Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    20-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel in de ultra pro

    Tupperware heeft sinds kort een aktie samen met Knorr in de Carrefour. Knorr heeft de consulenten dan ook een presentje geven dmv een pakket vol met Knorr produkten. Eén produkt daarvan was een blik champignonsoep. Hier komt wel nooit een blik soep op tafel alleen maar vers. Gelukkig hebben ze ons een recept meegedeeld om er een lekkere ovenschotel mee te maken. Volgens de geruchten zou dit recept zelfs al op tv getoond zijn bij de reclame van Knorr. In elk geval heb ik het hier gisteren eens uitgeprobeerd en het viel wel in de smaak.

    Nodig :

    - ovenschaal ultra pro

    - 1 blik champignonsoep van Knorr

    - 1 kg aardappelen

    - 1/2 kg kippefilet

    - 100 gr geraspte kaas

    - 3 stengels preiwit in stukjes

    Werkwijze :

    De aardappelen schillen en in dobbelsteentjes snijden. In de microgourmet gaarstomen gedurende 15 minuten op 800 watt. Ondertussen het preiwit in julienne snijden (fijne stukjes). De kipfilet met de Tupperware schaar ook in stukjes snijden. Dan de aardappelen, prei en kippenblokjes onder elkaar hutselen en hierover het blik soep verdelen. Terug onder elkaar mengen en overstrooien met gerapste kaas. De ultra pro 3 kwartier in een voorverwarmde oven plaatsen van 190°C.

    Een vrij gemakkelijk gerecht wat zelfs op voorhand kan gemaakt worden.















    20-09-2012 om 08:35 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoos op de wijze van "Bastogne".
    Heerlijk toch die geur van versgebakken koekjes in huis en daarbij vers gezette koffie. Daar kan ik alleen maar blij van worden. Willen jullie dat ook, dan kan je met volgend receptje direct aan de slag.

    Nodig voor 32 speculoos stuks :

    - 300 gr patisseriebloem
    - 250 gr kandysuiker en ruwe rietsuiker gemengd (helft van ieder)
    - 100 gr boter
    - 3 koffielepels kaneelpoeder
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 2 eieren  ( op de foto staat maar 1 eitje maar dan was mijn deeg te korrelig, heb er op het laatste nog 1 ei bijgedaan zodat het een mooi geheel werd)
    - 1 koffielepel bakpoeder
    - 1 mespuntje zout
    - een beetje bicarbonaatzout (staat wel niet op de foto maar heb ik er toch bij gedaan)

    Werkwijze :

    Meng de bloem, suiker, kaneel en bakpoeder onder elkaar in een grote Tupperware mengkom. Laat de boter smelten in het micro schenkkannetje en meng bij de rest. Het ei breken en ook toevoegen en weer goed mengen. Indien het deeg te droog blijft zoals bij mij voeg dan nog een eitje toe.
    Goed mengen en tot een worst vormen. Inpakken in plastic folie en een uurtje in de koelkast leggen. Dit dient om het deeg te laten opstijven maar ook om de smaken goed tot zijn recht te laten komen.
    Bebloem dan uw werkvlak en rol het deeg uit tot een lap van ong. 0.5 cm dikte. Steek uw speculoos uit met behulp van een koekjes uitsteker naar keuze. Heb je graag figuurtjes dan doe je het zo of rondjes of rechthoeken zoals ik heb gedaan. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten. Het is normaal dat ze bij het verlaten van de oven nog een beetje induwen. Ze worden vanzelf hard na een half uurtje buiten de oven.

    Bewaar ze in een goed afgesloten Tupperware doos en geniet ervan met volle teugen bij een lekker vers gezette tas koffie of thee.














    19-09-2012 om 09:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mengkom
    >> Reageer (0)
    18-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Tupperware promofolder geldig van 1 t/m 20 oktober 2012
    Een geweldige nieuwe folder voor de periode van 1 t/m 20 oktober als je het mij vraagt. Met een schitterend nieuw produkt : nl de microcook die op termijn heel het rode gamma microkommen gaat vervangen. En wie als gastvrouw een party geeft kan deze kom van 2.25 l zomaar gratis verdienen.   Ook de gasten kunnen deze aankopen maar enkel in de 1 liter versie. 
    Bovendien krijgen alle gasten aanwezig op een party in deze periode een gratis kommetje met inhoud van 200 ml. Altijd handig om ajuin, look in te bewaren of wat appeltjes mee te geven naar school voor de kinderen of wat kleine koekjes.
    De superpromo van oktober is de mini cheeSmart voor 4 €. Een super praktisch voorwerp om bv. een camenbert in te bewaren zodat er geen geurtjes in de koelkast komen.






    18-09-2012 om 17:20 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen chocopasta of speculoospasta maar Marspasta !
    Een echte lekkernij voor op de boterham en pannenkoek !  En in geen tijd klaar. Zeker de moeite om het eens zelf te maken.

    Nodig :

    - 5 repen Mars
    - 70 ml gesuikerde gecondenseerde melk
    - 50 ml room

    Werkwijze : 

    Snij de repen Mars in kleine stukjes en doe die samen met de gecondenseerde melk en de room in het microplus schenkkannetje. Zet 2 minuten in de microgolf op 600 Watt. Roer door en zet indien nodig nog 2 minuten terug. Alles moet goed gesmolten zijn. Indien er nog brokjes inzitten, zet er dan even de staafmixer in. Giet in een glazen bokaaltje en sluit af. Bewaar in de koelkast.

    Uw kinderen gaan erom blijven zeuren !!!















    16-09-2012 om 13:07 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    Tags:microplus schenkkan
    >> Reageer (2)
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan met perziken en sirop d'orgeat (amandelsiroop)
    Af en toe doorloop ik nog eens mijn kookboeken, natuurlijk niet allemaal. Jullie willen niet weten hoeveel kookboeken ik hier in huis heb. 
    En al bladerend door het boek nagerechten van het "Kookeiland" kwam ik dit aanlokkelijke dessert tegen. Ik heb het wel lichtjes aangepast. 

    Flan met perziken en sirop d'orgeat.  

    Nodig voor 1 inzetschaal microgourmet en 8 kleine ovenschaaltjes :

    - perziken uit blik (de mijne zijn zelf opgelegd van vorig najaar)
    - 100 gr kristalsuiker
    - 4 soeplepels sirop d'orgeat (alcoholvrije siroop)
    - 100 gr amandelschilfers
    - 1/2 l melk
    - 2 dl room
    - 5 eieren
    - 80 gr patisseriebloem

    Werkwijze :

    De perziken uit hun nat halen en op de bodem van de nieuwe inzetschaal van de microgourmet leggen en/of kleine ovenschaaltjes.
    De melk samen met de room in het microschenkkannetje doen en aan de kook brengen in de microgolf ong. 4 minuten op 800 watt. Indien je dan nog geen bubbels hebt gezien zet je het nog eens 2 minuten terug op 800 watt.  Ondertussen neem je de 4 in één kan van tupperware en daar klop je de eieren samen met de suiker op tot dat het mengsel wit kleurt, voeg de amandelsiroop toe en beetje bij beetje ook de bloem.
    Giet de warme melk dan op het eiermengsel onder voortdurend opkloppen. En giet tenslotte dit mengsel over de perziken in de inzetschaal van de microgourmet en de ovenschaaltjes.

    De ovenschaaltjes zet je in de diepste schaal van je oven en vult deze verder aan met water. Wel opletten dat er geen water komt in je kleine ovenschaaltjes zelf komt. Bak de flans 45 minuten op 150°C in een voorverwarmde oven.

    Voor wat betreft de microgourmet. Vul de onderste schaal met 400 ml water, zet hierop de diepe schaal met gaatjes en hierop het gesloten nieuwe inzetstuk. Sluit af met het deksel. En zet in de microgolf voor 15 minuten op 640 Watt. 

    Als de flans afgekoeld zijn bestrooien met geroosterde amandelschilfers.

    Ik heb beide mogelijkheden uitgetest d.w.z. op de traditionele manier in de oven en in de microgourmet en kan als besluit zeggen dat de smaak van beide bereidingen even smaakvol zijn alleen dat de bereiding met de microgourmet veel vlugger gaat. Op 15 minuten tijd is het dessert klaar t.o.v. 45 minuten op de andere manier. Volgende keer weet ik dus wat mijn voorkeur gaat genieten.

    Nota : op de foto bij de benodigdheden zie je boter staan, die heb ik uiteindelijk niet gebruikt. Volgens het oorspronkelijke recept moest je de perziken opbakken in boter maar dit leek mij nodig.
















    15-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microgourmet gesloten inzetstuk
    >> Reageer (0)
    14-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels volgens een receptje gevonden op de zesta site
    Ben altijd te vinden om nieuwe receptjes uit te proberen alhoewel ik ook vaak terug grijp naar sommige van mijn succesreceptjes. Dit wafel recept heb ik vorig weekend voor de eerste keer gemaakt en ze zijn best lekker.

    Maar ik wil je zeker vermelden dat mijn receptje van pompoenwafels dat ik eerder heb meegedeeld vorig jaar ook echt de moeite is. Tik bij de zoekfunctie "pompoenwafels" in en je krijgt het te zien. Aangezien het moment van de pompoenentijd toch weer aangebroken is, zeker proberen en niet denken dat het niks voorsteld. Heb er afgelopen week nog een hele positieve reactie over gekregen van een trouwe blogvolgster.

    Maar nu een simpel receptje van wafels :


    Nodig :

    - 500 gr patisseriebloem
    - 400 gr boter
    - 300 gr suiker
    - 6 eieren
    - 1/2 koffielepel bakpoeder
    - 1 eetlepel puddingpoeder
    - 1 vanillestok
    - 1 snufje zout

    Werkwijze :

    Doe de bloem in een grote Tupperware kom. Voeg de suiker, bakpoeder, puddingpoeder, zout toe. Snij het vanillestokje overlangs in 2 en schraap het zaad van de vanillestok eruit en voeg dat ook bij het deeg. Breek de eieren en voeg die er in zijn geheel aan toe. Smelt de boter en voeg die tenslotte ook toe. Alles goed onder elkaar mengen en enkele uren afgedekt laten rusten in de koelkast. Tenslotte bakken en genieten. Om te bewaren zijn de clickplus dozen van Tupperware ideaal omdat die luchtledig afsluiten. Uw wafels blijven er aanzienlijk langer mals en vers door.

    Nota : Zeker uw deeg laten rusten het komt de smaak alleen maar ten goede.

    Mijn wafels zitten niet in de clickplus doos omdat ik mijn oude brood, gebakdoos nogal trouw ben maar die kan je ondertussen niet meer kopen.






    14-09-2012 om 09:10 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:clickplus doos
    >> Reageer (0)
    13-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vislasagne in de lage ovale ultra pro
    Een heerlijke ovenschotel met zalm en kabeljauw. Makkelijk op voorhand te maken en koel te bewaren tot het moment dat men het in de oven gaat zetten om er nadien samen gezellig van te genieten.

    Nodig :

    - lasagnevellen
    - 3 kabeljauwfilets of pangasiusfilets kan ook
    - 150 gr gerookte zalm
    - 1 pakje van 450 gr diepvriesspinazie ontdooid of vers mag ook
    - 1 ui
    - 250 ml culinaire light room of gewone room mag ook
    - een soeplepel kreeftenbouillon van Piet Huysentruyt of gewone visbouillon kan ook
    - peper en zout

    Voor de bechamelsaus : 
    - 50 gr boter
    - 50 gr bloem
    - 1/2 l melk
    - peper, zout, nootmuskaat

    Voor de afwerking

    - geraspte kaas

    Werkwijze :

    Maak eerst de zalmsaus. Pel en hak de ui fijn in de turbomax of turbochef. Doe hem in het microschenkkannetje samen met wat olijfolie en zet hem 1.5 min. op 800 Watt in de microgolf. Doe er dan de room samen met de soeplepel kreeftenbouillon bij. Tevens zout en peper. Zet terug in de microgolf op 800 Watt gedurende 2 minuten. Roer door. En indien niet dik genoeg doe er wat sausbinder in en zet terug voor 1 minuut op 800 Watt. Nu kan je hier al wat gesnipperde zalm doorheen doen. Maar niet alles.
    Maak dan de bechamelsaus door de boter de smelten, de bloem erbij te doen goed roeren de melk toevoegen en blijven roeren en afkruiden met peper, zout, nootmuskaat. Deze saus heb ik deze keer op het vuur gemaakt omdat mijn schenkkannetjes allemaal in gebruik waren. Maar de saus kan even goed in de microgolf worden gemaakt.
    Neem nu uw lage ovale ultrapro en schep er een laagje bechamelsaus in. Neem dan de kabeljauw en knip met de Tupperware schaar de vis in stukken en verdeel die over de bodem. Daarover een laag gerookte zalm. Hierover een laagje diepvriesspinazie. Dan een laagje vissaus en dan een laag lasagnebladen. Dan de bechamelsaus en weer een laag vis en een laag spinazie en weer vissaus en zo verder. Eindigen met een saus en overstrooien met geraspte kaas. Deze kan gekocht zijn of gemalen in het Tupperware kaasmolentje. Dan de schaal ong. 25 minuten à 30 minuten op 180 ° in de oven plaatsen. Niet onder de gril.












    13-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (1)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cerealkoekjes of ook wel Granola koekjes genaamd met chocolade
    Heerlijke luchtige koekjes met een laagje chocolade erover heen. Niet verder zoeken maar zeker dit receptje uitproberen. Alleen jammer dat ze zo verslavend zijn ;)

    Nodig voor 22 stuks met een doorsnede van 6 cm :

    - 125 gr havermout
    - 125 gr patisseriebloem
    - 125 gr boter
    - 60 gr bruine cassonadesuiker
    - 1 koffielepel natriumbicarbonaat
    - 1 ei

    Voor de afwerking :

    - 125 gr pure chocolade
    - 50 gr melkchocolade

     Werkwijze :

    Doe in een mengkom de havermoutvlokken, de bloem, de suiker, de natriumbicarbonaat, het ei en tenslotte de boter in stukjes bij elkaar. Alles goed onder elkaar mengen  tot een homogene bal.  Zelf heb ik alles in mijn keukenrobot gedaan en die eventjes het werk laten doen. Als alles goed aan elkaar hangt inpakken in een plastiekfolie en even in de koelkast leggen om op te stijven. Na een half uurtje kan je verder werken. Bestuif wat bloem op je werkblad en rol met de plastieken keukenrol van Tupperware het deeg goed uit tot een dikte van een halve cm. Steek met behulp van de decoratiering van 6 cm rondjes uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga met een vork nog over de bovenkant van de koekjes in wording. Strijk lichtjes met de vork horizontale en verticale strepen in het deeg. Bak de koekjes tenslotte af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 15 minuten. Het is normaal dat de koekjes nog een beetje zacht aanvoelen bij het verlaten van de oven. Ze worden vanzelf hard. Wanneer ze afgekoeld zijn, de bovenkant bestrijken met gesmolten chocolade.  Hiervoor de 2 soorten chocolade in het micropluskannetje van Tupperware doen en op lage wattage 1.5 minuut laten smelten. Roeren en nog eens terug zetten op lage wattage voor 30 sec. roeren en eventueel nog eens voor 30 sec. op lage wattage.
    Bewaren in de clickplus dozen van Tupperware of een andere goed afgesloten doos. Maar éénmaal uw huisgenoten deze lekkernij hebben geproefd zullen ze niet lang in de doos blijven geloof ik.


















    12-09-2012 om 19:49 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (2)
    10-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatentaart
    Als voorgerecht voor mijn gasten afgelopen weekend bij onze BBQ heb ik deze zomerse tomatentaart gemaakt. En die is zeker voor herhaling vatbaar. Al diegene die nog teveel tomaten in zijn tuin heeft weet nu zeker wat uit te proberen.

    Nodig :

    - ong. 6 à 7 tomaten naargelang de grootte
    - 1 kuipje philadephiakaas of van een ander merk kan natuurlijk ook
    - 1 kuipje geitenkaas
    - peper en zout
    - 1 bladerdeeg
    - sel de soleil (kruidenmengsel van fleur de sel, thym, peterselie, ui, paprika, oregano, bonenkruid, cayennepeper,look)
    - optie : ansjovis of eventueel spekblokje, gerookte zalm, harde stukjes geitenkaas. 

    Werkwijze :

    Je neemt de siliconen taartvorm van tupperware. Rol het bladerdeeg open en leg dit samen met het bakpapier in de bakvorm. Meng ondertussen in een kommetje het kuipje geitenkaas samen met het kuipje philadephiakaas natuur onder elkaar. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en strijk de bodem in met het kaasmengsel. Strooi wat zout en peper hierover. 
    Snij de tomaten in gelijke schijven met het tupperware tomatenmes en laat ze even op een vel keukenrol uitlekken. Schik ze dan dakpansgewijs over het kaasmengsel. Zelf heb ik er nog wat ansjovisjes overheen gelegd maar dat hoeft uiteraard niet. Uiteindelijk afwerken met het heerlijke sel de soleil. En de taart bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 35 minuten.












    10-09-2012 om 22:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelspiesjes op de BBQ
    Afgelopen weekend was het weer heerlijk weer en dat hebben we hier niet laten voorbijgaan zonder de BBQ aan te steken.
    Eén van de vaak voorkomende bijgerechten bij de BBQ is hier aardappelspiesjes. Heel gemakkelijk te maken, lekker en heeft altijd succes.

    Nodig :

    - kleine aardappeltjes
    - laurierbladeren
    - beetje olijfolie
    - provençaalse kruiden

    Werkwijze :

    De kleine aardappeltjes goed wassen en de schil eraan laten. Doe ze in de microgourmet en stoom ze 18 minuten op 800Watt.
    Nadat ze wat zijn afgekoeld steek je ze op satéstokjes afwisselend met telkens een blaadje laurier. 
    Besprenkel met olijfolie en strooi er wat provençaalse kruiden over. En dan natuurlijk de BBQ nog op voor enkele minuutjes en even draaien zodat alle kanten lichtjes gebakken zijn.





    10-09-2012 om 22:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Barbecuegerechten
    >> Reageer (0)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smeuiige chocoladetaart met frambozen
    Sinds gisteren is er weer een nieuwe Tupperware cataloog verkrijgbaar met natuurlijk ook weer nieuwigheden erin. Eén ervan is het inzetstuk voor de Microgourmet. Daar dit in Frankrijk al langer bestond en ik al heel wat receptjes hiervoor gevonden had wou ik dit artikel al langer in huis hebben. De Microgourmet is dan ook mijn favoriete artikel van Tupperware welk hier dagelijks gebruikt wordt. Sinds gisteren heb ik dan eindelijk zelf een inzetstukje wat vanaf nu ook voor iedereen te koop is aan de prijs van 8.9 €. 
    Deze morgen al direct mijn eerste receptje uitgeprobeerd en ik ben er echt supercontent van. HEERLIJK, Heerlijk.

    Nodig :

    - gesloten inzetstuk voor de microgourmet
    - 125 gr pure chocolade
    - 70 gr boter
    - 75 gr suiker
    - 3 eieren
    - snufje zout
    - 12 gr patisseriebloem
    - enkele frambozen als garnituur bovenop


    Werkwijze :

    De chocolade samen met de boter in het microschenkkannetje doen en in de microgolf laten smelten ong. 2 minuten op 600 W. Dan doe je er het snufje zout bij, de suiker, de bloem en de 3 eieren. Klop kloppen met de tupperware halve klopper of de nieuwe volle klopper kan ook natuurlijk.
    Giet alles in het inzetstuk van de microgourmet en versier bovenaan met enkele frambozen. Vul het waterreservoir met 400 ml water en sluit van boven af met het deksel. Zet alles in de microgolf op 600 W gedurende 15 minuten.  Laat nog 2 minuten nagaren met gesloten deksel. En open dan het deksel.


    Om duimen en vingers bij af te likken. Een echte aanrader. En wie niet overtuigd is laat het mij maar weten dan kom ik het persoonlijk bij jou demonstreren ;) 


















    04-09-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:gesloten inzetstuk van de microgourmet
    >> Reageer (1)
    30-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte snelle koffiekoeken
    Wat is er leuker dan zelfgemaakte koffiekoekjes op tafel te brengen. Uw huisgenoten zullen ervan versteld staan. En het heeft helemaal niks te betekenen. Vlug eraan beginnen !

    Nodig :

    - 1 bladerdeeg
    - bakvaste chocoladeparels
    - rozijnen
    - 1 ei
    - 1 portie pudding gemaakt van een 1/2 l melk

    Werkwijze :

    Begin met de pudding te maken door een halve liter melk in het microplus schenkkannetje te doen. Voeg er 5 soeplepels suiker aan toe + de inhoud van 1 pakje vanillepoeder (oetker of imperial). Zet het 3 minuten in de microgolf op 800 Watt. Roer om en zet nog eens 2 minuten terug op dezelfde wattage. De pudding moet doorgekookt hebben en gebonden zijn. Laat deze verder afkoelen maar roer geregeld om, om velvorming te voorkomen. 

    Neem dan uw bladerdeeg en rol open. Bekleed met behulp van de siliconen spatel het bladerdeeg met de pudding. Doe dan aan de ene helft rozijnen erover heen en aan de andere zijde de bakvaste chocoladeparels. Je kan natuurlijk ook bij één soort blijven afhankelijk van uw smaak. Maar ik had graag wat variatie. Rol nu het gevulde bladerdeeg strak op en strijk het geheel in met een geklutst ei met behulp van het patisserieborsteltje.   Snij met het koksmes repen van ong. 3 à 4 cm en leg die nu horizontaal op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bak alles gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Uw huisgenoten gaat verrast zijn !   Je hoeft voortaan niet meer naar de bakker.


















    30-08-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:patisserieborstel, koksmes, microplus schenkkan, koffiekoek
    >> Reageer (1)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Navettes
    Voor wie deze koekjes niet niet kent : Navettes zijn goudgele koekjes geparfumeerd met oranjebloesemwater in de vorm van een weversspoel. Het is een Zuid-Franse specilialiteit die men vaak ook bij de bakkers kan kopen of gewoon in de supermarkt. Maar dat gaan we toch zeker niet doen hé.  Liefst van af gewoon "home made".  Het is kinderlijk eenvoudig te maken en moet je zeker een keertje geprobeerd hebben. Hoe je hiervoor te werk gaat lees je hieronder.

    Nodig :

    - 1 dl water
    - 120 gr suiker
    - 300 gr patisseriebloem
    - snufje zout
    - 150 gr zachte boter
    - soeplepel oranjebloesemwater

    Werkwijze :

    Maak een siroop door een dl water met de 120 gr suiker te koken en dan te laten afkoelen.  Zeef de 300 gr bloem en doe er een snufje zout bij. Maak er nu een zanddeeg van door er 150 gr zachte boter doorheen te mengen met de handen of de keukenrobot.  Giet er tenslotte de siroop door en de soeplepel oranjebloesemwater.  Alles goed mengen zodat je een glad beslag krijgt.  Rol het uit op bakpapier tot een dikte van ong. 8 mm en snij daarin met behulp van de brede spatel ruitvormen van ong. 7 cm. Geef elk koekje nog een insnijding over de hele lengte. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 à 200 °C.  Navettes zijn licht goudkleurige koekjes die zeker niet te donker mogen worden.  Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in de ronde clickplus tupperwaredozen. Ze blijven ze lang krokant alhoewel je er eens van gegeten hebt kan je er moeilijk afblijven.












    29-08-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:clickplus tupperware doos. tupperwaredeegrol
    >> Reageer (0)
    28-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe tupperware promo's vanaf 10/9 t/m 29/9
    De nieuwe promoties zijn gekende voor de periode van september. 





    28-08-2012 om 12:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    27-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moelleux aux amandes : Zacht cakeje met amandelen
    Gisteren een fotootje van gezien op een frans blogje en dat sprak mij zo aan dat ik deze vandaag absoluut wou proberen. Heb ze al laten uittesten door gasten hier en ze zijn erg lekker gevonden.

    Nodig :

    - 40 gr boter
    - 90 gr suiker
    - 100 gr amandelpoeder
    - 2 eieren
    - amandelextract
    - amandelschilfers

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 200°C. Boter smelten in het microplus schenkkannetje in de microgolf gedurende 2 minuten op 750°W.  De rest van de benodigdheden erbij voegen behalve de amandelschilfers niet. Deze als laatste bovenop het deeg strooien.  Het deeg in de tupperware muffinvorm doen. De hoeveelheid is juist goed voor 7 cakejes










    27-08-2012 om 18:11 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:siliconen muffinvorm
    >> Reageer (1)
    25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merci aan mijn bezoekers
    Buiten koken hou ik ook enorm van Frankrijk waar ik tijdens de zomermaanden graag verblijf. De avonden zijn hier zo mooi vooral wanneer de zon juist ondergaat.  Ik kan er stil van worden en heb dan ook geprobeerd dit in een foto vast te leggen. De werkelijkheid is natuurlijk veel mooier maar toch wou ik voor deze gelegenheid hem even delen met jullie.







    25-08-2012 om 19:20 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    24-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn op zuiderse wijze.
    Heerlijk af en toe een konijntje in de kookpunt. Jammer genoeg eten mijn huisgenoten dit niet zo graag maar niet getreurd dan maak ik het gewoon voor mezelf klaar en vries ik de overschot gewoon in voor een volgende keer.

    Nodig :

    - 1 schoongemaakt konijn
    - 1 pakje gerookte spekblokjes
    - 1 ajuin
    - 4 laurierblaadjes
    - 1 klein takje rozemarijn
    - een takje thym
    - 6 cocktailtomaten (niet de allerkleinste)
    - 3 teentjes knoflook
    - 2 glazen witte wijn
    - zout en peper
    - olijfolie
    - 1 soeplepel mosterd
    - 1 snede brood
    - water naargelang het nodig is

    Werkwijze :

    Doe olijfolie in de kookpot en laat warm worden. Leg de stukken konijn in de pot en laat aanbakken. Kruid met peper en zout. Voeg de spekblokjes toe. Laat meebakken. Voeg dan de fijngesneden ajuin toe en de kruiden : rozemarijn, laurier, thym.  Voeg de soeplepel mosterd toe en breek de snede brood in kleinere stukjes en strooi die ook over het konijn. Snij de cocktailtomaten tenslotte in 2 of 3 stukjes en doe die er ook bij. Pers de knoflook over het konijn en giet er de 2 glazen wijn bij en ook al wat water. Doe het deksel op de pot en laat nu zachtjes sudderen. Af en toe kijken zodat uw konijn nooit zonder vocht komt te staan. Indien er te weinig in zit dan aanvullen met water. Mijn konijntje was maar 900 gr. en heeft een uurtje staan pruttelen. Maar indien uw konijn zwaarder is moet je natuurlij de kooktijd aanpassen.

    Ik heb mijn konijntje laten vergezellen van heerlijk gestoomde aardappelen uit de microgourmet met daarbij fijngesneden rauw witloof vermengd met mayonaise.

    Voor mij een echt feestmaal dat me deed terugdenken aan mijn kinderjaren thuis waar dit wekelijks op het menu stond.














    24-08-2012 om 14:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:konijn
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poire Belle Hélène
    Gisterenavond kreeg ik ineens zin in een lekkere poire belle Hélène. Met de microgourmet in de buurt is dan natuurlijk geen enkel probleem.

    Nodig :

    - 1 peer Williams per persoon
    - steranijs
    - ijscrème
    - chocolade
    - beetje melk


    Werkwijze :

    Vul de onderste schaal van de microgourmet met water en gooi er 1 steranijs in. Zet enkel de diepste schaal op het reservoir en zet hierin de geschilde peer. Sluit af met het deksel en zet 15 minuten op 800 Watt.
    Ondertussen doe je wat chocolade samen met een beetje melk in het microplus schenkkannetje. Wanneer de peer gestoomd is kan de chocolade in de microgolf voor ong. 3 minuten ook op 800 Watt. Roer dan flink door en zet indien nodig nog 1 minuutje terug.
    Neem een schaaltje schep 2 bolletjes ijscrème erop, schik de gestoomde peer ernaast en overgiet met de chocoladesaus.

    Moet ik jullie vertellen van ik ervan vond ?








    24-08-2012 om 10:47 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:microplus schenkkan, microgourmet
    >> Reageer (1)
    19-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentenbrochettes
    Met dit zalige weer zal er op vele plaatsen wellicht al eens een BBQ worden aangestoken. Waarom eens geen groenten mee op de BBQ. Ik deed het vorige week en iedereen was er zeer tevreden over.

    Wat heb je ervoor nodig :

    - 1 paprika
    - 1 ajuin
    - 1 courgette
    - champignons (naargelang hoeveel brochettes je wenst te maken)
    - kerstomaten
    - provençaalse kruiden
    - olijfolie

    Werkwijze :

    Kuis de groenten en versnij ze in grote stukken die nadien aan het stokje kunnen worden gestoken. Indien je houten stokjes gebruikt, leg ze dan een tijdje van tevoren in koud water te week. Dit om verbranden ervan te voorkomen tijdens het bakken. Ik gebruik meestal mijn stokjes in inox.

    Doe zoals op de foto eerst een pel ajuin op het stokje, dan stukje courgette, een champignon, een kerstomaat, eventueel terug stukje courgette en dan paprika. Overstrooi ze met wat provençaalse kruiden en sprenkel er wat olijfolie over maar ook niet te veel.

    De groentenbrochettes zijn klaar om op de BBQ te worden gelegd.






    19-08-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Barbecuegerechten
    >> Reageer (0)
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse vijgen met geitenkaas, honing, provençaalse kruiden en spek
    Een onweerstaanbaar voorgerechtje met vijgen uit onze eigen tuin. Ze zijn dan wel niet zo groot van formaat maar dan nemen we er toch gewoon 3 in plaats van 1 zeker.

    Wat heb je nodig :

    - 3 kleine vijgen per persoon (of 1 grote)
    - kleine beetje geitenkaas
    - provençaalse kruiden
    - honing naar eigen smaak (de mijne afkomstig van de provence)
    - dun ontbijtspek ( 1 sneetje persoon)

    Werkwijze :

    Je schikt de vijgen op een bordje dat ovenvast is en maakt er aan de bovenkant kruislings een insnijding in. Duw hier wat geitenkaas in en omwikkel de vijg nu met het ontbijtspek. Tevens zorgt de omwikkeling ervoor dat de vijg niet kan openvallen tijdens het bakken. Doe met  behulp van een koffielepel een beetje honing over de geitenkaas en vijg. En overstrooi ten slotte met wat provençaalse kruiden.

    Verwarm de oven voor op 180°C en zet een tiental minuten in de oven. Het spek is dan juist goed gebakken wel opletten dan je dun ontbijtspek gebruikt en geen dik.

    Dadelijk opdienen en smullen. Het zuiden op je bord ! 








    14-08-2012 om 13:08 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Tags:aardappelmesje tupperware
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs