Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
08-12-2011
Bokkenpootjes
Sinds mijn jonge jaren ben ik verzot op bokkenpootjes. Alleen wist ik niet hoe ik hier zelf moest aan beginnen tot ik vorig jaar een goed recept heb gekregen. Hierbij dank aan Ingrid. Sindsdien maak ik deze lekkernij zo af en toe want dat lusten ze hier allemaal. En lekker zijn ze. Ook leuk om eens te maken als geschenkje voor iemand. Het vraagt wel wat meer werk maar het is dan zeker ook de moeite waard wanneer je de complimentjes in ontvangst mag nemen.
BOKKENPOOTJES ( voor 50 koekjes)
GANACHE:
ingrediënten: 150 g room
50 g glucose
50 g suiker
50 g
boter
175 g fijngehakte chocolade (puur)
bereiding: Breng de room, de glucose en de suiker
samen aan de kook.
Neem het mengsel van het vuur en voeg er de
chocolade aan toe.
Let wel op dat je hierbij voorzichtig te werk gaat en probeer niet
te veel te roeren.
Wanneer de chocolade gesmolten is strooi je
de in stukjes gesneden boter over de massa en roer je ze er eveneens voorzichtig
door.
Ganache moet koel bewaard worden.
KOEKJES:
ingrediënten: 250 ml eiwit
50 gr + 125 gr suiker
375 gr broyage (=187, 5g suiker gemengd met 187,5g
amandelpoeder)
63 gr bloem (geen zelfrijzende)
geschaafde amandelen
bloemsuiker
ganache
bereiding :Klop de eiwitten en de 50 gr suiker stevig op.
De overige 125 gr suiker even opwarmen op een
bakplaat in de oven (170°). De suiker mag niet smelten.
Klop deze suiker geleidelijk onder het
opgeklopte eiwit.
De bloem en de broyage mengen en daarna kort
en voorzichtig onder het eiwit spatelen met een houten lepel.
afbakken:Met een effen spuitmondje staafjes van ongeveer 6cm op
bakpapier spuiten. Bestrooien met de bloemsuiker en de amandelschilfers.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 170°C
gedurende 10 à 12 minuten.
Na afkoelen per twee vullen met de ganache.
Spuit de ganache met een zeer smal spuitmondje.
DOMPELEN IN DE CHOCOLADE: De bokkenpootjes kunnen nog gedompeld
worden in chocolade. Zorg er wel voor dat deze chocolade de juiste temperatuur
heeft.
Anders verkleurd de chocolade.
Smelt eerst in de microgolf
chocolade naar keuze (melk, puur of witte). Je kan de chocolade op de juiste
temperatuur krijgen
door hem te koelen met chocoladecallets.
Goed roeren tot alle callets gesmolten zijn. Maak met de chocolade een fijn
streepje op een vel bakpapier,
als het snel hard wordt en een mooie
glans heeft is de chocolade op temperatuur.
Nu kan je de uiteinden van de
bokkenpootjes soppen in de chocolade. Leg de koekjes op een bakpapier zodat de
chocolade kan verharde