Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
19-08-2012
Groentenbrochettes
Met dit zalige weer zal er op vele plaatsen wellicht al eens een BBQ worden aangestoken. Waarom eens geen groenten mee op de BBQ. Ik deed het vorige week en iedereen was er zeer tevreden over.
Wat heb je ervoor nodig :
- 1 paprika
- 1 ajuin
- 1 courgette
- champignons (naargelang hoeveel brochettes je wenst te maken)
- kerstomaten
- provençaalse kruiden
- olijfolie
Werkwijze :
Kuis de groenten en versnij ze in grote stukken die nadien aan het stokje kunnen worden gestoken. Indien je houten stokjes gebruikt, leg ze dan een tijdje van tevoren in koud water te week. Dit om verbranden ervan te voorkomen tijdens het bakken. Ik gebruik meestal mijn stokjes in inox.
Doe zoals op de foto eerst een pel ajuin op het stokje, dan stukje courgette, een champignon, een kerstomaat, eventueel terug stukje courgette en dan paprika. Overstrooi ze met wat provençaalse kruiden en sprenkel er wat olijfolie over maar ook niet te veel.
De groentenbrochettes zijn klaar om op de BBQ te worden gelegd.
Verse vijgen met geitenkaas, honing, provençaalse kruiden en spek
Een onweerstaanbaar voorgerechtje met vijgen uit onze eigen tuin. Ze zijn dan wel niet zo groot van formaat maar dan nemen we er toch gewoon 3 in plaats van 1 zeker.
Wat heb je nodig :
- 3 kleine vijgen per persoon (of 1 grote)
- kleine beetje geitenkaas
- provençaalse kruiden
- honing naar eigen smaak (de mijne afkomstig van de provence)
- dun ontbijtspek ( 1 sneetje persoon)
Werkwijze :
Je schikt de vijgen op een bordje dat ovenvast is en maakt er aan de bovenkant kruislings een insnijding in. Duw hier wat geitenkaas in en omwikkel de vijg nu met het ontbijtspek. Tevens zorgt de omwikkeling ervoor dat de vijg niet kan openvallen tijdens het bakken. Doe met behulp van een koffielepel een beetje honing over de geitenkaas en vijg. En overstrooi ten slotte met wat provençaalse kruiden.
Verwarm de oven voor op 180°C en zet een tiental minuten in de oven. Het spek is dan juist goed gebakken wel opletten dan je dun ontbijtspek gebruikt en geen dik.
Dadelijk opdienen en smullen. Het zuiden op je bord !