Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    19-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse dipsaus in laagjes
    Met de zomer voor de deur, en gasten op bezoek is deze laagjes dipsaus weer net even wat anders om eens op tafel te brengen. Heerlijk om hierbij tortillachips te serveren. Bedoeling is wel dat de gasten met de chips van onder naar boven op scheppen zodat ze van iedere laagje wat hebben kunnen proeven.
    Dit receptje heb ik niet zelf bedacht maar is afkomstig van de concessie Lummen.

    Nodig :

    - 1 blikje tonijn in eigen nat 200 gr
    - 120 gr zure room
    - 250 gr magere platte kaas
    - 400 gr mozzarella kaas
    - 1 rode paprika
    - 2 tomaten
    - 4 pijpajuintjes
    - 2 eetlepels tomatenketshup
    - 2 eetlepels mayonaise
    - peper, zout, harissa

    Werkwijze :

    Neem de Extrachef en haal het mes/klopper gedeelte eruit. Meng de platte kaas met de zure room en mayonaise met behulp van de silicone spatel. Breng dit mengsel nu over in een platte serveerschaal en bestrooi met peper en zout. 

    Steek dan het mes terug in de Extrachef en hak de Mozzarella fijn. Als de bollen te groot zijn, snij ze dan eerst in de helft of in 4 vooraleer te versnijden. Breng dit mengsel aan boven uw eerste laag in de serveerschaal.

    Giet het sap af van de tonijn en meng deze fijn met de ketschup. Dat wordt uw derde laag. Weer kruiden met peper en zout.

    De tomaten fijn snijden met het tomatenmes en even apart in een ruimtekommetje bewaren. De paprika schillen met de fijnschiller en in fijne stukjes snijden en bij de tomatenstukjes voegen en mengen. Kruiden met Harissa, pili-pili of cayennepeper naar keuze.

    Deze tomaten/paprikalaag wordt meteen ook de laatste laag van de dipsaus.

    Afwerken met pijpajuin die je heel fijn snippert en er overheen strooit.

    Heerlijk met Doritos naturel om te serveren.


    Nota : deze dipsaus mag je echt niet te lang van tevoren maken en serveer je bij voorkeur ook koud. Is dan echt een verfrissend hapje.










    19-06-2015 om 13:50 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini tartelette muffins met banaan en chocoladedruppels
    Gisteren had ik deze snel klaar gebakjes gemaakt voor mijn proevers van de avond. Ze waren het er unaniem over eens dat het heel smakelijk was. Zeker iets om te proberen wanneer je een overrijpe banaan in huis hebt liggen. 


    Nodig 30 mini tartelette gebakjes

    - 125  gr zelfrijzende bloem
    - 175 gr overrijpe geprakte banaan
    - 50 ml arachideolie
    - 1 ei 
    - 1 eetlepel melk
    - 50 gr donkerbruine suiker (kandysuiker)
    - 50 gr bakvaste chocoladeparels

    - de mini tartelette vorm

    Werkwijze :

    De oven voorverwarmen op 180°C.
    Alle droge ingrediënten doe je in de maatbeker van 2 liter en meng je met de menglepel. Breek de eieren in de shaker, voeg de melk toe en klop los, doe er dan de olie bij en klop verder. Voeg dit laatste mengsel toe aan het eerste mengsel. En meng nog eens goed onder elkaar, maar meng zeker niet te lang of je gebakjes worden taai.

    Spoel uw siliconen mini tartelettevorm eerst uit met water en klop hem uit. Doe dan met behulp van 2 eetlepels het deeg in de vorm tot een beetje onder de rand. Eventueel kan je nog een halve pecannoot bovenop het deeg duwen vooraleer je het in de oven zet.

    Bak gedurende 18 à 20 minuten. 














    19-06-2015 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    17-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienmousse
    Momenteel aardbeien teveel in onze tuin. Heerlijk vers geplukt om zo te eten. Maar natuurlijk heb ik ook al aardbeienconfituur gemaakt en vandaag als toetje een heerlijke snel bereidde aardbeienmousse.

    Nodig :

    - 250 gr verse aardbeien
    - 2 2/1 blaadje gelatine
    - 3 eetlepels witte suiker
    - 250 ml slagroom

    Nodig voor de aardbeiengelei :

    - 200 gr aardbeien
    - sap van 1 citroen
    - 3 soeplepels witte suiker
    - 1 blaadje gelatine

    Werkwijze l

    Doe de 2 en een half blaadje in een kommetje met koud water en laat deze even weken. Ondertussen was je de aardbeien, haal er het kroontje af en mix ze fijn in de extrachef of turbomax. Voeg de suiker er aan toe. Klop de slagroom stijf in de speedychef of met de mixer tot yoghurtdikte. Doe een klein beetje van de gemixte aardbeien in een microkommetje om te verwarmen in de microgolf en voeg nadien hierbij de uitgeknepen gelatineblaadjes. Meng goed onder elkaar en voeg de rest van de gemixte aardbeitjes er ook bij. Voeg dan heel de aardbeienmassa toe aan de stijfgeklopte slagroom. Schenk in glazen kommetje en zet een uurtje in de ijskast om op te stijven.

    Maak ondertussen de aardbeiengelei door de 200 gr aardbeien ook fijn te mixen, voeg er de suiker bij. Het sap van 1 citroen verwarm je een beetje en voeg hierbij ook een geweekt en uitgeknepen gelatineblaadje. Voeg dit mengsel toe aan de gemixte aardbeien. 
    Doe deze rode gelei over de reeds half opgesteven aardbeienmousse.

    Zet terug in de ijskast om verder op te stijven en versier net voor het opdienen met een blaadje citroenmelisse en 1 klein aardbeitje.


    Heerlijk zomers !








    17-06-2015 om 17:11 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs