Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisutaart met aardbeien en verse boudoirkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Nodig voor de taartbodem :

    - 200 gr bastognekoekjes of speculooskoekjes
    - 75 gr boter
    - 1 pakje boudoirs (lange vingers) of zelf gemaakt volgens mijn recept eerder gepost
    - een scheutje amaretto of eigen drank naar keuze

    Vulling :

    - 6 gelatineblaadjes
    - 250 ml slagroom ( + 40° vetgehalte)
    - 125 gr suiker
    - 500 gr mascarpone
    - 1/2 kopje aardbeienlikeur of amaretto naar keuze
    - een bakje verse aardbeien  (een deel in de helft snijden voor de vulling, enkele voor de decoratie bovenop)

    Nota : indien je niet met aardbeien wilt werken kan dit ook met koffie. Dan vervang je de halve kop aardbeienlikeur door een kop koffie en als versiering neem je ongezoet cacaopoeder.

    Werkwijze :

    Week de gelatineblaadjes in een potje met koud water.
    Smelt de boter in de microgolfoven m.b.v. het microplus schenkkannetje.
    Doe de bastognekoekjes in een plastiekzakje dat je afsluit en ga er met de deegrol een paar maal overheen zodat ze fijngemalen worden. Voeg ze dan toe aan de gesmolten boter en meng het goed onder elkaar. Neem een springvorm en bedek de onderkant van het bakblik met een rond vel van bakpapier en doe hier het koekjesmengsel over, druk goed aan.  Dep elke lange vinger met de ongesuikerde kant in de amaretto of aardbeienlikeur en bezet de binnenrand van de springvorm rondom rond met de rechtopstaande lange vingers.  Zorg ervoor dat telkens de gesuikerde zijde van het koekje tegen de rand staat.  Zet de koekje stevig vast op de taartbodem. (Ik snij het onderste deeltje telkens van een koekje zodat alles mooi horizontaal staat.) Plaats de springvorm nu even in de ijskast en begin aan de vulling.

    Neem de speedychef en schenk daarin de volle room, voeg er de kristalsuiker bij en klop op tot een smeuige luchtige slagroom.  Kan ook in een keukenmachine, reken dan op 2 min .  Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en zet de machine op een lage draaistand en laat alles goed mengen (je mag geen klonters meer zien) of met de speedychef een paar maal goed draaien.

    Verwarm nu de aardbeienlikeur of amaretto en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine op.  Voor de andere optie met koffie doe je de hetzelfde met de uitgeknepen gelatineblaadjes maar dan met een ganse kop sterke koffie. 
    Voeg nu de opgeloste gelatine samen met de likeur of koffie toe aan het mascarpone-roommengsel en blijf nog even mengen.
    Maal of verkruimel nog enkele lange vingers en zet de koekjeskruimel even opzij.

    Haal de taartbodem uit de koelkast en schep twee derde van het mascarponemengsel in het bakblik. Verdeel het mengsel m.b.v. de brede tupperwarespatel gelijkmatig en strijk het oppervlak vlak.
    Leg hierop de half doorgesneden aardbeien en/of koekkruimels, schep dan de rest van het mengsel over de aardbeien en/of koekkruimels.  Verdeel het mengsel opnieuw gelijkmatig en strijk het oppervlak mooi glad.

    Plaats de taart in de koelkast en laat zeker 3 à 4 uren opstijven.

    Werk nadien af met nog enkele aardbeien en voor diegene die met koffie hebben gewerkt dan met cacaopoeder. Maak de springvorm los en presenteer de tiramisutaart op een mooie schaal.

     



    12-06-2011 om 11:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekruide gehakballetjes met provençaalse saus in de micro gourmet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Dit recept heb ik vorige week doorgemaild gekregen van een toffe tupperwarecollega uit Tongeren. Vrijdag heb ik het uitgeprobeerd en de kinderen waren er heel enthousiast over. Heerlijke kruidig. Ik vind het echt een aanrader en super vlug klaar in onze micro gourmet.

    Nodig :
    - 400 gr gehakt
    -2 soeplepels gedroogde peterselie of tuinkruiden mogen natuurlijk ook vers zijn
    - zout, currypoeder
    -1 ei
    - 50 gr gerapste kaas
    - paneermeel

    Meng dit onder elkaar en rol er gehaktballetjes van maar niet al te groot ( iets groter dan de soepballetjes).

    Nodig voor de saus :
    - 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
    - 1 ajuin
    - 1 courgette (optie)
    - 1/2 bakjes champignons
    - 1 brikje tomato fritto van Heinz of 1 blik van 1/2 l tomatenconcassé
    - 1 kippenblokje, zout, peper
    - 1 kippenbouillonblokje

    Doe de groenten in de quickchef en hak het in stukken, ze mogen nog wat grof zijn.

    Werkwijze :

    Doe nu de groenten in het hoge vergiet en de gehaktballetjes in het lage vergiet. Wanneer de balletjes niet allemaal passen in het lage vergiet mag je gerust nog enkele bij op de groenten van het hoge vergiet leggen.
    Vul het onderste waterreciëpt met 400 ml water. Deksel erop en stoom 18 min. op 800 watt. Laat 5 min. rusten.

    Terwijl de groenten en de gehakballetjes aan het rusten zijn doe je in de microplus schenkkan het brikje tomato fritto met de kruiden, zet dit 2-3 min. in de microgolf op 800 watt.   Doe de groenten en de gehaktballetjes samen in de saus.

    Dit kan je serveren met spirelli of penne (pasta). Doe je spirelli in het serveerwonder, laat water koken in de waterkoker, giet dit over je pasta zodat hij onder staat en laat het dubbele van de tijd staan van wat er op de verpakking staat. (vb. 7 min. op de verpakking is 14 min in het serveerwonder). Na die tijd neem je het vergiet eruit en doe de pasta bij de saus.

    Je kan deze gehakballetjes ook heerlijk serveren bij rijst die is klaargemaakt in onze rijstkoker.  Voor 2 tassen rijst neem je 4 tassen koud water en doe het in de rijstkoker.Zet die in de microgolfoven op 800 watt gedurende 12 min. Laat de rijstkoker nog 5 min afgedekt staan op het aanrecht. Dan openen en je zal zien dat je een heerlijk drooggekookte rijst heb zonder naar om te kijken.

    Bijlagen:
    DSC_1082 (Small).JPG (68.2 KB)   

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:micro gourmet
    >> Reageer (0)
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini cupcakes met versiering




    Een leuke en toffe variatie op de gewone cupcake is de minicupcake gemaakt in onze mini muffinvorm van tupperware.
    Afgewerkt met een toefje meringue crème au beurre en wat choco crispiesmix.

    Recept :
    200 gr boter
    200 gr suiker
    4 eieren
    200 gr zelfrijzende bloem
    Werkwijze:
    Boter goed mengen in de Kenwood, suiker toevoegen en weer mengen. Daarna één voor één de eieren en mengen. Als laatste de gezeefde bloem weer mengen maar niet te lang. De mini muffinvorm omspoelen met koud water en vullen met het deeg. 
    Bakken op 170 ° ong. 20 min.  Bij het uit te oven nemen nog een beetje laten rusten in de vorm alvorens te ontvormen. Je zal zien dat de cakes er dan vanzelf uitkomen.  Voor je de cupcakes gaat versieren doe je met een appelboor een klein stukje cake uit het midden van het gebakje om daar ook wat crème te kunnen spuiten en dan blijft het toefje ook beter op zijn plaats liggen, dan is het als het ware verankerd.

    Voor de meringue crème au beurre zie eerdere posting.








    10-06-2011 om 09:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini quiches zonder deeg

    Gisteravond als hapje gegeven aan vrienden maar helaas vergeten een foto te maken.  Zodra ik dit nog eens maak heb je nog een foto tegoed.

    Maar het is zeer simpel en vlug klaar en ook nog lekker.
    Nodig :

    Quickchef en de mini tartelettevorm van tupperware

    Ingrediënten :

    1 kleine ui
    100 gr bacon in kleine stukjes
    2 soeplepels bloem
    2.5 dl melk
    3 eieren
    100 gr geraspte kaas
    peper, zout

    Werkwijze :

    Hak de ui fijn in de quickchef. Voeg al de rest van de benodigheden toe en draai nog een paar keer met de quickchef. Vul m.b.v een pollepel de vooraf omgespoelde mini tartelettevorm met het vrij vloeibare deeg.  Bak het deeg ong. 20 min op 170 °C.


    10-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:siliconen mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolbiscuit




    Dit recept gaat hier al jaren mee. Het wordt bij vele gelegenheden gemaakt omdat het een echte favoriet van onze kinderen is. Met de nieuwjaarsdagen noemen we het kerststronk, bij de verjaardagen toen de kinderen nog klein waren noemde het een muizentaart (vanwege de versiering dan) en gewoon tussendoor is het rolbiscuit.

    Nodig :

    5 eieren
    120 gr witte suiker
    150 gr zelfrijzende bloem
    amandelessence (optie: ik doe dit steeds)

    Werkwijze :

    De eieren in zijn geheel samen met de suiker zeer goed mixen tot het volume dubbel zoveel is geworden en bijna wit ziet. Ik gebruik hiervoor mijn Kenwood.  Daarna de gezeefde bloem er voorzichtig onder spatelen.
    Bakplaat nemen en bekleden met bakpapier. Hierop het deeg  ong. 10 min. laten bakken op 200 °C. Wanneer je het deeg uit de oven neemt onmiddellijk een keukenhanddoek nat maken en goed weer uitwringen. Deze bovenop het deeg leggen en daarna alles omkeren zodat de keukenhanddoek helemaal onderaan ligt op het aanrecht. Nu kan je het bakpapier verwijderen en dan de rolbiscuit oprollen. Deze mag zeker een 3 kwartier opgerold blijven liggen. Ondertussen heb je tijd om een crème au beurre te maken. Ik gebruikte deze keer mijn meringue crème au beurre van mijn recept  dat ik eerder heb geplaatst op deze blog.  Maar je kan evengoed een opgeklopte slagroom gebruiken of gewoon wat confituur.
    De afwerking heb ik gedaan met muizenkorrels. Eén deel met melkchocolade en één deeg met pure chocolade. Want ik heb 2 kinderen die elk hun eigen favoriet hebben en om de kerk in het midden te houden passen we ons maar aan zeker !







    08-06-2011 om 10:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonnen bij Tiense Suiker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eergisteren nog leuk nieuws vernomen.  Sinds een tijdje kan je via Facebook vriend worden van de Tiense Suiker.  En omdat ik nogal eens op zoek ben naar nieuwe receptjes was ik daar ook maar eens gaan kijken. Toen ik zag dat je zelf een receptje mocht opsturen en er nog iets leuks mee kon winnen dacht ik : wie niet waagt, niet wint. 2 weken geleden vroegen ze dus een receptje op basis van aardbeien. Daar moest ik niet lang over nadenken en heb ik mijn San Remo aardbeiendessert gemaild. Dit recept heb ik hier reeds eerder gepost.
    En het toeval wil nu dat ik hier dus een prijs mee gewonnen heb. Hij moet nog wel aankomen maar ik weet al wat het zal zijn. Je raadt het nooit :     een TUPPERWARE bakset.   Toch ben ik er heel blij mee horen.  Van zodra het aankomt plaats ik een fotootje.

    A propos :  als er onder mijn lezers nog mensen zijn die leuke receptjes hebben, echt zo'n succesreceptje waar je telkens naar terug grijpt dan mag je mij dat alleen mailen. Ik zal je er dankbaar voor zijn. Ben benieuwd wie mij als eerste gaat mailen.                                                  Mijn mailadres:  vadied@hotmail.com                                                               En wie weet plaats ik het hier  als het mag natuurlijk.

    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetzure kip in de ultra pro met rijst







    Wil je eens graag de chinese toer opgaan dan kan je dit perfect met onderstaand receptje. In een half uurtje tijd zet je een heerlijke maaltijd op tafel.
    Nodig :
    - 1/2 kg kippenfilet in stukjes
    - 1 ajuin
    - 1 pak wokgroenten fijngesneden
    - 1 rode paprika
    - 2 soeplepels ketshup
    - 3 soeplepels azijn
    - 3 soeplepels fijne witte suiker
    - 1 klein doosje tomatenpuree
    - 150 ml water + 1 kippenbouillonblokje (in stukjes gebrokkeld)
    - 1 klein doosje ananas
    - peper en zout en kippenkruiden

    Bereiding :

    Hak de ajuin fijn in de turbomax of quickchef en doe die dan in de ultrapro. Zet hem 2 min. in de microgolf op 700 watt met een gesloten deksel.  Doe dan de rest van de fijngesneden groenten er ook bij en meng goed dooreen en zet 7 min op 700 watt met gesloten deksel.
    Doe nu de kip erbij en roer, zet dit 3 min. met gesloten deksel in de microgolf. Goed roeren met de menglepel en nogmaal 3 min. terugzetten op 700 watt.  Indien je meer kip neemt dan een 1/2 kg, dan zal je waarschijnlijk nog een keer 3 min moeten terugzetten op 700 watt.   Doe nu de azijn, de suiker, de ketshup en het kleine blikje tomatenpuree en de ananas erbij en goed mengen.
    Zet alles nog eens 3 à 4 min. in de microgolf op 700 watt met gesloten deksel.

    Heel lekker  om dit gerecht te serveren met rijst of bami. Eventueel kan je een roerei bakken en in reepjes er ook aan toevoegen.




    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs