. Verkruimel ook het bouillonblokje. Kruid af met al de kruiden zoals hierboven beschreven. En voeg de 400 ml water tenslotte toe.
Sluit de pot af volgens de gebruiksaanwijzing die je bij je pot hebt ontvangen. Laat dan 30 minuten op 900 Watt koken in je microgolfoven. Laat dan nog 15 minuten nagaren alvorens je pot te openen.
Heerlijke kleine mini taartjes......je kan er alle kanten mee uit. Deze keer verkoos ik een vulling van kokos en een hartje van Nutella choco.
Nodig voor het zanddeeg : ( voor ongeveer 38 stuks in mini versie)
- 250 gr bloem
- 125 gr boter
- 100 gr suiker
- 1 ei
Nodig voor de vulling :
- Nutella choco
- 90 gr kokospoeder
- 120 gr suiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 70 gr yoghurt
Werkwijze :
Maak het zanddeeg door alles te mengen tot 1 homogene bol en leg het dan een half uurtje in de koelkast verpakt in plastic folie.
Rol het uit met behulp van de deegroller en steek met de mini tartelette steker rondjes uit. Maak de vulling door ook alle ingrediënten met elkaar te mengen. En leg in ieder vormpje eerst een half koffielepeltje choco en vul dan het taartje op met de kokosmengeling.
Bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 22 minuten.
Bewaren in de clickplus van Tupperware gaat super goed.
Wil je eens wat leuk op tafel zetten voor de kinderen dan ga je vast en zeker met dit receptje succes oogsten.
Nodig :
Voor het deeg :
- 350 gr bloem
- 100 gr vetstof
- 2 eieren
- mespunt zout
- een weinig water
- 1 losgeklopt ei om de bovenkant te bestrijken
Voor de vulling :
- 500 gr gehakt
- 1 ui of sjalotjes
- 2 lepels peterselie
- 2 eieren
- 50 gr chapelure
- peper, zout, thym
- 1 halve paprika
Werkwijze :
het deeg maken door alles onder elkaar te kneden tot het zich een bol vormt. In plastic inpakken en even in de ijskast leggen (half uurtje)
Ondertussen de vulling maken door het gehakt te mengen met de fijngehakte ui en fijngehakte peterselie plus kruiden te mengen. Eieren toevoegen en chapelure en fijngehakte paprika. Goed mengen.
Het deeg uitrollen met behulp van de deegroller tot ongeveer een halve cm en de vulling hierop verdelen. Het deeg versnijden zoals op de foto en dichtvouwen zoals op de foto.
De bovenkant bestrijken met losgeklopt ei en afbakken in de oven gedurende 90 minuten op 170° C
Nadien versnijden in sneetjes.
Een tomatensaus en boontjes zijn hier heel lekker bij.