Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
25-01-2014
Zin in zoet ? Tasje frangipanne cake in 2.20 min...is de uitkomst !
Even de timer instellen......en zien of het klopt dat u binnen de 5 minuten een heerlijk gebakje heeft bij de koffie !
Nodig :
- 30 gr gesmolten boter
- 1 ei
- 4 soeplepels suiker
- 2 koffielepels room
- 1/2 koffielepel amandelextract
- 6 soeplepels bloem
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- 2 soeplepels amandelpoeder
- enkele draaien van de sweet mix van Sofie Dumont met het smaakje van de choco/capuccino
- enkele amandelschilfers
Werkwijze :
Smelt de boter in de microgolf gedurende 30 sec. en voeg dit bij de suiker en meng goed door. Voeg er dan de rest van de ingrediënten bij en roer goed door. Doe alles in een hoge tas en strooi er wat amandelschilfers overheen. Ik heb er dan nog enkele draaien van de lekkere sweet mix van Sofie Dumont aan toegevoegd. Ook in het deeg heb ik wat van deze mix gevoegd.
Zet de tas dan 2.20 minuten op 800 Watt in de microgolf en kijk toe wat een metamorfose je deeg ondergaat ;-))
Verse soep in enkele minuten tijd.....zelfgemaakt.....heerlijk van smaak...........zo goed als geen werk aan......in de ultra pro natuurlijk !
Bovendien is het een receptje afkomstig van een diëtiste dus nog goed voor de lijn ook ;-))
Nodig :
- 1 middelgrote courgette
- 1 stengel soepprei
- 1 soeplepel olijfolie
- 1,250 ml water
- 2 magere kippenbouillonblokjes
- peper, zout en een mespunt currypoeder
- 1 soeplepel fijngehakte peterselie
- de ronde of ovale ultra pro pot van Tupperware
Werkwijze :
Snij de schoongemaakte prei in ringen. Maak de courgette proper zonder te schillen, verwijder enkel de pitten en snij in dobbelstenen. Doe deze groenten in de ultra pro en doe de soeplepel olijfolie hierover. Doe het deksel op de ultra pro en zet de pot 6 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. Giet dan er heet water overheen (water uit je snelkoker) samen met de peper, zout, currypoeder en kippenbouillonblokjes. Doe het deksel er terug op en zet terug 6 minuten in je microgolf op 800 Watt. Mix de soep maar zorg dat je met je staafmixer niet tegen de kanten komt van je ultra pro pot. Werk af met fijngehakte peterselie (kan gemakkelijk in de turbochef of turbomax).
En dan die zuivere groenten smaken.....Heerlijk....alle vitaminen zijn bewaard gebleven en een mooie groene kleur ! Geniet ervan en je mag er zoveel van eten als je wilt want dit bevat praktisch geen kcal.
Volgend receptje past in een dieet voeding of voor zij die lijnvriendelijk toch graag een toetje tot zich willen nemen !
Nodig 4 à 5personen :
- 100 gr gedroogde abrikozen of 300 gr verse abrikozen
- 1/2 citroen
- 4 blaadjes gelatine
- eiwit van 2 eieren
- 3 koffielepels stevia
- 150 ml magere yoghurt
Werkwijze :
Laat de gedroogde abrikozen in een beetje water weken. Pers ondertussen de citroen uit en rasp de schil. Doe de geweekte abrikozen met hun sap(water) en het citroensap in een pannetje en breng het aan de kook. Pureer ze daarna met de mixer tot een homogene massa.
Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje koud water, knijp ze uit en los ze op in de warme abrikozenmassa.
Klop het eiwit op in de speedychef en lepel de magere yoghurt door het eiwit samen met de abrikozenmassa en voeg 3 koffielepels stevia toe.
Giet de abrikozenbavarois tenslotten in glazen kommetjes en zet ze in de koelkast om te laten opstijven.
Per portie is dit 67 kcal wat dus zeker niet slecht is! Lekker, gezond en nog vlug klaar ook.
Vermits mijn man wat kilootjes kwijt wil...ben ik de laatste tijd mijn gerechten wat lichter aan het maken. Volgend receptje komt van de diëtiste waar hij naar toe gaat. En is dan ook heel geschikt voor iemand dat aan het lijnen is maar toch graag een dessertje wil.
Nodig voor 3 personen :
- 200 gr aardbeien vers of uit diepvries ( mijne waren uit de diepvries van uit onze tuin afgelopen zomer)
- 150 ml magere natuuryoghurt
- 1 eiwit
- 2 koffielepels stevia
- 3 blaadjes gelatine (volgens het originele recept waren dat er 4 maar persoonlijk vind ik dat wat te stijf dan)
Werkwijze :
De aardbeien laten ontdooien indien ze waren ingevroren. Fijnmixen in de turbomax of in de mixer. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. De gemixte aardbeien mengen met de yoghurt en op smaak brengen met de stevia. 2 soeplepels van het yoghurt/aardbeimengsel in het schenkkannetje doen en verhitten in de microgolf gedurende 1 minuut op 800 Watt. De gelatineblaadjes die je vooraf hebt laten weken in koud water goed uitknijpen en oplossen in het warme mengsel. Goed door elkaar roeren en bij het eerste koude yoghurt/aardbeimengsel voegen. Als laatste de stijfgemixte eiwit er voorzichtig onder spatelen. In glazen gieten en nog 2 uurtjes in de koelkast plaatsen om op te stijven.
Eventueel de mousse voor het opdienen nog versieren met een aardbei of een muntblaadjes...zou slechts met een steviablaadje kunnen.
Een heerlijk licht gerechtje van groenten en vis !
Nodig :
- 3 of 4 kabeljauwfilets of pangasiusfilets
- 750 gr aardappelen
- 150 gr champignons
- 1 chilipeper
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 aubergine
- peper , zeezout
- 1 blokje proveçaalse kruiden
- beetje olie
- provençaalse kruiden
- tajine
- microgourmet of kookpot voor zij die dat eerste niet hebben
Werkwijze :
Aardappelen schillen en in de microgourmet doen met in de onderste schaal 400 ml water. Stoom de aardappelen 15 minuten op 800 Watt zodat ze niet helemaal gaar zijn. Snij ze in schijven van 1 cm.
Doe wat olijfolie in de onderste pot van de tajine en leg hier de aardappelschijven in . Doe hierboven de in dobbelsteentjes gesneden courgette, de gesnipperde ui, de in stukjes gesneden chilipeper, de champignons die je in vieren hebt gesneden. Pers de knoflook uit met de knoflookpers en kap tenslotte het blik tomatenblokjes er overheen. Kruid nog met peper en zout en verbrokkel een kruidenblokje en strooi als laatste nog wat provençaalse kruiden erover heen. Doe het bovenste gedeelde van de tajine op de pot en zet het geheel nog een kwartier in de voorverwarmde oven van 200°C. Na een kwartier mag je de rauwe vis er boven leggen. Je kan een beetje viskruiden strooien op de vis indien gewenst. De pot terug sluiten en nog 20 minuten terug in de oven plaatsen. Geen bang hebben dat je schotel droog komt te staan want dat gebeurt niet...door de stolp bovenop je pot blijft het vocht goed in de pot en blijft alles super mals en sappig.
- 2 dozen rijstpap type Bosto of Bon-ri (van Aldi)
- 3 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 6 soeplepels suiker
- 6 soeplepels bloem
- wat vanille essence
- siliconen tartelettevorm of tupcakevorm
Werkwijze :
Breek de eitjes en mix ze samen met de suiker en vanillesuiker. Voeg de vanille essence toe en bloem. Roer goed om en voeg tenslotte de 2 dozen rijstpap erbij.
Spoel de siliconen vormen goed om met water maar droog niet af. Vul ze met het beslag en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten.
Je kan eventueel als variatie er nog slagroom bovenop spuiten en afwerken met bresiliènenootjes of hagelsag.
Eindelijk is hij er !!!! De spuitzak met verwisselbare spuitmondjes langs de buitenkant. Geen andere die dat kan. En wil je ook graag mijn gebakjes eens proeven uit de Bakmatch...het kan met de rechthoekige decotorens en mij mailen....;-))
Leuk is dat je voor het 29 sterrengeschenk nu ook de keuze hebt om een kadobon van 45 te kiezen bovenop de rest.