Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
28-02-2015
Havermoutkoeken met cranberries en witte crispychocolade
Lekker ................hoeft niet eens duur te zijn ! En zo simpel.
Nodig :
- 90 gr bruine suiker
- 150 gr witte suiker
- 300 gr bloem
- 1 ei
- enkele druppels vanille extract
- snufje zout
- snufje natriumbicarbonaat
- 100 gr zachte boter (solo)
- 130 gr havermout
- 100 gr cranberries (gedroogde veenbessen)
- 150 gr witte chocolade met rijst in
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 170 °C. Ondertussen de suikers mengen en de zachte boter bijvoegen en mengen in je Kenwood op mengkom met de deeghaken. Ei toevoegen en het vanille extract. Ook zout, natriumbicarbonaat en bloem erbij kieperen. De chocolade in kleine stukjes snijden en erbij doen. Tevens de havermout en als laatste de cranberries. Goed mengen.
Op de bakplaat een stuk bakpapier leggen en met behulp van 2 eetlepels kleine hoopjes verdelen op het papier. Met een vork platdrukken.
Bakken ongeveer 15 minuten op 170 °C tot dat de randen beginnen verkleuren.
Op een taartrooster laten afkoelen en bewaren in een goeie Tupperware doos ;-)
Onder het motto alles eens geprobeerd te hebben...vandaag een heerlijk, simpel maar toch apart toetje gemaakt !
Nodig voor 7 kleine glaasjes :
- 400 ml halfvolle melk
- 100 ml Baileys
- 2 eieren
- 50 gr suiker
- 20 gr maïzena
Werkwijze :
Doe de melk samen met de Baileys in het microcook schenkkannetje maar hou je heel klein beetje apart en doe deze in de shaker en zet hem 4 minuten in de microgolf op 800 Watt. Doe verder in de shaker de eieren, suiker, maizena en schud krachtig. Voeg dit mengsel nu toe aan de kokende melk en klop met je halve klopper even door en zet dan nog 2 minuten terug in de microgolf op 800 Watt.
Uitschenken in kleine glaasjes en afwerken met geraspte chocolade.