Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
04-06-2014
Bolo de fubà = maïscake
Een Braziliaans receptje om al een beetje in de stemming te komen. Brazilië is gekend voor zijn heerlijke cakes en zeker de bolo de fubà.
Men eet er cake bij het ontbijt, tussendoor en 's avonds bij de zoete koffie.
Vanwaar een cake-land ? De Brazilianen hebben een voorliefde voor zoet, en anderszijds is cake de oplossing voor het probleem dat Brazilië geen bloem produceert en de geïmporteerde bloem niet geschikt is voor het bakken van lekker brood maar ideaal voor cake.
Wat hebben we nodig :
- 150 gr bloem
- 150 gr maïzena
- 1 eetlepel bakpoeder
- 4 eieren
- 200 gr suiker
- 150 ml zonnebloemolie of maisolie
- 250 ml melk
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 mespuntje zout
Werkwijze :
Melk verwarmen in het schenkkannetje in de microgolf gedurende 2 minuten op 800 Watt. De eieren samen met de suiker goed mixen tot het volume verdubbeld is. De olie toevoegen en vanille extract. De bloem zeven en samen met de maïzena en zout toevoegen aan het eerste mengsel. En op het laatste mag de verwarmde melk er ook bij. Goed doorroeren en dan in de vooraf omgespoelde siliconen bakvorm doen.
Bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 45 minuten.
Je kan de cake nog bepoederen met bloemsuiker bovenaan indien je dat wenst.