Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    01-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistachio Amaretti
    Klein krokant koekje.....een ware zoetigheid.....heerlijke verleiding !

    Nodig :

    - 150 gr poedersuiker
    - 50 gr bloem
    - 2 eiwitten
    - 30 gr geschaafde amandelen
    - 100 gr amandelpoeder
    - 1 theelepel pistachepasta
    - 50 gr gepelde pistachenootjes voor de decoratie


    - 100 gr poedersuiker om het deeg door te rollen

    Nota : Pistachepasta kan je zelf ook maken door 50 gr pistachenoten te mixen met 50 gr suiker, 1/2 ei en 1 1/2 th rozenwater.


    Werkwijze :

    Meng de amandelpoeder samen met de bloem, poedersuiker en de amandelschilfers. Klop in de speedychef de eiwitten op. En voeg die gedeelte per gedeelte bij de eerste samenstelling. Voeg dan ook de pistachepasta erbij.
    Neem dan kleine balletjes van het deeg en rol ze door een kommetje poedersuiker. Leg ze op de Tupperware bakmat en leg bovenaan telkens een pistachenoot ter decoratie. Druk het nootje goed aan zodat het half in het deeg gaat liggen.

    Verwarm de oven voor en bak de amaretti in ongeveer 20 minuten op 150 °C

    Wat ook kan is de pistachepasta achterwege laten en in de plaats een theelepeltje bitter amandelextract toevoegen.


    Laat het smaken hé !

    Bewaren in een goeie tupperwaredoos zoals bijvoorbeeld de ronde clickplus.



















    01-03-2014 om 13:50 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerhapje met boursinkaas
    Te simpel eigenlijk voor woorden maar zo puur van smaak....

    Een heerlijk aperitiefhapje !

    Nodig :

    - Komkommer
    - Kruidenkaas
    - basilicumblaadjes
    - gedroogde tomaatjes op olie
    - peper van de molen

    Werkwijze :

    De komkommer wassen en in stukjes snijden van 1.5 cm. Met de appelboor het middenste eruit halen en tevens aan de zijkanten van de komkommer ook met de dunschiller er een klein dun stukje afhalen zodat de stukjes mooi rechtop blijven staan. 
    Vullen met kruidenkaas in het gaatje en dan in 2 delen snijden.
    Met een tandenstoker prik je nu vervolgens een stukje gedroogde tomaat in olie op het stokje dan een blaadje basilicum en dan de komkommer.

    Presenteer op een leuk bordje.

    Mijn tomaatjes had ik zelf gedroogd afgelopen zomer in open lucht in het zonnige zuiden en in olie bewaard.










    01-03-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    28-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolate chip cookies
    Ze zijn te lekker eigenlijk.....ook weer niet goed ;-))     naar een receptje uit de libelle van afgelopen week.


    Nodig :

    - 60 gr walnoten
    - 200 gr bloem
    - 1/2 koffielepel bakpoeder
    - snufje zout
    - 1 koffielepel cacaopoeder
    - 115 gr boter
    - 100 gr suiker
    - 100 gr bruine suiker
    - 1 ei 
    - 100 gr pure chocolade bakvast (men heeft bij aveve zo'n van die bakparels daarvoor)
    - 100 gr witte chocolade

    Werkwijze :

    De oven voorverwarmen op 150 °C. De noten grof hakken met behulp van de turbomax. De bloem samen met de cacaopoeder, zout en bakpoeder zeven. De boter met de 2 suikers romig kloppen. Het ei eraan toevoegen en weer goed omroeren. Dan het bloemmengsel, de noten en de pure chocolade toevoegen. Alles tot een homogene massa roeren.

    De bakplaat voorzien van bakpapier en er hoopjes deeg opdoen en platdrukken. De mijne waren ongeveer 6 cm doorsnede groot. Zie dat je genoeg ruimte tussen je hoopjes laat want door het bakken gaan de koeken nog rijzen en uitzetten.  

    De koekjes 20 minuten bakken. Het is normaal dat ze nog zacht aanvullen bij het beëindigen van de 20 minuten in je oven. Ze worden vanzelf krokant bij het afkoelen. Laat ze op een taartrooster nog verder goed afkoelen.

    Smelt de witte chocolade in een micro schenkkan in je microgolfoven. Ik deed dit ong. 1 minuut op 500 W, roeren en dan weer terugzetten tot de chocolade goed gesmolten is. Dan lijntjes trekken met je chocolade over de koekjes met behulp van een klein spuitzakje.


    De koekjes bewaren in een goed afgesloten Tupperwaredoos.....zoals bijvoorbeeld de clickplus doos.

















    28-02-2014 om 08:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    27-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgetten met curry
    Heel lekker groenten gerecht dat enorm snel klaar is d.m.v. de microcook of microplus. M.a.w. een geschikt potje voor in je microgolf te plaatsen.

    Nodig :

    - 250 gr courgetten ( bij mij was dan 1 middelmatige)
    - 1 sjalot 
    - 1 koffielepel maïzena
    - 50 ml light room
    - eventueel 50 ml melk indien je het sausje te dik vind
    - zout en peper
    - 1 mespunt currypoeder

    Werkwijze :

    Was de courget en snij hem flinterdun met behulp van de mandoline of de groentensnijder plus. Doe de schijfjes in een microgolfpotje. Hak de sjalot fijn (turbomax) en voeg die bij de courget. 
    Doe in de shaker alle ingrediënten van de saus en schud krachtig en giet over de groenten. Bepoeder de bovenkant tenslotte met de currypoeder.
    Doe het deksel op de micropot en zet nu in de microgolfoven gedurende 5 minuten op 750 Watt laat dan 3 minuten rusten en zet nog een keer terug voor 3 minuten weer op 750 Watt. Roer de groenten om en ze zijn klaar.

    Eventueel kan je nog gehakte koriander op het einde over de groenten strooien......Ik heb dit vandaag nu niet gedaan.










    27-02-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika gevuld met rijst en groenten
    Paprika's gestoomd in de microgourmet hebben als voordeel dat ze in heel korte tijd gaar zijn, super smakelijk en tevens gezond zijn. Normaal vul ik paprika's graag op met gehakt, maar vandaag heb ik het met rijst en gemengde groenten gedaan met daarbij heerlijke kip uit de ultra pro.

    Nodig :

    - rode paprika's naargelang het aantal personen ( voor ons 3 stuks)
    - gekookte rijst uit de rijstkoker ( ik heb 1 tas rijst genomen met 2 tassen water)
    - een 10 tal champignons
    - 1 sjalot
    - 1 preiwit
    - peterselie (optie)
    - peper en zout
    - klein beetje geraspte light kaas

    Werkwijze :

    Was de paprika's en snij er het hoedje af. Haal de steel er van boven ook uit. 
    Kook je rijst gaar in de rijstkoker: voor 1 tas rijst neem ik 2 tassen water en heb ik de microgolf op 10 minuten ingesteld op 800 Watt.
    Doe het gesnipperde sjalotje samen met fijngesnipperd preiwit en de fijngehakte champignons (fijnhakken in turbomax) in een microgolfkommetje, kruid met peper en zout en zet  het deksel op het kommetje.  Zet 3 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. Meng de groenten nu met de gekookte rijst en vul hiermee de paprika's op. Zet het hoedje terug op de gevulde paprika's en doe in het gaatje wat geraspte kaas en zet ze in het diepste vergiet van de microgourmet. Vul het waterreservoir met 400 ml water en doe het deksel bovenaan erop. Zet in de microgolf en neem 20 minuten op 800 Watt. Uw gerecht is nu klaar. 

    De kip heb ik gegaard in de ultra pro ovaal van 2 l. Dit zal ik één van de volgende dagen beschrijven.


















    26-02-2014 om 22:15 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownie !
    Mijn jongste zoon is er gek van. Heb al eerder een recept van brownies gepost maar toen met noten erbij in en een andere samenstelling....
    Dit is het lievelingsreceptje van mijn 15 jarige zoon....het is de 4 de keer dat ik het maak in 2 weken tijd geloof ik...maar vandaag heb ik het gemaakt voor het goede doel...Ze vroegen namelijk bereidwillige mama's om iets te bakken wat morgen tijdens de pauze verkocht gaat worden in de school en waarvan de opbrengst gaat naar Broederlijk Delen.

    Nodig :

    - 250 gr boter
    - 200 gr pure chocolade
    - 4 eieren
    - 300 gr suiker
    - 60 gr bloem
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 80 gr cacaopoeder

    Werkwijze :


    De eieren één voor één in een mengkom doen (dit om te voorkomen dat er een slecht zou tussenzitten ) en samen met de suiker goed mixen tot dat het mengsel verbleekt. Ondertussen in het micro schenkkannetje de chocolade samen met de boter smelten. (3 minuten op 500 Watt). De gesmolten massa toevoegen aan het eerste mengsel (ei/suiker) De bloem samen met bakpoeder en cacaopoeder zeven en bij de rest voegen. Alles nog eens goed door elkaar mengen en in een met bakpapier beklede bakvorm gieten en mooi gelijk strijken met behulp van de siliconen spatel.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 à 25 minuten.

    Laten afkoelen en versnijden met het Tupperware tomatenmes. 












    26-02-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    25-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini muffins van amandelen
    Komt uit het nieuwe kookboek 'Mini' van Tupperware....benieuwd naar meer ? Vanaf nu te koop voor 17 € met ongeveer 92 blz. in Nederlandstalige tekst.

    Nodig :

    - 50 gr amandelpoeder
    - 100 gr bloem
    - 5 ml bakpoeder
    - 100 gr suiker
    - 50 gr gesmolten boter
    - 2 eieren
    - 2 ml amandelextract
    - 1 ml zout

    - siliconen mini muffinvorm

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe in de extrachef alle ingrediënten in de volgorde zoals ik ze heb gezet bij de benodigdheden. Meng alles goed onder elkaar en doe het deeg in de vooraf omgespoelde mini muffinvorm (niet uitdrogen) Vul de holtes voor 2/3 met het deeg. En bak dan de muffins 20 minuten.  Laat ze nog een 5 tal minuten rusten alvorens te ontvomen. Indien je wil kan je ze nog verder afwerken met een toefje slagroom met behulp van de squeeze-it of de mini squeeze-it die in de maand maart voorlopig te verkrijgen is wanneer men een siliconenvorm aankoopt.



















    Wat ik zeker wil bij vermelden is dat deze mini versie van de squeeze-it maar enkel in de maand maart verkrijgbaar is bij aankoop van een siliconenvorm voor een prijsje van 3.90 € en dat de spuitmondjes verschillend zijn dan die vast in het gamma zit....en superleuk kunnen gebruikt worden voor het decoren van je cupcakes of taarten....zelfs om 'draadjes' mee te spuiten...zie rechtse spuitmondje.

    25-02-2014 om 12:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini muffinvorm
    >> Reageer (0)
    24-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nutella brownies in een oogwenk
    Lang geleden heb ik enkel hiervan een fotootje laten zien..maar jullie nooit uitgelegd hoe je deze eenvoudige brownies maakt. Vandaag deel ik het recept mee.

    Slechts 3 ingrediënten heb je nodig voor deze lekkernij.....kan het nog meer simpel zijn ?

    Nodig :

    - 1 ruimtekommetje Nutella choco (280 gr)
    - 1 ruimtekommetje zelfrijzende bloem ( 60 gr )
    - 2 eieren

    Werkwijze :

    Alles onder elkaar mengen met behulp van de spatel en in de vooraf omgespoelde mini tartelettevorm doen.
    Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.  Even laten afkoelen alvorens te ontvormen.


    Heb je ze al klaar ;-))










    24-02-2014 om 13:39 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (2)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs