Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika gevuld met rijst en groenten
    Paprika's gestoomd in de microgourmet hebben als voordeel dat ze in heel korte tijd gaar zijn, super smakelijk en tevens gezond zijn. Normaal vul ik paprika's graag op met gehakt, maar vandaag heb ik het met rijst en gemengde groenten gedaan met daarbij heerlijke kip uit de ultra pro.

    Nodig :

    - rode paprika's naargelang het aantal personen ( voor ons 3 stuks)
    - gekookte rijst uit de rijstkoker ( ik heb 1 tas rijst genomen met 2 tassen water)
    - een 10 tal champignons
    - 1 sjalot
    - 1 preiwit
    - peterselie (optie)
    - peper en zout
    - klein beetje geraspte light kaas

    Werkwijze :

    Was de paprika's en snij er het hoedje af. Haal de steel er van boven ook uit. 
    Kook je rijst gaar in de rijstkoker: voor 1 tas rijst neem ik 2 tassen water en heb ik de microgolf op 10 minuten ingesteld op 800 Watt.
    Doe het gesnipperde sjalotje samen met fijngesnipperd preiwit en de fijngehakte champignons (fijnhakken in turbomax) in een microgolfkommetje, kruid met peper en zout en zet  het deksel op het kommetje.  Zet 3 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. Meng de groenten nu met de gekookte rijst en vul hiermee de paprika's op. Zet het hoedje terug op de gevulde paprika's en doe in het gaatje wat geraspte kaas en zet ze in het diepste vergiet van de microgourmet. Vul het waterreservoir met 400 ml water en doe het deksel bovenaan erop. Zet in de microgolf en neem 20 minuten op 800 Watt. Uw gerecht is nu klaar. 

    De kip heb ik gegaard in de ultra pro ovaal van 2 l. Dit zal ik één van de volgende dagen beschrijven.


















    26-02-2014 om 22:15 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (1)
    24-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi van vis
    Dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit gerecht zeker, gemaakt in de Microgourmet......Een super product die wellicht onder verschillende kerstbomen staat te wachten om uitgepakt te worden, want ik heb er de laatste weken verschillende mogen verkopen als kerstgeschenk !

    Nodig voor 4 personen :

    - 6 grote aardappelen
    - 3 wortelen
    - 2 preiwitten
    - 2 stengels witte selder
    - 1/2 kg vismengeling voor de wok (kan je uiteraard zelf samenstellen en kiezen)
    - 1 dl witte wijn
    - 2 dl room
    - 2 soeplepels maizena
    - 1 1/2 visbouillonblokje van Knorr
    - peterselie
    - bieslook
    - kervel vers of uit de diepvries
    - peper
    - zout


    Schil de aardappelen en snij in dobbelstenen. Schil de wortel en kuis de prei en snij in juliennereepjes. Doe de groenten in het diepste vergiet van de microgourmet. Leg de ontdooide of verse vis in de bovenste vergietschaal....ik zelf heb nog een beetje groenten op de bovenste schaal er ook bij gelegd omdat het niet allemaal paste in de onderste. Verkruimel een half bouillonblokje op de vis bovenaan. En zet de microgourmet nu voor 25 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. De room doe je samen met de witte wijn in het microplus schenkkannetje en voeg daar 2 soeplepels maïzena aan toe. Klop dat goed onder elkaar. Kruid met peper en zout en verkruimel het hele visbouillonblokje hierbij. Als de stoomtijd voorbij is van de groenten en vis, breng je ze over in de ovale ultra pro ovenschaal. De helft van de kookvloeistof onderaan in je Microgourmet voeg je toe aan de room en zet het schenkkannetje dan 2 minuten in de microgolf op 800 Watt. Roer nog eens goed door en giet de saus over de groenten/vis.
    Voeg fijngesneden kervel toe, peterselie en werk af met bieslook.

    Smakelijk !













    24-12-2013 om 20:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Microgourmet
    >> Reageer (2)
    22-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde zalm met spinazie,mozzarella en citroensausje
    Heerlijk eten ! Verse zalm gestoomd met groenten van het seizoen.

    Nodig voor 4 personen :

    - 4 zalmfilets
    - 450 gr verse spinazie
    - 1 bol mozzarella
    - peper, zout, curry

    Nodig voor de citroensaus :

    - 1 citroen
    - 250 ml room
    - 1 blokje kippenbouillon
    - peper, zout
    - 1 dl melk
    - 2 afgestreken soeplepels maïzena

    Werkwijze :

    De verse spinazie wassen en steeltjes eraf halen. In de hoogste vergiet van de microgourmet plaatsen, en onderaan maar 300 ml water doen ipv 400 ml. De spinazie 8 minuten stomen op 800 Watt. 
    De zalmfilets overlangs doorsnijden en opvullen met de gestoomde en uitgelekte spinazie. De mozzarella in schijfjes snijden en bovenop de spinazie leggen. Afkruiden met peper, zout en currypoeder, de bovenste helft van de zalmfilet er opleggen. De stukken opgevulde vis nu terug in de microgourmet leggen en nog 15 minuten stomen. 

    Voor het citroensausje doe je de room samen met het verbrokkelde kippenbouillonblokje en een uitgeperste citroen  in het micro schenkkannetje en zet het 2 minuten op 800 Watt. Ondertussen doe je in de shaker de melk samen met de 2 soeplepels maïzena en peper en zout. Goed schudden en bij de opgewarmde room voegen. Goed roeren en nog eens 2 minuten terug in de microgolf plaatsen. De saus is nu goed gebonden en kan bij de vis gepresenteerd worden.

    Wij hebben er gestoomde aardappelen bij gegeten maar kan even goed met puree, pasta of kroketjes.

    Smakelijk !












    22-10-2013 om 18:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (2)
    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentenlasagne met een vleugje Provence !
    Het voorafje voor vandaag is klaar!......Heel simpel te maken met de mandoline en de Microgourmet.

    Nodig :

    - 1 courgette
    - 2 tomaten
    - provence kruiden
    - peper en zout
    - olijfolie

    De courgette en tomaten wassen en met de mandoline fijnsnijden. Een torentje maken door afwisselend een schijfje courgette en tomaat te leggen in de microgourmet, op elk laagje doe je een beetje zout,peper en herbes de Provence. De microgourmet afsluiten met het deksel en 18 minuten stomen in de microgolfoven. 10 minuten nog laten rusten met gesloten deksel en op een bordje schikken en besprenkelen met enkele druppels olijfolie.

    Kan zowel koud als warm worden gegeten !      










    11-06-2013 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Microgourmet, Mandochef
    >> Reageer (1)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde peertjes met chocolade en mascarponecrème: een toppertje !
    Heerlijk dessert en eens wat anders dan de traditionele tiramisu.

    Nodig :

    - 250 gr mascarpone
    - 75 gr suiker
    - 3 eieren
    - 3 onrijpe peren
    - 75 gr chocolade
    - klein klontje boter
    - 2 dl witte wijn
    - 1 kaneelstok 
    - 1 vanillestokje
    - 1 steranijs
    - 3 eetlepels gegrilde amandelschilfers
    - 75 gr speculooskoekjes

    Werkwijze :

    Schil de peren en snij ze in vieren. Ontdoe ze van de pitten en leg ze in  het diepe mandje van de Microgourmet. Vul het recipiënt van de M.G. met 2 dl water en 2 dl witte wijn en leg daarin de kaneelstok, steranijs en het overlangs doorgesneden vanillestokje.
    Sluit de microgourmet en stoom de peertjes nu 15 minuten op 800 Watt in de microgolfoven.
    Splits ondertussen de eieren en meng de dooiers in de deegkom met de suiker tot het mengsel verbleekt. Voeg dan de mascarpone toe en meng opnieuw. Voeg naar eigen keuze een beetje perenlikeur toe of amandellikeur. Klop de eiwitten stijf in de speedychef en spatel deze luchtig onder de mascarpone met behulp van de spatel.
    Maal de speculooskoekjes in de turbochef of turbomax tot een crumble. Kleur de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof. Blijf erbij staan want dit kan heel vlug gaan. Wanneer de schilfers caramelkleurig zien ze onmiddellijk uit de pan nemen en overbrengen in een bord of iets dat koud is.
    De chocolade samen met het klontje boter smelten in het microplusschenkkannetje in de microgolfoven op lage wattage. Ong. 1 minuten op 400 Watt. Goed mengen en indien nodig nog eens 30 sec. terug in de microgolf zetten.

    De gestoomde peertjes insnijden met het aardappel-groentenmesje tot een waaiervorm en op een dessertbordje schikken. Hierover de mascarponecreme gieten. Afwerken met de gesmolten chocolade en overstrooien met de crumble van speculoos en geroosterde amandelschilfers.

    Een toppertje !  Met dank aan een lieve collega uit Oost-Vlaanderen. Dank je wel Gina.



    Bovenstaande foto is niet zo scherp. Sorry hiervoor : had de verkeerde gekozen, wanneer ik een andere wou plaatsen moest ik heel mijn artikel opnieuw ingeven met tekst en al en dat zag ik niet zo zitten.











    27-02-2013 om 16:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Microgourmet
    >> Reageer (2)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met groenten en curryroomsaus in de Microgourmet
    Lekker, eenvoudig gerecht en in weinig tijd klaar. Meer moet dat niet zijn.

    Nodig :

    - 500 gr scampi's (ontdooid, gepeld en van darmkanaal ontdaan)
    - 1 gele paprika
    - 1 rode paprika
    - 1 prei
    - 2 wortelen
    - 2 visbouillonblokjes
    - 250 ml room
    - 100 ml witte wijn
    - 300 ml water
    - maizena of instant roux
    - currypoeder
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Schil de wortelen en snij heel fijn. Doe dit ook met de paprika's en de prei.Je kan hiervoor de turbomax gebruiken of gewoon met het koksmes en de wondersnijplank. Was de groenten en doe ze in het diepe vergiet van de Microgourmet stoomkoker. Doe in het waterreservoir de 400 ml water en de 2 verkruimelde bouillonblokjes. De gekuisde scampi's leg je in het bovenste gesloten mandje. Kruid met peper, zout en currypoeder. Schenk hierover de room en de witte wijn. Sluit af met het deksel en zet 20 minuten op 800 Watt. Indien de scampi's niet volledig gaar zouden zijn zet ze nog even terug maar doe de groenten uit het onderste mandje er al wel uit zodat ze knapperig blijven. En leg de groenten nu in de ultra pro ovaal van 3.5 l.  Als de scampi's gaar zijn ze bij de groenten voegen. Doe nu het kooknat+ de room tesamen in de schenkkan van 1 l en doe er instant roux bij, klop goed en zet ong. 2 minuten in de microgolf op 800 Watt om te laten inbinden. Indien het nog niet dik genoeg is nog eens 2 minuten terugzetten.

    Meng tenslotte de saus bij de groenten en de scampi's met behulp van de serveerlepel.
    Serveer met rijst of pasta.


















    26-02-2013 om 21:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Microgourmet, rijst
    >> Reageer (2)
    11-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool in de microgourmet
    Al eens gestoomde rode kool geproefd ?    Heel lekker en klaar in 20 minuten.

    Nodig :

    - 1/4 de rode kool
    - 3 à 4 appels
    - witte suiker naar smaak
    - microgourmet

    Werkwijze :

    De rode kool fijnsnijden met de groentensnijder plus van tupperware. Wassen en in de diepe mand van de microgourmet leggen samen met de in dobbelsteentjes versneden appel. Water in de reservoir gieten (400 ml) en 20 minuten stomen op 800 Watt. Nadien goed mengen en suiker naar smaak toevoegen. Deksel er even terug op plaatsen zodat de suiker nog kan smelten. Kruiden met peper en zout en opdienen.
    Zo gemakkelijk en heerlijk.








    11-02-2013 om 16:06 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (2)
    02-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Waterzooi
    Heerlijk en vlug klaar in de micro gourmet : mijn favoriet hier in huis. Ik wil hem voor niks ruilen !

    Nodig :

    - 500 gr kippenfilet
    - 2 stokken prei
    - 4 wortelen
    - 6 aardappelen
    - 2 soeplepels maïzena
    - 1 kippenbouillonblokje
    - kippenkruiden
    - gehakte peterselie
    - 2 dl room
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Snij de wortel, prei en aardappelen in kleine stukken en doe deze in de diepe mand van de microgourmet. In het lage vergiet leg je de in blokjes gesneden kip die je overstrooid met kippenkruiden. De onderste container vul je met 400 ml water. Alles op elkaar plaatsen en afsluiten met het deksel. In de microgolf plaatsen en in 25 minuten laten stomen op 800 Watt.

    Ondertussen de peterselie fijnhakken in de turbomax. De room samen met het kippenbouillonblokje in de shaker doen, kruiden met peper en zout en ook de 2 soeplepels maïzena toevoegen. Goed shaken. En overbrengen in de microplus schenkkan. Wanneer de groenten gestoomd zijn, de helft van het kookvocht bij de room gieten en doorroeren. Het mengsel nu ong. 2 minuten in de microgolf plaatsen zodat de saus kan binden. Indien niet genoeg gebonden nog een minuutje terug plaatsen. 

    De groenten met kip samen met de saus door elkaar mengen en dadelijk op het bord serveren of overbrengen in een gesloten kom.

    Na de maaltijd vroegen ze hier al meteen wanneer ik dat nog eens opnieuw wil maken.  Zouden ze het dan lekker hebben gevonden ;)))
















    02-02-2013 om 16:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:microgourmet, kipgerecht, tupperware
    >> Reageer (2)
    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frikadellen met provençaalse saus
    In plaats van bolognaisesaus was het hier gisteren provençaalse saus met frikadellen en pasta op vraag van onze jongste. En smaken deed het !

    Nodig voor de frikadellen

    - 600 gr gehakt
    - 2 eitjes
    - peper+ zout
    - chapelure

    Nodig voor de provençaalse saus :

    - 2 uien
    - 1 courgette
    - 1 aubergine
    - 1 rode + 1 groene paprika
    - 1 spaanse peper
    - verse tomaten of anders 1 liter blik van gehakte tomaten
    - 1 kruidenbouillonblokje + 1 vleesbouillonkuipje
    - olijfolie
    - peper, zout, provençaalse kruiden
    - verse laurier, rozemarijn

    Bereiding  

    Voor de gehaktballen (frikandellen) : het gehakt samen met de 2 eitjes, peper en zout en chapelure alles goed onder elkaar mengen en tot ballen rollen. Dan 20 minuten stomen in de microgourmet. Het overtollige vet verdwijnt zo uit zichzelf.

    Voor de provençaalse saus ben ik deze keer nog eens op de tradionele manier aan het werk gegaan. D.w.z. op mijn inductieplaat met een gietijzere kookpot. Eerst de olijfolie verwarmen, de ajuin in fijne slierten snijden en aanstoven samen met de courgetteblokjes en paprikastukjes en de aubergineblokjes. De laurier en rozemarijn mag er dan al bij, evenals de fijn gesneden spaanse peper. De verse tomaten tot blokjes versnijden en bijvoegen. Ook het kruidenbouillonblokje+ vleeskuipje en afkruiden met peper en zout. Aan de kook brengen en eventueel indikken met wat sausbinder. Niet te lang laten koken want dan worden de groenten te plat. Persoonlijk heb ik graag dat mijn paprikastukjes nog een beetje 'knapperig' zijn.  Eventueel kan men ook nog champignons toevoegen naar eigen smaak.Op het einde wanneer de saus klaar is de gestoomde gehaktballen toevoegen bij de saus.

    Serveren met puree, rijst of pasta. Bij ons was het gisteren dus pasta op vraag van onze jongste zoon.








    19-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:microgourmet
    >> Reageer (0)
    11-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microgourmet : een gezonde en smakelijk manier van koken.
      De microgourmet nog eens onder de aandacht brengen. Hier kook ik bijna dagelijks mee en wil hem voor geen geld meer missen.
     

    11-10-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (0)
    21-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puree in de microgourmet
    Niet echt een receptje deze keer. Maar gewoon even laten weten hoe men een lekkere puree op tafel krijgt met behulp van de microgourmet.
    Voor diegene die het nog niet moesten weten : de microgourmet is toch wel mijn favoriete Tupperware artikel. Een geweldige uitvinding en hier dagelijks in gebruik.

    Zelfs mijn puree maak ik er in klaar :

    Nodig :

    - 1 kilo aardappelen
    - beetje melk
    - peper, zout, nootmuskaat

    Werkwijze :

    Vul het waterreservoir met 400 ml water. Doe de aardappelen in het diepste vergiet, het bovenste heb je nu niet nodig maar wel afsluiten met het deksel. Stoom je aardappelen 20 minuten op 800 Watt en laat ze even na rusten. Stamp dan met de Tupperware pureestamper je aardappel fijn. Kruid ze en doe dan pas de melk erbij. Stamp nog één keer door en klaar. En er valt echt niet zo veel door de gaatjes bij het stampen zoals je zou denken. 
    De puree zit vol smaak en kleurt mooi wit. En wat een gemak. Ondertussen doe ik gewoon nog wat andere huishoudelijke taken en er is geen kans op overkoken. Gemak dient de huisvrouw ;) nietwaar.








    21-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:microgourmet
    >> Reageer (1)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smeuiige chocoladetaart met frambozen
    Sinds gisteren is er weer een nieuwe Tupperware cataloog verkrijgbaar met natuurlijk ook weer nieuwigheden erin. Eén ervan is het inzetstuk voor de Microgourmet. Daar dit in Frankrijk al langer bestond en ik al heel wat receptjes hiervoor gevonden had wou ik dit artikel al langer in huis hebben. De Microgourmet is dan ook mijn favoriete artikel van Tupperware welk hier dagelijks gebruikt wordt. Sinds gisteren heb ik dan eindelijk zelf een inzetstukje wat vanaf nu ook voor iedereen te koop is aan de prijs van 8.9 €. 
    Deze morgen al direct mijn eerste receptje uitgeprobeerd en ik ben er echt supercontent van. HEERLIJK, Heerlijk.

    Nodig :

    - gesloten inzetstuk voor de microgourmet
    - 125 gr pure chocolade
    - 70 gr boter
    - 75 gr suiker
    - 3 eieren
    - snufje zout
    - 12 gr patisseriebloem
    - enkele frambozen als garnituur bovenop


    Werkwijze :

    De chocolade samen met de boter in het microschenkkannetje doen en in de microgolf laten smelten ong. 2 minuten op 600 W. Dan doe je er het snufje zout bij, de suiker, de bloem en de 3 eieren. Klop kloppen met de tupperware halve klopper of de nieuwe volle klopper kan ook natuurlijk.
    Giet alles in het inzetstuk van de microgourmet en versier bovenaan met enkele frambozen. Vul het waterreservoir met 400 ml water en sluit van boven af met het deksel. Zet alles in de microgolf op 600 W gedurende 15 minuten.  Laat nog 2 minuten nagaren met gesloten deksel. En open dan het deksel.


    Om duimen en vingers bij af te likken. Een echte aanrader. En wie niet overtuigd is laat het mij maar weten dan kom ik het persoonlijk bij jou demonstreren ;) 


















    04-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:gesloten inzetstuk van de microgourmet
    >> Reageer (1)
    11-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met prei en roomsaus in de micro gourmet
    Een zalig en heerlijk bord in slechts een half uurtje tijd op je tafel. Wie heeft dit niet graag?   Ik alleszins wel en vind het jammer dat niet iedereen dit heerlijke kookgerei al kent. Sinds ik deze microgourmet heb, nu zo'n 2 jaar geleden kan ik alleen maar zeggen dat het een echt superding is dat eigenlijk in geen enkele keuken zou mogen ontbreken.

    De grootste voordelen van het produkt : - zijn eenvoud, zijn gemak, zijn smaak en zijn snelheid om lekkere produkten op tafel te toveren.


    Nodig voor de zalm met prei :

    - 3 preistronken ( wit ervan)
    - 3 of 4 zalmfilets naargelang de hoeveel eters
    - aardappelen
    - 250 ml room
    - 1 kippenbouillonblokje
    - 1 kruidenbouillonblokje
    - geut witte wijn
    - halve citroen
    - peper en zout
    - beetje melk
    - 1 soeplepel maïzena

    Werkwijze :

    Aardappelen schillen en in twee snijden. Afspoelen en in de onderste kom leggen van de microgourmet. Preiwit wassen en met het koksmes in fijne stukjes snijden. Naast de aardappelen leggen in de onderste kom van de microgourmet. De zalmfilet in de bovenste en ondiepste schaal leggen van de microgourmet. Overstrooien met een verkruimeld kruidenbouillonblokje. De microgourmet in de onderste schaal vullen met 400 ml water en bovenop afsluiten met deksel. Gedurende 20 minuten stomen op 800 W in de microgolfoven.
    Ondertussen doe je de room samen met het kippenbouillonblokje in de microschenkkan alsook peper en zout.  Dit gedurende 2 minuten op 800 Watt verwarmen en terwijl doe je 2 dl melk in de shaker samen met soeplepel maïzena.  Na 2 minuten mag de maizena mengeling bij de room terwijl je goed klopt met de klopper. Sap van een halve citroen toevoegen en de saus nog een 1.5 minuut laten verwarmen op 800 watt.
    Schik op een bord en werk af met wat gehakte peterselie.

    Heerlijk en vlug klaar. Zelfs voor de onthouders van room is de zalm met prei en aardappelen heerlijk smeuiig en zal het iedereen bekoren. Zo'n sappige vis en zo gemakkelijk klaar te maken !









    11-05-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Micro gourmet
    >> Reageer (1)
    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd witloof met aardappelpuree
    Helemaal niets speciaal maar wel op zeer korte tijd klaar met de juiste keukenspullen. En smaken doet het zeker !

    Nodig :
     
    - 1 kilo aardappelen
    - melk voor de puree
    - peper, zout, nootmuskaat
    - 6 stokken witloof
    - 6 plakjes gekookte hesp
    - 200 gr geraspte kaas
    - enkele nootjes boter
    - melk voor de bechamelsaus
    - maizena
    - peper, zout, nootmuskaat voor de saus

    Werkwijze :

    De 6 stokken witloof reinigen, het voeteinde eraf snijden en overlangs snijden. Het onderste gedeelte van de microgourmet vullen met 400 ml water en het witloof in de diepste of onderste kom leggen afsluiten met het deksel en gedurende 13 minuten stomen in de microgolfoven op 800 watt.   Ondertussen de aardappelen schillen en in kleinere stukken snijden.
    Het witloof nadien overbrengen op een schaal om te rusten en de microgourmet voorzien van nieuw water en deze keer de aardappelen in de diepe kom leggen, weer afsluiten en gaar stomen op 800 watt gedurende 20 min. Even laten narusten en dan met de pureestamper de aardappelen fijn stampen, ( het is niet nodig om de aardappel eerst in een andere kom te doen) dan pas kruiden en melk toevoegen. Nog eens doorstampen en de puree is klaar.
    We doen verder door de stronkjes witloof te omwikkelen van plakjes hesp. We schikken ze alvast op de ultra pro schaal en maken nu de bechamelsaus. Dit doen we door een halve liter melk in het micro schenkkan te gieten. In de microgolf plaatsen gedurende 5 min.Ondertussen in de shaker een beetje koude melk oplossen met wat maizena + peper, zout en nootmuskaat. Deze oplossing toevoegen na de 5 min. en met de klopper goed kloppen. Terug plaatsen 2 à 3 min. en de bechamelsaus is klaar. Je kan hierin nog wat geraspte kaas toevoegen en laten smelten naar eigen smaak. Ik doe dit wel altijd. De saus over de met witloof gevulde hespenrolletjes gieten. Overstrooien met geraspte kaas en hier en daar een nootje boter opleggen. De schaal gedurende 20 min. op 180°C in de oven plaatsen. Nooit onder de gril met de ultra proschalen maar dat hoeft ook helemaal niet om toch een mooi korstje te bekomen.



      Foto 1: Voor het in de oven gaan.

       Foto 2 : Bij het verlaten van de oven.

      Foto 3 : De microgourmet. Heerlijk stomen !

      Foto 4 : Gerechtje klaar op het bord.

    25-11-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    >> Reageer (0)
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekruide gehakballetjes met provençaalse saus in de micro gourmet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Dit recept heb ik vorige week doorgemaild gekregen van een toffe tupperwarecollega uit Tongeren. Vrijdag heb ik het uitgeprobeerd en de kinderen waren er heel enthousiast over. Heerlijke kruidig. Ik vind het echt een aanrader en super vlug klaar in onze micro gourmet.

    Nodig :
    - 400 gr gehakt
    -2 soeplepels gedroogde peterselie of tuinkruiden mogen natuurlijk ook vers zijn
    - zout, currypoeder
    -1 ei
    - 50 gr gerapste kaas
    - paneermeel

    Meng dit onder elkaar en rol er gehaktballetjes van maar niet al te groot ( iets groter dan de soepballetjes).

    Nodig voor de saus :
    - 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
    - 1 ajuin
    - 1 courgette (optie)
    - 1/2 bakjes champignons
    - 1 brikje tomato fritto van Heinz of 1 blik van 1/2 l tomatenconcassé
    - 1 kippenblokje, zout, peper
    - 1 kippenbouillonblokje

    Doe de groenten in de quickchef en hak het in stukken, ze mogen nog wat grof zijn.

    Werkwijze :

    Doe nu de groenten in het hoge vergiet en de gehaktballetjes in het lage vergiet. Wanneer de balletjes niet allemaal passen in het lage vergiet mag je gerust nog enkele bij op de groenten van het hoge vergiet leggen.
    Vul het onderste waterreciëpt met 400 ml water. Deksel erop en stoom 18 min. op 800 watt. Laat 5 min. rusten.

    Terwijl de groenten en de gehakballetjes aan het rusten zijn doe je in de microplus schenkkan het brikje tomato fritto met de kruiden, zet dit 2-3 min. in de microgolf op 800 watt.   Doe de groenten en de gehaktballetjes samen in de saus.

    Dit kan je serveren met spirelli of penne (pasta). Doe je spirelli in het serveerwonder, laat water koken in de waterkoker, giet dit over je pasta zodat hij onder staat en laat het dubbele van de tijd staan van wat er op de verpakking staat. (vb. 7 min. op de verpakking is 14 min in het serveerwonder). Na die tijd neem je het vergiet eruit en doe de pasta bij de saus.

    Je kan deze gehakballetjes ook heerlijk serveren bij rijst die is klaargemaakt in onze rijstkoker.  Voor 2 tassen rijst neem je 4 tassen koud water en doe het in de rijstkoker.Zet die in de microgolfoven op 800 watt gedurende 12 min. Laat de rijstkoker nog 5 min afgedekt staan op het aanrecht. Dan openen en je zal zien dat je een heerlijk drooggekookte rijst heb zonder naar om te kijken.

    Bijlagen:
    DSC_1082 (Small).JPG (68.2 KB)   

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:micro gourmet
    >> Reageer (0)
    22-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne van Asperges




    Gisterenavond voor mijn vrienden dit heerlijke hapje klaargemaakt.
    Het is momenteel aspergetijd en het zou zonde zijn om daar dan niks mee klaar te maken.
    Nodig :
    -500 gr witte asperges (eventueel kan je dit ook met een mengeling van witte en groene asperges)
    -2 dl room
    -pijpajuin
    -peterselie
    -parmezaanse kaas
    -peper en zout
    -snippers gekookte ham (optie)

    Werkwijze :
    De asperges met de dunschiller ontvellen. En in schuine stukjes van ong. 1.5 cm snijden. De punten even apart houden en pas na 10 min. toevoegen.  In de microgourmet leggen en 10 min. stomen. De punten nu toevoegen en nog 2 min.  samen met de rest verder stomen.
    De aspergestukjes nu in de schaal van de ultrapro schikken. Kruiden met peper en zout. De fijngehakte peterselie(gemakkelijk in de turbomax of turbochef) en de fijngesneden pijpajuin erover strooien. Room overgieten en tenslotte de parmesaanse kaas die je met de dunschiller  hebt geschaafd. Nog 15 min. in een voorverwarmde oven plaatsen van 180°C.
    Lekker als voorgerechtje of als feestelijk groentegerecht.




    22-05-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (21 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:micro gourmet, ultra pro
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs