Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-09-2012
Frangipannes in de Multiflex tartelettevorm
Het is stilaan kouder aan het worden en wat is er dan heerlijker dan in je keuken nieuwe recepten uit te proberen. Ik hou er alvast van. Ik weet dat ik al eens eerder een recept van frangipanne heb gepost maar zoals u ook weet probeer ik steeds graag ook weer nieuwe recepten uit en dit is er dus weer ééntje. En met succes. Ze zijn hier op 1.5 dag bijna allemaal op en ik had 12 stuks. Het gebak is echt luchtig en niet te droog en daar houden ze hier van. Zeker proberen.
Nodig voor 12 taartjes :
- 200 gr boter
- 300 gr suiker
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 1 dl melk
- 5 soeplepels amandelpoeder
- 5 soeplepels cocospoeder
- 1 flesje amandelessence
Voor het glazuur :
- enkele druppels citroensap
- bloemsuiker
Werkwijze :
De boter laten smelten in de microplus schenkkan ong. 2 minuten op 640 W. Suiker toevoegen en eidooiers. Wel ondertussen goed roeren. Ook de bloem toevoegen. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef en erbij voegen. En uiteindelijk de rest van de ingrediënten erbij doen.
Bakken op 180°C ong. 30 minuten in een voorverwarmde oven. Nog even laten narusten in de siliconen vorm alvorens ze er uit te halen.
Verder laten afkoelen op een taartrooster. Wanneer het gebak helemaal afgekoeld is bestrijken met het glazuir.
Bewaren in recto-verso rond of rechthoekig kan ook.