Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
09-07-2015
Abrikozen-franigpanetaart
Zuiders fruit in overvloed dat vraagt om getransformeerd te worden tot heerlijke taart ;-)
Met dit gemakkelijke en snel klaar receptje heb je binnen het uur een smakelijk taart op je tafel staan.
Nodig :
- 800 gr abrikozen
- enkele blaadjes verveine (optie) kan je vervangen ook door basilicum of gewoon weglaten.
- 1 bladerdeeg
- 100 gr zachte boter (geen gesmolten)
- 100 gr suiker
- 100 gr gemalen amandelpoeder
- 2 eieren
- 3 soeplepels abrikozenconfituur
- een eetlepel grove witte suiker
Werkwijze:
Rol het bladerdeeg open. Ontpit de abrikozen en snij ze in fijne schijfjes.
Maak de frangipane door de boter, suiker, amandelpoeder en 2 eieren te mengen in een ruimtekommetje. Strijk deze pasta uit over je taartdeeg. Beleg dan deze met de abrikozenschijfjes in motief naar keuze. Bestrijk de bovenkant nu met wat verwarmde abrikozenconfituur om nadien mooi glanzend te maken en tevens de sneetjes niet te laten uitdrogen tijdens het bakken.. Overstrooi met wat grove suiker tenslotte.
En bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten.
Leg hier en daar tenslotte wat snippers verveineblaadjes wanneer de taart is afgekoeld.
Smakelijk ! Ik ga waarschijnlijk mijn taartje nog serveren met een bolletje nougat ijscrème erbij. Heb er nu al zin voor ;-)