Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-12-2015
Cake met oranjebloesemessence en amandel
Op zoek naar wat variatie in je cake, dan kan ik u volgend recept zeker en vast aanbevelen. Heerlijk sappige cake met een frisse nasmaak.
Wat heb je nodig :
- 225 gr boter
- 225 gr suiker
- 4 eieren
- 50 gr bloem
- 180 gr gemalen amandelen
- 1 kleine theelepel amandelessence
- rasp van 1 sinaasappel
- sap van een halve sinaasappel
- 2 eetlepels oranjebloesemwater
- Flowervorm van Tupperware
Werkwijze :
De boter samen met de suiker goed mixen. Daarna ei per ei toevoegen en verder mixen. Tenslotte de rest toevoegen en mengen tot een homogeen deeg. De flowervorm goed omspoelen en uitkloppen maar niet afdrogen. Giet het deeg in de siliconen vorm nu en bak af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten. Laat de cake nog even rusten alvorens hem uit zijn vorm om te draaien op een taartrooster.
Wanneer hij koud is kan u hem eventueel nog bestrooien met bloemsuiker.
Zalm met kerstomaatjes en mosterdsausje (receptje van Pascale Naessens)
Een smakelijk en snel klaar recept. Klaargemaakt in de ultra pro gedurende 20 minuten in de microgolf en de maaltijd is klaar.
Nodig :
- 300 gr kerstomaatjes
- 4 moten zalm
- 250 ml olijfolie
- 4 koffielepels mosterd (mogen goed opgehoopt zijn)
- 2 à 3 eetlepels sojasaus
Werkwijze :
Snij de kerstomaatjes in de helft en leg ze op de bodem van de ultra pro. Doe voor de saus de olijfolie samen met de mosterd en sojasaus in de shaker en schud krachtig. Overgiet de tomaatjes hiermee ( 1/3 de van de hoeveelheid is voldoende). Leg hier bovenop de zalmmoten en doe de rest van de saus over de vis. Sluit af met het deksel en zet 20 minuten op 750 W en je maaltijd is klaar.
Ik heb er wel nog past bij klaargemaakt die ik vooraf heb afgekookt en dan opgebakken in de wok met olijfolie, knoflook, chilipeper en gehakte peterselie.