Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmterrine
    Deze zalmterrine heb ik als voorgerecht geserveerd afgelopen vrijdag voor mijn vrienden. Makkelijk te maken in de ultra pro terrinevorm van Tupperware.

    Nodig :

    - 500 gr verse zalm
    - 200 gr gerookte zalm
    - 3 eieren
    - 250 ml room
    - peper en zout
    - 2 soeplepels gehakte peterselie (turbochef)

    Werkwijze :

    Doe alles behalve de gerookte zalm in een keukenrobot en mix fijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C
    Neem de ultra pro terrinevorm en giet de helft van het mengsel erin. Doe hierop een laagje gerookte zalm en giet de rest van het mengsel erop en dek weer af met een laagje gerookte zalm. Doe het deksel op de terrinepot en zet in een met warm water gevulde ovenschaal in de oven.
    Bak de terrine ong. 45 minuten en doe dan het deksel eraf en bak nog 5 minuten verder.
    Laat dan de terrine afkoelen en zet hem weg in de koelkast tot juist voor het serveren. Snij met het broodmes schijven van ong. 1 tot 1.5 cm van de terrine en serveer op een mooi bordje met een coulis van peterselie. Deze maak je door peterselie even te koken samen met een koffielepel bicarbonaatzout en dan het water ervan afgieten en kort mixen samen met wat olijfolie.
    Als garnituur had ik gekozen voor luzernescheuten, kerstomaatjes, rodekoolscheutjes en een  mix van jonge slablaadjes













    03-03-2013 om 10:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:ultra pro terinnepot tupperware
    >> Reageer (0)
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse quinoasalade als apertiefhapje
    Gisterenavond had ik wat vrienden uitgenodigd voor een gezellig etentje. Als aperitiefhapje had ik deze keer gekozen voor een griekse quinoasalade. Heel interessant voor mensen die geen gluten mogen eten. Heel makkelijk op voorhand te maken met behulp van de tupperware rijstkoker.
    Quinoa is een graangewas uit Zuid-Amerika welk al 5000 jaar geleden werd verbouwd op extreme hoogtes van het Andes gebergte. Het supergraan behoort tot het selecte groepje van 'superfoods' vanwege de uitzonderlijke hoge voedingswaarden en is 100 % biologisch. Tegenwoordig hebben vele topkoks quinoa ook ontdekt om er de heerlijkste gerechten mee te bereiden. 

    Door vele nog een onbekend ingrediënt vandaar dat ik het hier ook een keertje wou gebruiken op mijn blogje.

    Nodig :

    - 1,5 tas quinoa
    - 3 tassen water
    - 1/2 theelepel zeezout
    - 100 gr kerstomaatjes
    - 55 gr gemengde olijven (ontpit)
    - 125 gr fetakaas
    - 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
    - 1 eetlepel fijn gehakte sjalot of ter vervanging een rode ui
    - 2 à 3 eetlepels fijn gehakte peterselie (turbochef)
    - tupperware rijstkoker

    Voor de dressing :

    - tzaziki of dressing van 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, 1 theelepel mosterd van dijon, 1 theelepels fijngeperste knoflook, 1/4 theelepel zeezout, 1/4 theelepel zwarte peper

    Werkwijze :

    Spoel de quinoa goed af en doe hem in de tupperware rijstkoker samen met het zeezout :  1.5 tas graan en 3 tassen water. Sluit de rijstkoker af en zet hem in de microgolf voor 13 minuten op 800 Watt, laat nog een 5 tal minuutjes nagaren. Al het water is dan verdwenen en de quinoa gaar. Zet hem koel weg in de ijskast. Snij ondertussen de olijven in kleine schijfjes. De fetakaas in kleine blokjes, halveer de kerstomaatjes en hak de peterselie fijn alsook de sjalot. De pijnboompitten roosteren in een antikleefpan. En meng tenslotte alles onder de afgekoelde quinoa. Serveer in kleine glaasjes en zet koel weg tot het moment dat je gasten arriveren. Serveer met een sausje van tzaziki of een dressing zoals beschreven bij de benodigdheden.

    Men kan dit ook eten bij de BBQ als bijgerecht, bij gegrild vlees of als slaatje.

    Laat het smaken en zeker een keer proberen.








    02-03-2013 om 23:05 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (1)
    01-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Complimentendag
    Op een dag als deze mocht dit niet ontbreken. De foto heb ik genomen enkele weken geleden maar bewaard speciaal voor jullie ;)




    01-03-2013 om 09:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (3)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoomde peertjes met chocolade en mascarponecrème: een toppertje !
    Heerlijk dessert en eens wat anders dan de traditionele tiramisu.

    Nodig :

    - 250 gr mascarpone
    - 75 gr suiker
    - 3 eieren
    - 3 onrijpe peren
    - 75 gr chocolade
    - klein klontje boter
    - 2 dl witte wijn
    - 1 kaneelstok 
    - 1 vanillestokje
    - 1 steranijs
    - 3 eetlepels gegrilde amandelschilfers
    - 75 gr speculooskoekjes

    Werkwijze :

    Schil de peren en snij ze in vieren. Ontdoe ze van de pitten en leg ze in  het diepe mandje van de Microgourmet. Vul het recipiënt van de M.G. met 2 dl water en 2 dl witte wijn en leg daarin de kaneelstok, steranijs en het overlangs doorgesneden vanillestokje.
    Sluit de microgourmet en stoom de peertjes nu 15 minuten op 800 Watt in de microgolfoven.
    Splits ondertussen de eieren en meng de dooiers in de deegkom met de suiker tot het mengsel verbleekt. Voeg dan de mascarpone toe en meng opnieuw. Voeg naar eigen keuze een beetje perenlikeur toe of amandellikeur. Klop de eiwitten stijf in de speedychef en spatel deze luchtig onder de mascarpone met behulp van de spatel.
    Maal de speculooskoekjes in de turbochef of turbomax tot een crumble. Kleur de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof. Blijf erbij staan want dit kan heel vlug gaan. Wanneer de schilfers caramelkleurig zien ze onmiddellijk uit de pan nemen en overbrengen in een bord of iets dat koud is.
    De chocolade samen met het klontje boter smelten in het microplusschenkkannetje in de microgolfoven op lage wattage. Ong. 1 minuten op 400 Watt. Goed mengen en indien nodig nog eens 30 sec. terug in de microgolf zetten.

    De gestoomde peertjes insnijden met het aardappel-groentenmesje tot een waaiervorm en op een dessertbordje schikken. Hierover de mascarponecreme gieten. Afwerken met de gesmolten chocolade en overstrooien met de crumble van speculoos en geroosterde amandelschilfers.

    Een toppertje !  Met dank aan een lieve collega uit Oost-Vlaanderen. Dank je wel Gina.



    Bovenstaande foto is niet zo scherp. Sorry hiervoor : had de verkeerde gekozen, wanneer ik een andere wou plaatsen moest ik heel mijn artikel opnieuw ingeven met tekst en al en dat zag ik niet zo zitten.











    27-02-2013 om 16:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Microgourmet
    >> Reageer (2)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met groenten en curryroomsaus in de Microgourmet
    Lekker, eenvoudig gerecht en in weinig tijd klaar. Meer moet dat niet zijn.

    Nodig :

    - 500 gr scampi's (ontdooid, gepeld en van darmkanaal ontdaan)
    - 1 gele paprika
    - 1 rode paprika
    - 1 prei
    - 2 wortelen
    - 2 visbouillonblokjes
    - 250 ml room
    - 100 ml witte wijn
    - 300 ml water
    - maizena of instant roux
    - currypoeder
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Schil de wortelen en snij heel fijn. Doe dit ook met de paprika's en de prei.Je kan hiervoor de turbomax gebruiken of gewoon met het koksmes en de wondersnijplank. Was de groenten en doe ze in het diepe vergiet van de Microgourmet stoomkoker. Doe in het waterreservoir de 400 ml water en de 2 verkruimelde bouillonblokjes. De gekuisde scampi's leg je in het bovenste gesloten mandje. Kruid met peper, zout en currypoeder. Schenk hierover de room en de witte wijn. Sluit af met het deksel en zet 20 minuten op 800 Watt. Indien de scampi's niet volledig gaar zouden zijn zet ze nog even terug maar doe de groenten uit het onderste mandje er al wel uit zodat ze knapperig blijven. En leg de groenten nu in de ultra pro ovaal van 3.5 l.  Als de scampi's gaar zijn ze bij de groenten voegen. Doe nu het kooknat+ de room tesamen in de schenkkan van 1 l en doe er instant roux bij, klop goed en zet ong. 2 minuten in de microgolf op 800 Watt om te laten inbinden. Indien het nog niet dik genoeg is nog eens 2 minuten terugzetten.

    Meng tenslotte de saus bij de groenten en de scampi's met behulp van de serveerlepel.
    Serveer met rijst of pasta.


















    26-02-2013 om 21:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:Microgourmet, rijst
    >> Reageer (2)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokos-cranberrykoeken
    Knapperige koeken ......mmmmmmhhhhhhhhhhhh !

    Nodig :

    - 200 gr boter
    - 180 gr bloem
    - 170 gr suiker
    - 1 ei
    - 100 gr gemalen kokos
    - 120 gr cranberries
    - snufje zout

    Werkwijze :

    Alles onder elkaar mengen. Hoopjes vormen op de siliconen bakmat en platdrukken met een vork. Bakken in een voorverwarmde oven van 160 ° ong. 12 à 15 minuten.










    25-02-2013 om 15:22 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs