Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren/yoghurtcakejes (zonder boter en suiker)
    Lekker gebakje zonder veel calorieën...het kan...en lekker ook nog !


    Nodig :

    - 1 rijpe peer
    - 1/2 citroen
    - 25 ml zonnebloemolie
    - 50 ml melk
    - 50 ml yoghurt
    - 1 ei
    - 35 gr honing
    - 150 gr zelfrijzende bloem
    - 1 soeplepel rozijnen
    - 1 1/2 soeplepel bakpoeder

    Werkwijze :


    Oven voorverwarmen op 180°C.  De peer schillen en in stukjes snijden. De halve citroen uitpersen en de schil raspen. Doe de zeste en het sap van de citroen samen met de rozijnen nu bij de peer. In een mengkom doe je het zelfrijzend meel, het bakpoeder en de honing als ook het ei en meng alles goed. Daarna de yoghurt, melk en olie en weer mengen. Als laatste het peermengsel erbij doen. 
    De mini tartelettevorm afspoelen met koud water en uitkloppen (niet afdrogen) en met behulp van 2 soeplepels het mengsel in de vormpjes doen.

    Afbakken ongeveer 20 minuten op 180 °C


    Lekker verfrissend !








    15-11-2014 om 22:58 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (1)
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel yoghurttaart van de Piet
    Deze keer een suiker arm gebak met appel en yoghurt. Het recept is afkomstig van de site van vtm koken en sprak mij wel aan.

    Nodig :

    - 3 appels
    - 300 gr zelfrijzende bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 75 ml olie
    - 3 eieren
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 250 ml yoghurt

    Werkwijze :
    Doe de eieren samen met de suiker, bloem, olie, yoghurt, bakpoeder in een kom en mix goed. Voeg dan 1/3 van de in fijne stukjes gesneden appel toe en meng weer. De overige appel snij je in vieren en geef je inkepingen op de bolle kant. Verdeel ze over de taart. De inkepingen komen dan open te staan tijdens het bakken.  Doe het deeg in een vooraf omgespoelde siliconen taartvorm van bijvoorbeeld tupperware.
    Bakken gedurende 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C

    Dit recept is ook heel goed geschikt voor diabetici of mensen op dieet.


    Laat het smaken !











    01-05-2014 om 22:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:taartvorm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel yoghurttaart van de Piet
    Een suiker arm gebak deze keer....recept is afkomstig van de site van VTM koken. 

    Nodig :

    - 3 appels
    - 250 ml yoghurt
    - 300 gr zelfrijzende bloem
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 75 ml olie
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 3 eieren

    Werkwijze :

    Mix de eieren samen met het zakje suiker, de bloem, bakpoeder, olie en yoghurt. Voeg dan 1/3 de van de appels in kleine stukjes toe en meng verder alles goed onder elkaar. Doe het deeg in een vooraf omgespoelde siliconen taartvorm bv...die van Tupperware. En de rest van de appels geef je insnedes aan de bolle kant en leg ze in het rond op je deeg. Door het bakken gaan de inkervingen openkomen te staan en geeft een mooi resultaat. Bak je taart ong. 30 tot 40 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.


    Een ideaal recept voor mensen die moeten opletten met hun suikerspiegel of voor de mensen die op dieet zijn.

    Laat het smaken !

    01-05-2014 om 21:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:taartvorm
    >> Reageer (0)
    27-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgetten met curry
    Heel lekker groenten gerecht dat enorm snel klaar is d.m.v. de microcook of microplus. M.a.w. een geschikt potje voor in je microgolf te plaatsen.

    Nodig :

    - 250 gr courgetten ( bij mij was dan 1 middelmatige)
    - 1 sjalot 
    - 1 koffielepel maïzena
    - 50 ml light room
    - eventueel 50 ml melk indien je het sausje te dik vind
    - zout en peper
    - 1 mespunt currypoeder

    Werkwijze :

    Was de courget en snij hem flinterdun met behulp van de mandoline of de groentensnijder plus. Doe de schijfjes in een microgolfpotje. Hak de sjalot fijn (turbomax) en voeg die bij de courget. 
    Doe in de shaker alle ingrediënten van de saus en schud krachtig en giet over de groenten. Bepoeder de bovenkant tenslotte met de currypoeder.
    Doe het deksel op de micropot en zet nu in de microgolfoven gedurende 5 minuten op 750 Watt laat dan 3 minuten rusten en zet nog een keer terug voor 3 minuten weer op 750 Watt. Roer de groenten om en ze zijn klaar.

    Eventueel kan je nog gehakte koriander op het einde over de groenten strooien......Ik heb dit vandaag nu niet gedaan.










    27-02-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    19-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn smakelijk ontbijt !
    Ananascarpaccio met ananas,zelfgemaakte yoghurt, aardbeien, granaatappelpitten en munt.
    Gisterenavond al carpaccio gesneden van ananas met behulp van de Mandochef....diegene die zoiets niet hebben kunnen dit ongetwijfeld ook met de groentesnijder als het maar heel dunne sneetjes zijn. Heb ze in een goed afgesloten ruimtekommetje in de koelkast bewaard tot vanmorgen. De dunne sneetjes zorgen ervoor dat hij heel sappig is...wat je niet verkrijgt met grove stukken. Ananas is tevens vochtafdrijvend en past heel goed dus in een licht en smaakvol eetpatroon. Hoe ga je te werk.

    Nodig :

    - 1/4 ananas per persoon
    - yoghurt....liefst de huisgemaakte versie met behulp van het serveerwonder
    - pitjes van de granaatappel
    - een 6 tal aardbeien
    - enkele blaadjes munt
    - als optie kan je nog Special K rood fruit ontbijtgranen toevoegen.

    - Mandochef

    Werkwijze :

    De ananas ontdoen van zijn bovenste en zijn kontje. Daarna de schil van boven naar onder afsnijden met behulp van het koksmes. Ook de harde kern eruit snijden. Ben er helaas foto's van vergeten te nemen. Dan 1/4 nemen en ermee over de mandochef gaan op stand 3. Schillen in het rond op een mooi bordje...Hierover giet je de zelfgemaakte yoghurt en verdeel daarover wat aardbeien die je in vieren hebt gesneden. Strooi er ook wat granaatappelpitten overheen en steek in het midden wat blaadjes munt.
    Eventueel kan je er ook nog wat Special K ontbijtgranen overstrooien.

    Ik heb er geen Stevia, Tagatesse of gewone suiker overgedaan...want dat is echt niet nodig...Ananas is zoet genoeg van zichzelf.

    Smakelijk hé !












    19-02-2014 om 11:52 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:Mandochef, koksmes
    >> Reageer (1)
    17-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt in het serveerwonder
    De lekkerste yoghurt maak je gewoon zelf. Zo simpel om te doen. Je kiest je eigen smaakje of laat hem natuur. Vermits het serveerwonder tijdelijk terug te verkrijgen is...wou ik dit receptje zeker nog eens in de spotlights zetten. En je gezin zal je hier dankbaar voor zijn ;-) ..daar twijfel ik niet aan. Niks zo lekker om de dag te starten met een glaasje zelfgemaakte yoghurt die zo zacht van smaak is en bovendien zonder bewaarmiddelen erin. Ondertussen heb ik al vele kunnen overtuigen om deze yoghurt zelf eens te maken...éénmaal je de smaak te pakken hebt, ga je hem wellicht niet meer kopen. Gewoon uitproberen en proeven. Die het serveerwonder nog niet  kennen....het is een prachtig gebruiksvoorwerp...waar je zoveel toepassingen mee hebt dat het zonde zou zijn hem onbenut te laten. Niet alleen je sla blijft er dagen aan een stuk vers is, of je frietjes blijven er langer warm in... ook mijn diepvries vlees leg ik er in om te ontdooien zodat het geleidelijk aan ontdooit zonder al te veel sappen te verliezen en  zonder dat er iets op mijn vlees valt. Ik heb er een lijstje van met wel een 20 tal toepassingen. Benieuwd............?

    Maar nu mijn yoghurtreceptje 

    Nodig :

    - 1 liter halfvolle melk
    - 1 potje Griekse yoghurt van 125 gr
    - 3 soeplepels melkpoeder

    - het serveerwonder 
    - ruimtekom van 2 liter (de knapper vers onderkom is dezelfde)

    Werkwijze :

    Zet de waterkoker op gevuld met water. Doe ondertussen de inhoud van je yoghurt in de ruimtekom samen met de 3 soeplepels melkpoeder. Voeg de liter koude halfvolle melk toe en roer alles goed door elkaar. 
    Zet de ruimtekom van 2 l zonder deksel in de buitenkom van het serveerwonder (het binnenste vergiet van het serveerwonder heb je nu niet nodig).
    Giet het kokende water nu in het serveerwonder waar je kom in staat. Maar zorg dat er geen water in je melkmassa komt. Doe het deksel van het serveerwonder op de kom en sluit onmiddellijk af. Ik doe er steeds nog een keukenhanddoek rond zodat er niemand van mijn gezin per toeval een kijkje gaat in nemen.

    Laat je pot nu afgesloten 5 uren rusten op een plaats in je keuken. En niet gaan gluren ondertussen (dan verlies je warmte) Na de verstreken tijd...heb je iets meer dan één liter de lekkerste yoghurt ooit in huis. Is hij bijna op....dan schep je er de 125 gr terug uit en kan je weer opnieuw beginnen om verse yoghurt te maken. Dus je moet maar 1 malig een potje yoghurt aankopen.  En niet starten met een yoghurt waar reeds fruit of smaak aan toegevoegd is want dat werkt niet !

    Smakelijk en gezond lekker tussendoortje....................

















    17-02-2014 om 12:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:serveerwonder, yoghurt zelfmaken, ruimtekom 2 l
    >> Reageer (1)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffiemousse caloriearm
    Zin in een zoete zonde.....met deze calorie arme koffiemousse kan het. En zo klaar !

    Nodig :

    - 1 doosje klop-klop (2 zakjes)
    - 2 dl halfvolle melk
    - 2 soeplepels oploskoffie

    - speedychef, spatel, spuitzak

    Werkwijze : 

    Doe de melk, de 2 zakjes klop klop en de oploskoffie samen in de speedychef. Draai ongeveer een halve minuut en je super dessertje is klaar ! 
    Dit moet je echt geproeft hebben....zo'n vederlicht gevoel in je mond....
    Ik heb mijn koffiemousse met de nieuwe spuitzak van Tupperware in glazen potjes gespoten. Het super voordeel van deze spuitzak is dat ik de spuitmond kan verwisselen langs de buitenkant. 

    Je kan de bovenkant nog decoreren met schilfers chocolade...die kan je makkelijk raspen met behulp van de fijnschiller. Maar dat zijn natuurlijk wel extra calorieën ;-) of wat rice krispies chocoladebolletjes overstrooien.












    10-02-2014 om 20:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:speedychef, Tupperware spuitzak, spatel
    >> Reageer (0)
    09-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Light cake
    Het bestaat ......een cake waar de caloriewaarde veel lager van ligt dan normaal....en even lekker is.  Het gemak zit hem bovendien in de afweeg methode. Je gebruikt gewoon je lege potje yoghurt hiervoor. En op de foto met benodigdheden had ik de eitjes vergeten te fotograferen.

    Nodig :

    - 1 potje magere yoghurt van 125 ml
    - 1/2 potje tagatessesuiker = 1 potje witte suiker
    - 1/2 potje olie
    - 2 potjes bloem
    - 1 zakje bakpoeder
    - 1 mespuntje zout
    - 1 ei en 1 eiwit
    - een beetje oranjebloesemessence (facultatief) kan vervangen worden door vanille essence of zeste van citroen.
    - amandelschilfers (facultatief)

    Werkwijze :


    Doe de inhoud van het yoghurtpotje in een groter kom. Voeg er de tagatessesuiker aan toe. Ook de olie, bloem, bakpoeder, snufje zout en het gehele ei en het eiwt. Alles goed mengen met de klopper. 
    De siliconen bakvorm uitspoelen en niet afdrogen. Het deeg erin doen, overstrooien met amandelschilfers en bakken in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 40 minuten. Het is normaal dat de cake donkerder kleurt vanwege de tagatessesuiker.

    Ook in een dieet.....mag men nu als tussendoortje een sneetje cake nemen zonder zich schuldig te voelen.
















    09-02-2014 om 15:59 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (2)
    31-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensla met kappers
    Meer moet dat niet zijn om heerlijk te scoren.......zelfs de jongste die anders zijn tomaten uit zijn broodjes haalt vroeg me nu zelf om ook een bordje als voorgerecht te mogen hebben.....simpel, lekker en licht....en smaakvol...want moet een mens meer hebben...het zit hem ook wel wat in de dressing.

    Nodig :

    - 1 tomaat per persoon
    - 1 sjalotje
    - kappers
    - olijfolie
    - witte wijnazijn (ik had met knoflooksausje erbij genomen van Maille)
    - peterselie
    - basilicum
    - fleur de sel
    - peper


    - turbomax
    - Tupperware tomatenmes
    - shaker

    Werkwijze :

    Was de tomaten en snij met het tomatenmes fijne schijfjes. Hak de sjalot fijn in de turbomax als ook de peterselie en de basilicum. Schik de tomaten op een mooi bordje naast elkaar. Strooi er wat kappers overheen. Doe in de shaker 2 dl olijfolie en voeg er wat witte wijnazijn aan toe. Doe er ook de fijngehakte sjalot en peterselie en basilicum bij.. Doe verder het zout en de peper erbij. En schud krachtig zodat je dressing een mooie homogene vloeistof wordt.  Giet over de tomaten wat van deze dressing een half uurtje voor je aan tafel gaat. Zodat de smaken goed hebben kunnen inwerken.


    Tip : tomaten zijn het lekkerst als ze niet in de koelkast hebben gelegen zodat ze hun smaken beter afgeven.







    31-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:tomatenmes, turbomax, shaker
    >> Reageer (0)
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtdressing met komkommer
    Een gezonde en heerlijk dressing voor op de salade met weinig calorieën..... dit receptje zeker uitproberen en vlug klaar in de shaker !

    Nodig :

    - 2 potjes magere yoghurt van elk 125 gr 
    - 2 fijngehakte sjalotjes
    - 2 ml paprikapoeder
    - 50 gr geraspte komkommer
    - zout en peper

    Werkwijze :

    Rasp de komkommer. Dit kan gemakkelijk in het kaasmolentje of in de staafrasp...als het maar heel fijn is. Snipper de sjalotjes fijn in de turbochef of turbomax. Doe de geraspte komkommer samen met de fijngehakte sjalot in de shaker en voeg de yoghurt toe en de kruiden... Even schudden en de gezonde maar bovendien super heerlijke dressing is klaar.  












    29-01-2014 om 20:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:Shaker, turbomax
    >> Reageer (0)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep in de ultra pro
    Dat soep maken niet veel tijd kost en toch lekker smaakt, tevens gezond en licht is....bewijst dit receptje weer.

    Nodig :

    -  ui
    - 2 wortelen
    - 1 dikke prei
    - 2 stengels selder
    - 1.5 l water
    - 2 mager bouillonblokjes
    - peper en zout
    - ronde ultra pro van 2.250 ml

    Werkwijze :

    Doe de gesneden groenten in de ultra pro, voeg een lekje water toe. Zet de pot met deksel op 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan de bouillonblokjes bij en kokend water (van de waterkoker). Kruid met peper en zout. Zet nu 7 minuten terug in de microgolf. Mix en je soep is klaar.










    28-01-2014 om 09:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ronde ultra pro van 2.250 ml
    >> Reageer (0)
    24-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettesoep in 12 minuten en lijnvriendelijk !
    Verse soep in enkele minuten tijd.....zelfgemaakt.....heerlijk van smaak...........zo goed als geen werk aan......in de ultra pro natuurlijk !
    Bovendien is het een receptje afkomstig van een diëtiste dus nog goed voor de lijn ook ;-))

    Nodig :

    - 1 middelgrote courgette
    - 1 stengel soepprei
    - 1 soeplepel olijfolie
    - 1,250 ml water
    - 2 magere kippenbouillonblokjes
    - peper, zout en een mespunt currypoeder
    - 1 soeplepel fijngehakte peterselie
    - de ronde of ovale ultra pro pot van Tupperware

    Werkwijze :

    Snij de schoongemaakte prei in ringen. Maak de courgette proper zonder te schillen, verwijder enkel de pitten en snij in dobbelstenen. Doe deze groenten in de ultra pro en doe de soeplepel olijfolie hierover. Doe het deksel op de ultra pro en zet de pot 6 minuten op 800 Watt in de microgolfoven. Giet dan er heet water overheen (water uit je snelkoker) samen met de peper, zout, currypoeder en kippenbouillonblokjes. Doe het deksel er terug op en zet terug 6 minuten in je microgolf op 800 Watt. Mix de soep maar zorg dat je met je staafmixer niet tegen de kanten komt van je ultra pro pot. Werk af met fijngehakte peterselie (kan gemakkelijk in de turbochef of turbomax).

    En dan die zuivere groenten smaken.....Heerlijk....alle vitaminen zijn bewaard gebleven en een mooie groene kleur !  Geniet ervan en je mag er zoveel van eten als je wilt want dit bevat praktisch geen kcal.










    24-01-2014 om 09:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (1)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozenbavarois lightversie
    Volgend receptje past in een dieet voeding of voor zij die lijnvriendelijk toch graag een toetje tot zich willen nemen !

    Nodig 4 à 5personen :

    - 100 gr gedroogde abrikozen of 300 gr verse abrikozen
    - 1/2 citroen
    - 4 blaadjes gelatine
    - eiwit van 2 eieren
    - 3 koffielepels stevia
    - 150 ml magere yoghurt

    Werkwijze :

    Laat de gedroogde abrikozen in een beetje water weken. Pers ondertussen de citroen uit en rasp de schil. Doe de geweekte abrikozen met hun sap(water) en het citroensap in een pannetje en breng het aan de kook. Pureer ze daarna met de mixer tot een homogene massa.

    Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje koud water, knijp ze uit en los ze op in de warme abrikozenmassa.

    Klop het eiwit op in de speedychef en lepel de magere yoghurt door het eiwit samen met de abrikozenmassa en voeg 3 koffielepels stevia toe.

    Giet de abrikozenbavarois tenslotten in glazen kommetjes en zet ze in de koelkast om te laten opstijven.

    Per portie is dit 67 kcal  wat dus zeker niet slecht is!  Lekker, gezond en nog vlug klaar ook.


















    23-01-2014 om 20:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarbeienmousse in lightversie
    Vermits mijn man wat kilootjes kwijt wil...ben ik de laatste tijd mijn gerechten wat lichter aan het maken. Volgend receptje komt van de diëtiste waar hij naar toe gaat. En is dan ook heel geschikt voor iemand dat aan het lijnen is maar toch graag een dessertje wil.

    Nodig voor 3 personen :

    - 200 gr aardbeien vers of uit diepvries ( mijne waren uit de diepvries van uit onze tuin afgelopen zomer)
    - 150 ml magere natuuryoghurt
    - 1 eiwit
    - 2 koffielepels stevia
    - 3 blaadjes gelatine (volgens het originele recept waren dat er 4 maar persoonlijk vind ik dat wat te stijf dan)

    Werkwijze :

    De aardbeien laten ontdooien indien ze waren ingevroren. Fijnmixen in de turbomax of in de mixer. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. De gemixte aardbeien mengen met de yoghurt en op smaak brengen met de stevia. 2 soeplepels van het yoghurt/aardbeimengsel in het schenkkannetje doen en verhitten in de microgolf gedurende 1 minuut op 800 Watt. De gelatineblaadjes die je vooraf hebt laten weken in koud water goed uitknijpen en oplossen in het warme mengsel. Goed door elkaar roeren en bij het eerste koude yoghurt/aardbeimengsel voegen. Als laatste de stijfgemixte eiwit er voorzichtig onder spatelen. In glazen gieten en nog 2 uurtjes in de koelkast plaatsen om op te stijven.

    Eventueel de mousse voor het opdienen nog versieren met een aardbei of een muntblaadjes...zou slechts met een steviablaadje kunnen.












    23-01-2014 om 14:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine van vis met groenten.
    Een heerlijk licht gerechtje van groenten en vis !

    Nodig :

    - 3 of 4 kabeljauwfilets of pangasiusfilets
    - 750 gr aardappelen
    - 150 gr champignons
    - 1 chilipeper
    - 1 blik tomatenblokjes
    - 1 courgette
    - 1 ui
    - 1 aubergine
    - peper , zeezout
    - 1 blokje proveçaalse kruiden
    - beetje olie
    - provençaalse kruiden
    - tajine
    - microgourmet of kookpot voor zij die dat eerste niet hebben

     Werkwijze :

    Aardappelen schillen en in de microgourmet doen met in de onderste schaal 400 ml water. Stoom de aardappelen 15 minuten op 800 Watt zodat ze niet helemaal gaar zijn. Snij ze in schijven van 1 cm. 
    Doe wat olijfolie in de onderste pot van de tajine en leg hier de aardappelschijven in . Doe hierboven de in dobbelsteentjes gesneden courgette, de gesnipperde ui, de in stukjes gesneden chilipeper, de champignons die je in vieren hebt gesneden. Pers de knoflook uit met de knoflookpers en kap tenslotte het blik tomatenblokjes er overheen. Kruid nog met peper en zout en verbrokkel een kruidenblokje en strooi als laatste nog wat provençaalse kruiden erover heen. Doe het bovenste gedeelde van de tajine op de pot en zet het geheel nog een kwartier in de voorverwarmde oven van 200°C. Na een kwartier mag je de rauwe vis er boven leggen. Je kan een beetje viskruiden strooien op de vis indien gewenst. De pot terug sluiten en nog 20 minuten terug in de oven plaatsen. Geen bang hebben dat je schotel droog komt te staan want dat gebeurt niet...door de stolp bovenop je pot blijft het vocht goed in de pot en blijft alles super mals en sappig.

    Een heerlijke alles in één pot !
















    23-01-2014 om 14:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutkoekjes
    Koekjes zonder suiker of zoetstoffen, zonder ei en zonder zuivel....en het bestaat !  En ze smaken naar nog.....
    Gezonder kan niet en een tussendoortje mag en moet, zelfs als je op dieet bent ;-))

    Hoe maak je ze :

    Nodig voor 16 koekjes :

    - 150 gr havermout
    - 1 banaan
    - 1 appel
    - 100 gr cranberries   ( kan ook vervangen worden door rozijnen of 5 dadels)


    Werkwijze :

    100 gr havermout fijn mixen tot bijna meel....Ik deed dit in de extra chef maar kan uiteraard in elk ander apparaat. Dan heb ik de appel toegevoegd en weer gemixt ook de banaan bijvoegen en erbij mixen en tenslotte voeg je de cranberries erbij en de overige 50 gr havermout.
    Alles goed onder elkaar mengen en in hoopjes verdelen op een bakmat of bakpapier. Dit gaat gemakkelijk met behulp van 2 soeplepels.

    Bakken in een voorverwarmde oven van 180° ongeveer 15 minuten. Haal ze uit de oven maar laat ze nog even op de bakmat afkoelen. Als je ze er te rap zou afnemen zouden ze kunnen brokkelen. 

    Ik bewaar de mijne in de ronde clickplus doos van Tupperware. Op die manier blijven ze heerlijk vers en krokant gedurende een hele periode.

    Oh ja....de kcal waarde van 1 koekje is ongeveer 50 kcal.

    Hoe ben ik hierbij gekomen : via de site www.calorielijst.nl kan je alle produkten bij bijhorende kcal terugvinden. Ik heb dus mijn ingrediënten samen geteld en gedeeld door mijn aantal koekjes. 

    Zelfs mensen die niet op dieet zijn zullen van deze koekjes houden. Zeker het proberen waard !








    18-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    16-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijn met koriander in de ultra pro
    Een lekker en licht gerecht met tonijn,koriander en rijst in de hoofdrol.

    Nodig :

    - 2 grote uien
    - 2 lookteentjes
    - 5 tomaten
    - 50 ml olijfolie
    - 25 ml komijnpoeder
    - zout en peper
    - 800 gr verse tonijn en in dobbelstenen versneden (mijne was uit de diepvries)
    - 1 bosje koriander
    - de lage ovale ultra pro van 2 liter


    Werkwijze :

    Laat de oven voorverwarmen op 200°C.
    Hak de uien samen met de knoflook fijn in de extrachef en doe ze samen met de olijfolie in de ultra pro. Schil de tomaten en ontpit ze en leg ze bij de ui/knoflook in de ultra pro.
    Doe het deksel op de ultra pro en zet 15 minuten op 750 Watt.
    Voeg er dan de komijn, peper en zout aan toe en roer goed om.
    Voeg ook de tonijn nu erbij en meng goed onder elkaar. Doe het deksel er weer op en plaats nu in de oven om 10 minuten te laten bakken op 200°C. Bestrooi met verse koriandersnippers en dien op met rijst.

    Heerlijk licht recept en gezond !
















    16-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ultra pro 2 liter
    >> Reageer (0)
    11-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadelcake
    Een lekker tussendoortje dat suikervrij, lactosevrij en glutenvrij is en dan nog heerlijk smaakt.....wat wil je nog meer !
    Bovendien goed voor de lijn.

    Nodig :

    - 250 gr ontpitte dadels
    - 120 gr amandelen ( kan ook met walnoten)
    - 2 soeplepels cacaopoeder (geen nesquick)
    - snufje kaneel
    - 1 soeplepel honing
    - 4 eieren

    Werkwijze :

    Ontpit de dadels en doe ze samen met de cacao, kaneel en amandelpoeder in de keukenmachine en maal fijn tot de grootte van broodkruimels. Doe er dan de honing bij en pureer nog even. Splits de eieren en doe de dooiers bij in de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf in de speedychef en voeg ze dan bij het eerste mengsel.
    Vet een bakvorm in...in heb gekozen voor de mini ultra pro potjes en kon er zo 2 vullen met mijn deeg.. Het zou ook kunnen in een siliconen bakvorm of in een andere bakvorm. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten.

    Laten afkoelen en schijfjes van snijden naar behoefte. Bewaren in een clickplus doos van Tupperware geeft goeie resultaten.










    11-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    >> Reageer (0)
    10-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visschotel in een light versie
    Vermits we hier de laatste dagen een beetje de light toer aan het opgaan zijn...vandaag een heerlijke visschotel gemaakt in de ovale lage ultra pro.. Zelfs als je niet op je lijn moet letten is deze versie de moeite waard om te maken.

    Nodig :

    - 4 pangasiusfilets
    - 2 tomaten
    - halve groene paprika
    - 1 ajuin
    - 1 wit van prei
    - viskruiden
    - tuinkruiden fijngehakt in de turbomax en gemengd met een beetje olijfolie
    - een likje witte wijn

    Werkwijze :

    Snij de ajuin fijn in ringen en leg op de bodem van de ultra pro. Samen met de fijngesneden prei. Leg hierop de visfilets en snij de tomaten in schijfjes met het tomatenmes en leg op de vissen. Ook de paprika fijnsnijden en mee op de vis deponeren. Kruid met de viskruiden en giet een geutje witte wijn op de vis. De tuinkruiden fijngehakt samen met een beetje olijfolie tenslotte toevoegen. Het deksel op de ultra pro leggen en de schotel in een voorverwarmde oven zetten van 180 °C voor een half uurtje.

    Doordat het deksel erop gaat blijft de vis zeer smaakvol en kan er geen verdamping ontstaan zodat hij niet uitdroogt...geeft zowat het effect van een vis in papillot.

    Wij hebben er een gestoomd aardappeltje bij gegeten maar kan evengoed met couscous, pasta of rijst worden gegeten.





    10-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ultra pro schotel
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs