Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
17-08-2011
Verse tonijn op BBQ
Veel kunnen is er niet aan maar het is wel overheerlijk bij een BBQ. Met het wat warmere weer is volgend recept een echte delicatesse.
Nodig :
Verse moten tonijn of ontdooide uit de diepvries sap van een 1/2 citroen 2 soeplepels kappertjes 4 soeplepels peterselie 125 gr goei boter
Werkwijze : . De tonijnmoten kruiden met peper en zout. Ze grilleren op de BBQ. Niet te lang, de moten mogen best nog een beetje rosé zijn van binnen. Nadat je ze hebt omgedraaid op elke moot een flinke soeplepel opgemaakte boter opleggen. En even laten smelten.
Met opgemaakte boter bedoel ik dat je de boter moet mengen met de fijngehakte peterselie, sap van halve citroen en de kappertjes.
Omdat de helft van mijn gezin vandaag huiswaarts keert na een lange periode (vakantie) wilde ik hen graag voorzien van wat gebak. Daarvoor heb ik gisterennamiddag een grote stapel wafels gebakken. Ze zijn best te vergelijken met de 'mina' wafels die je in de winkel aantreft per 6 in een papieren verpakking.
Benodigdheden:
500 gr boter (type solo of fama) 500 gr suiker 4 pakjes vanillesuiker 850 gr zelfrijzende bloem 6 eieren snufje zout
Werkwijze :
Boter laten smelten op het vuur samen met een snufje zout. Je kan de boter natuurlijk ook smelten in de microgolfschenkkan van tupperware in de microgolfoven. Op een lage wattage om spatten te vermijden. Voeg dan de suiker toe samen met de vanillesuiker. Goed omroeren. Voeg dan de eieren in zijn geheel bij en de zelfrijzende bloem. Goed mengen. Het deeg een nachtje laten rusten. Schep dan met behulp van 2 soeplepels hoopjes op het wafelijzer. Het deeg is voldoende voor ong. 30 grote wafels. Ik bewaar mijn wafels steeds in een tupperware bewaardoos. Zo blijven ze lekker mals.