Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
29-09-2012
Spirelli in 't groen
Afgelopen week geproefd op de unitvergadering en viel in de smaak. Dus vandaag hier thuis gemaakt voor het gezin. Op een klein half uurtje een volledige maaltijd op tafel. Dat wil toch iedereen. Het moet niet altijd te moeilijk zijn ;) En natuurlijk moet het ook lekker zijn.
Nodig :
- 300 spirelli
- 600 gr gehakt
- 100 gr gemalen kaas
- 1 pakje currysaus Knorr
- 450 gr diepvriesspinazie met room van Iglo of ander merk
- 100 ml melk
- 1 scheutje room
Werkwijze :
Doe de spirelli in het serveerwonder. Vul het serveerwonder nu met kokend water tot ong. 1 cm van de rand. Sluit af met deksel en laat het toe voor 15 minuten en giet daarna het water eraf.
Neem ondertussen de ultra pro rond of ovaal en doe hierin het gehakt. Plaats de kom in de microgolfoven 3 minuten op 800 Watt met het deksel erop. Roer het gehakt nu goed onder elkaar met behulp van de pureestamper en plaats de kom terug in de microgolf gedurende 3 minuten op 800 Watt. Voeg dan de spinazie toe en roer onder elkaar, sluit de kom en zet weer 3 minuten terug op 800 Watt.
Doe de melk samen met de currypoeder in de shaker, goed schudden en bij in de kom doen nu. Roer alles goed onder elkaar en zet de weer 3 minuten op 800 Watt. Doe er dan de gemalen kaas bij en de room alsook de gekookte spirelli. Alles goed onder elkaar zetten en de spirelli in 't groen is nu klaar.