Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    22-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert met roomkaas en aardbeien in de decotorens
    Vanaf 21/4 is er een geheel nieuw product in de aanbieding bij tupperware en ik ben er alvast fan van. In Frankrijk bestond dit reeds langer en ik keek er dan ook al een tijdje naar uit wanneer dit in België zou verschijnen. En nu is het dus zover. Het is in de tijdelijk in de verkoop en bedoeld om 6 dessertjes of hapjes mee te kunnen maken. Gelukkig is er een een receptenboekje bij zodat je er dadelijk mee aan de slag kan. Mijn dessertje wat ik gisteren gemaakt hebt staat niet in het boekje maar is mijn eigen samenstelling.

    Nodig :

    - 2 pakjes monchoukaas  (2 x 100 gr)(enkel verkrijgbaar in Nederland) maar kan vervangen worden door philadelphiakaas
    - 250 ml slagroom (vetgehalte van 30% of meer)
    - 125 gr suiker
    - 250 gr aardbeien

    - 60 gr dentellekoekjes of ander soort dun krokant koekje
    - 125 gr pralinoise chocolade (gekocht in Frankrijk) maar kan worden vervangen door bv. Côte d'or chocolade gevuld met praliné

    Werkwijze :

    Doe de koekjes in de turbomax en maal ze fijn. Doe de chocolade in de microschenkkan en zet 2 minuten op 360 Watt. Laat eventjes rusten en meng met de siliconen spatel tot je een homogene massa bekomt.

    Klop de slagroom samen met de suiker stijf in de speedychef. Doe de monchoukaas ook in een kommetje en roer eerst goed door met de klopper en voeg dan pas onder de slagroom. Meng alles goed onder elkaar.

    Neem nu de afzonderlijke potjes van de decotorens en olie de binnenkant in met behulp van het patisserieborsteltje. Zodat uw dessert er later beter uitkomt.   Doe dan een lepel van uw kaas/roommengsel op de bodem en snij uw aardbeien in fijne schijfjes overlangs en bekleed er uw binnenkant mee. Doordat er al een beetje kaas op de bodem ligt blijven ook nu uw aardbeienschijfjes mooi rechtop staan.
    Vul nu een beetje kaas bij en doe naar eigen smaak eventueel nog wat fijn gesneden aardbeienstukjes in het midden van uw kaasmengsel (zie foto). Doe dan daarover nog wat kaas en eindig tenslotte met uw chocolade-koekjes mengsel. Nooit boven de vulstreep vullen. Anders passen de potjes niet meer goed in elkaar. Zet uw torens nu in de koelkast voor enkele uren.(minstens 5 uren)

    Om te presenteren neem je een dessertbordje en zet er je potje omgekeerd op. Duw op het rode plastiekje en je zal zien hoe gemakkelijk het dessertje eruit komt.

    Afwerken met nog een aardbei of geraspte chocolade naar keuze.

    Heerlijk simpel !



















    22-04-2012 om 17:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:decotorens tupperware
    >> Reageer (1)
    18-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk dessertje van abrikozencompote met peperkoek in een klein glaasje
    Ook dit receptje heb ik laatst leren maken bij de workshop lepelhapjes en verrines. Jammer dat de foto niet mooier is want het dessertje was echt lekker.

    Nodig :

    - 2 gelatineblaadjes
    - 2 dl melk
    - 3 sneetjes peperkoek
    - 2 eieren, gesplitst
    - 280 gr suiker
    - 1 kg abrikozen
    - 2 dl room
    - 1 eetlepel boter
    - 4 eetlepels honing

    Werkwijze :

    Week de gelatineblaadjes in koud water.  Doe de melk in de microschenkkan en zet 2 min. op 800 Watt. Verkruimel dan de peperkoek en voeg toe aan de melk.  Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de melk.
    Klop de eierdooiers met 80 gr suiker tot ze wit worden op in de speedychef.  Voeg dan dit mengsel toe aan de melk in de microschenkkan en zet terug even in de microgolf op lage wattage gedurende 2 minuten.  Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
    Klop de room stevig op in de speedychef en spatel voorzichtig onder het mengsel. Klop ook de eiwitten stevig op en spatel ze voorzichtig onder het mengsel.  Zet 30 minuten koel weg 
    *Ontpit de abrikozen.  Doe de helft van de abrikozen in een kookpot met 200 gr suiker.  Zet 30 minuten op een zacht vuur tot je compote hebt en laat afkoelen*  Wat tussen de sterretjes staat kan je ook vervangen door abrikozencompote te gebruiken uit een bokaal.
    Schep 2 eetlepels abrikozencompote op de bodem van de glaasjes.
    Verdeel de peperkoekmousse erover en laat 2 uur rusten in de ijskast.
    *Snij de rest van de abrikozen in vieren. Bak de abrikozen in 3 minuten goudbruin in de boter.  Besprenkel ze met de honing en laat afkoelen*.  Werk de glaasjes af met enkele abrikozen en dien op.  Wat tussen de sterretjes staat kan ook vervangen worden door gedroogde abrikozen in kleine stukjes te snijden en deze op te bakken met daarover honing.

    Een heel lekkere dessertje wat ik zeker opnieuw ga maken wanneer ik deze zomer in Frankrijk gasten op bezoek heb. Maar dan ga ik wel voor de verse abrikozen kiezen en niet voor de compote uit bokaal zoals in de workshop.


     







    18-04-2012 om 19:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    17-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje: Panna cotta van pesto met kerstomaatjes en pijnboompitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Ben een tijdje geleden gedurende 3 avonden een workshop "lepelhapjes en verrines" gaan volgen en onderstaand receptje was er daar ééntje van.

    Nodig voor 4 glaasjes :

    - 2,5 dl room
    - 1,5 dl melk
    - 2 koffielepels pesto
    - 2 gelatineblaadjes
    - 1 eetlepel olijfolie
    - 20 kerstomaatjes
    - 1 eetlepel pijnboompitjes

    Werkwijze :

    Verhit de room, de melk en de pesto in het microschenkkannetje.  Voeg de in water en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en zet nog even terug in de microgolf tot dat de vloeistof kookt.  Verdeel de massa over de glaasjes en laat afkoelen.  Zet 2 uren in de koelkast.
    Verhit dan de olie in een pan.  Voeg er de kerstomaatjes aan toe en laat 2 minuten zachtjes bakken, zonder dat ze hun vorm verliezen.  Laat afkoelen op keukenpapier.
    Verwarm een antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitjes tot ze mooi goudbruin zijn. Als dat het geval is breng ze dan onmiddellijk over in een koel bord of kommetje. Niet in de pan laten staan anders bakken ze nog een beetje verder.
    Leg dan de kerstomaatjes op de panna cotta van pesto. En werk af met de geroosterde pijnboompitjes.
    Lekker hierbij is een stukje stofbrood of ciabatta.

    Smakelijk !

    17-04-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:aperitiefhapje
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs