Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-09-2012
Puree in de microgourmet
Niet echt een receptje deze keer. Maar gewoon even laten weten hoe men een lekkere puree op tafel krijgt met behulp van de microgourmet.
Voor diegene die het nog niet moesten weten : de microgourmet is toch wel mijn favoriete Tupperware artikel. Een geweldige uitvinding en hier dagelijks in gebruik.
Zelfs mijn puree maak ik er in klaar :
Nodig :
- 1 kilo aardappelen
- beetje melk
- peper, zout, nootmuskaat
Werkwijze :
Vul het waterreservoir met 400 ml water. Doe de aardappelen in het diepste vergiet, het bovenste heb je nu niet nodig maar wel afsluiten met het deksel. Stoom je aardappelen 20 minuten op 800 Watt en laat ze even na rusten. Stamp dan met de Tupperware pureestamper je aardappel fijn. Kruid ze en doe dan pas de melk erbij. Stamp nog één keer door en klaar. En er valt echt niet zo veel door de gaatjes bij het stampen zoals je zou denken.
De puree zit vol smaak en kleurt mooi wit. En wat een gemak. Ondertussen doe ik gewoon nog wat andere huishoudelijke taken en er is geen kans op overkoken. Gemak dient de huisvrouw ;) nietwaar.
Reacties op bericht (1)
16-10-2015
Eerste gebruik
Hallo Edith, de microgourmet stond al een half jaar in mijn kast, maar vandaag eindelijk voor het eerst wortelpuree erin gemaakt. Heel goed gelukt. Binnenkort een van die andere receptjes uittesten. Groetjes, Els