Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
06-07-2011
Zongedroogde tomaatjes
Het is alweer eventjes geleden dat ik nog een berichtje heb gepost. Maar aan ideeën en uitvoering ontbreekt het wel niet. Alleen de tijd..... Toch wil ik hierbij graag dit supergemakkelijke aperitiefhapje meegeven. Wat heb je nodig :
Werkwijze : De romatomaatjes wassen en in 4 overlangs snijden. Op een rooster schikken en overstrooien met grof zout, kruiden en geperste knoflook. 's Morgens om 9 u zet ik ze in volle zuiderse zon en 's om 19 u zijn ze klaar om direkt te degusteren als aperitiefhapje. Ik doe er dan nog wel een klein straaltje olijfolie over. Ze zijn werkelijk overheerlijk en kunnen niet tippen aan de zongedroogde tomaatjes die je kant en klaar koopt. Supermakkelijk dus en helemaal niet duur. Diegene die geen zuiderse zon hebben om de tomaatjes te drogen kunnen ze natuurlijk ook in de oven steken maar moeten dan toch gauw enkele uurtjes tellen om ze te drogen op een lage temperatuur.
Je kan de gedroogde tomaatjes heel goed bewaren door ze in een confituurpotje te stoppen en goed aandrukken en overgieten met olijfolie. Zo heb je er nog lang plezier aan.