Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
31-03-2013
Paasnestjes
Deze chocoladenestjes zijn super gemakkelijk te maken in de mini tartelettevorm en dienen als decoratie voor op mijn paasgebak.
Nodig :
- mini tartelettevorm
- een handvol all bran (ontbijtgranen)
- pure chocolade
Werkwijze :
De chocolade smelten in de microplus schenkkan op een lage wattage in de microgolfoven. Telkens 1 minuten en tussenin even roeren. Als de chocolade gesmolten is, de all bran eronder mengen en in de mini tartelettevorm doen. Een uurtje in de koelkast zetten en de paasnestjes ontvormen uit de siliconen mini tartelettevorm. Hierop enkele kleine suikereitjes leggen en je hebt iets superleuks voor op je paasgebak te presenteren.
Nog 2 dagen te gaan en de kinderen mogen weer op zoek naar paaseitjes.....hopelijk moeten ze die niet gaan zoeken tussen de sneeuwvlokken. Het zou een plakkerige bedoening worden. Ben je die grijze lucht en dat gure weer ook zo beu....ik ken nog een plaatsje waar de zon 300 dagen per jaar schijnt...en waar het heerlijk vertoeven is....waar de asperges nu al volop te verkrijgen zijn....waar de zon zich al van zijn beste kant laat zien, waar je smaakpapillen op volle toeren draaien bij het aanschouwen van al die lekkernijen op de plaatselijke marktjes.....kortom in het land van de wijn, kaas en heerlijk vers stokbrood.
En er is nog een plaatsje vrij tijdens de 2 de week van de paasvakantie, een weekje ergens begin mei en nog enkele weken in augustus. Voor meer info kan je terecht op deze website van het kaartje.
Een mooi ideetje om met Pasen te maken, bovendien heel gemakkelijk.
Nodig :
- bladerdeegvierkantjes van 10 x 10 cm
- 60 gr gemalen amandelen
- 30 gr suiker
- 30 gr boter
- 1 ei
- amandelschilfers
- bloemsuiker
Werkwijze :
Plooi het bladerdeeg diagonaal dicht. Snij met de schaar 2 keer in vanuit de punt te vertrekken. Zie hiervoor de foto als voorbeeld. Maak van bovenstaande benodigdheden een frangipannepasta en doe dit met behulp van een soeplepel tussen het bladerdeeg.
De ingesneden reep draai je nu rond het geheel volgens voorbeeld op de foto.
Met behulp van het patisserieborsteltje een geklutst eitje aanbrengen op de paasstrik en bestrooien met amandelschilfers. Bakken op 180°C in een voorverwarmde oven gedurende een half uurtje. Na afkoeling bestrooien met poedersuiker.
Dat de shaker een fantastisch product is hoef ik zeker niet meer mee te delen. Dagelijks heb ik deze wel in gebruik, deze keer om een lekkere home made Baileys van te maken in een wip.
Nodig :
- Shaker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 ml slagroom
- 125 ml koffiemelk
- 1 koffielepel oploskoffie
- 2 koffielepel chocoladesaus
- 75 ml suiker
- 50 ml whiskey
Alles bij elkaar in de shaker doen, schudden en klaar !
Nota: indien je niet graag een whiskeysmaakje hebt, gebruik dan brandy, cognac of een hazelnootlikeur.