Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
11-01-2014
Dadelcake
Een lekker tussendoortje dat suikervrij, lactosevrij en glutenvrij is en dan nog heerlijk smaakt.....wat wil je nog meer !
Bovendien goed voor de lijn.
Nodig :
- 250 gr ontpitte dadels
- 120 gr amandelen ( kan ook met walnoten)
- 2 soeplepels cacaopoeder (geen nesquick)
- snufje kaneel
- 1 soeplepel honing
- 4 eieren
Werkwijze :
Ontpit de dadels en doe ze samen met de cacao, kaneel en amandelpoeder in de keukenmachine en maal fijn tot de grootte van broodkruimels. Doe er dan de honing bij en pureer nog even. Splits de eieren en doe de dooiers bij in de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf in de speedychef en voeg ze dan bij het eerste mengsel.
Vet een bakvorm in...in heb gekozen voor de mini ultra pro potjes en kon er zo 2 vullen met mijn deeg.. Het zou ook kunnen in een siliconen bakvorm of in een andere bakvorm. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 35 minuten.
Laten afkoelen en schijfjes van snijden naar behoefte. Bewaren in een clickplus doos van Tupperware geeft goeie resultaten.
Vermits we hier de laatste dagen een beetje de light toer aan het opgaan zijn...vandaag een heerlijke visschotel gemaakt in de ovale lage ultra pro.. Zelfs als je niet op je lijn moet letten is deze versie de moeite waard om te maken.
Nodig :
- 4 pangasiusfilets
- 2 tomaten
- halve groene paprika
- 1 ajuin
- 1 wit van prei
- viskruiden
- tuinkruiden fijngehakt in de turbomax en gemengd met een beetje olijfolie
- een likje witte wijn
Werkwijze :
Snij de ajuin fijn in ringen en leg op de bodem van de ultra pro. Samen met de fijngesneden prei. Leg hierop de visfilets en snij de tomaten in schijfjes met het tomatenmes en leg op de vissen. Ook de paprika fijnsnijden en mee op de vis deponeren. Kruid met de viskruiden en giet een geutje witte wijn op de vis. De tuinkruiden fijngehakt samen met een beetje olijfolie tenslotte toevoegen. Het deksel op de ultra pro leggen en de schotel in een voorverwarmde oven zetten van 180 °C voor een half uurtje.
Doordat het deksel erop gaat blijft de vis zeer smaakvol en kan er geen verdamping ontstaan zodat hij niet uitdroogt...geeft zowat het effect van een vis in papillot.
Wij hebben er een gestoomd aardappeltje bij gegeten maar kan evengoed met couscous, pasta of rijst worden gegeten.
- boter om de binnenkant van de microcook in te vetten
Werkwijze :
In een mengkom doe je de bloem, de suiker, de kaneel, dan de gesmolten boter (smelten in de schenkkan in de microgolfoven). Goed mengen en dan de eieren toevoegen, weer mengen. De appelen schillen en klokhuizen verwijderen, fijnhakken in de extrachef en toevoegen aan het eerste deeg. Ook de walnoten fijnhakken en toevoegen. Doe er nu ook de rhum en de ahornsiroop bij.
Beboter de binnenkant van de microcook en giet het deeg erin. Doe het deksel erop en laat 14 minuten garen in de microgolfoven op 600 Watt.
Haal het deksel eraf en laat de cake afkoelen in de pot alvorens eruit te halen.