Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
22-05-2011
Penne van Asperges
Gisterenavond voor mijn vrienden dit heerlijke hapje klaargemaakt. Het is momenteel aspergetijd en het zou zonde zijn om daar dan niks mee klaar te maken. Nodig : -500 gr witte asperges (eventueel kan je dit ook met een mengeling van witte en groene asperges) -2 dl room -pijpajuin -peterselie -parmezaanse kaas -peper en zout -snippers gekookte ham (optie)
Werkwijze : De asperges met de dunschiller ontvellen. En in schuine stukjes van ong. 1.5 cm snijden. De punten even apart houden en pas na 10 min. toevoegen. In de microgourmet leggen en 10 min. stomen. De punten nu toevoegen en nog 2 min. samen met de rest verder stomen. De aspergestukjes nu in de schaal van de ultrapro schikken. Kruiden met peper en zout. De fijngehakte peterselie(gemakkelijk in de turbomax of turbochef) en de fijngesneden pijpajuin erover strooien. Room overgieten en tenslotte de parmesaanse kaas die je met de dunschiller hebt geschaafd. Nog 15 min. in een voorverwarmde oven plaatsen van 180°C. Lekker als voorgerechtje of als feestelijk groentegerecht.
Het zal nu ongeveer 18 jaar geleden zijn dat ik dit recept heb gekregen van de etalagiste die maandelijks mijn etalage kwam doen ten tijde van mijn kinderwinkel. Omdat het zo'n succesrecept was wordt deze taart hier nog regelmatig gemaakt. En omdat mijn oudste zoon vandaag jarig is vroeg hij me gisteren nog om taart te bakken om vandaag op zijn laatste stagedag te kunnen trakteren. Wat heb je ervoor nodig :
- 200 gr boter - 2 eieren - 100 gr amandelpoeder - 20 druppels amandelextract - 1 dl melk - 200 gr witte suiker - 175 gr zelfrijzende bloem
Werkwijze :
Boter laten smelten in de micropluskom in de microgolfoven op lage wattage. Eierdooiers erbij doen en goed mengen. Vervolgens de amandelpoeder, amandelextrakt, melk en suiker erbij en alles goed mixen. De gezeefde bloem eronder mengen (niet mixen). Eiwit stijfkloppen en ook dit voorzichtig onder het deeg mengen.
Baktijd : 30 à 35 min. op ong. 180°C Afwerking met glazuur. Halve citroen uitpersen en 5 à 10 soeplepels bloemsuiker ondermengen. Het glazuur over de taart doen met het tupperware siliconenborsteltje. Smakelijk.
Eenmaal deze salsasaus geproeft dan ga je nooit nog een potje kopen in de winkel. Deze saus kan zowel in de turbochef, turbomax als ook in de quickchef zeer vlug gemaakt worden. Ik heb dit recept zelfs ingestuurd voor een wedstrijd naar de Heinz ketschup en ook daar kan je het dus vanaf nu nalezen op hun site. Wat heb je nodig :
- 1/4 rode paprika - 1/2 sjalot - 1 teentje knoflook - 1/2 rood pepertje - 1 stengel van het groen van selder - 3 zure augurkjes - 1 soeplepell tomatenpuree - 200 ml tomatenketchup - enkele druppels worshstershiresaus
Werkwijze :
Hak de groente 1 voor 1 in de turbo chef of turbomax, breng ze over in een serveerschaal en voeg de ketchup, tomatenpuree en de worshestersaus toe. Meng goed en laat nog enkele uurtjes in de koelkast trekken. Serveer met nancho, tortilla. Ook toastjes of broodstengels kunnen hier goed bij.
Mini pizza in de nieuwe mini tartelettevorm van tupperware
Heerlijk kleine mini pizzaatje voor als er bezoek is of gewoon voor je eigen gezin. In een oogwenk klaar, heel gemakkelijk en bovendien niet duur. Met 1 pizzadeeg uit de koeling kan je 30 kleine pizzaatjes maken. Nodig : - 1 pizzadeeg uit de koeling (we willen het vooral snel laten gaan) - 1 bokaaltje pizzasaus (verkrijgbaar bij Lidl of gelijk welke supermarkt) - geraspte kaas (hoeveelheid naar eigen smaak) - provencekruiden
Steek met de mini tartelette uitsteekvorm 30 deeglapjes uit. Leg ze in de siliconen tartelettevormen. Doe een soeplepel tomatensaus op het deeg. Strooi er eventueel wat gesnipperde hesp over. Hierboven de geraspte kaas en tenslotte wat provencekruiden. Zet de siliconentartelettevorm 15 min in een voorverwarmde oven van 180 °c. Indien niet voorverwarm dan moet je 20 min. tellen.