Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-11-2013
Een ruiker bloemen om op te eten !
Vandaag was de echtgenoot jarig...hiervoor heb ik speciaal dit eetbare boeket gemaakt !
Heel makkelijk te maken met behulp van de siliconen tupcakevorm.
Nodig :
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 200 gr boter
- 200 gr suiker
- 4 eieren
- 40 gr platte kaas
- enkele druppels vanille essence
Werkwijze :
Kneed de boter mals en voeg de suiker toe en mix verder. Voeg de eieren één na één toe en mix verder. Voeg het vanille essence toe en de platte kaas. Schep als laatste de zelfrijzende bloem erbij en meng goed onder elkaar.
Neem de tupcakevorm en met behulp van 2 soeplepels vul je deze met het beslag. Met de de overschot van het deeg kan je er nog in de muffinvorm doen. Verwarm de oven voor op 160 °C en bak in 35 minuten de cakejes af.
Nota : Normaal doe ik nooit papieren cupcakevormpjes in mijn siliconen bakvorm maar deze keer wel omdat het mooier oogt voor het bloemenboeket.
Voor de meringueboterroom : typ bij zoekfunctie op mijn blogje dit in en dan zie je de werkwijze ervan.
Spuit met een spuitmond van wilton N° 190 toefjes meringueboterroom op de cupcakes....Begin met spuiten van het middelpunt naar buiten in het rond zonder te aarzelen.
Neem een vaas, bekleed ze met groen papier. Neem satéprikker en prik hiermee in de onderkant van de cupcake en schik uiteindelijk de 'bloemen' in de vaas.
Voor 1 keer kan je dus ook eens bloemen geven aan een man ;-)) ze zijn tenslotte eetbaar !
Ideaal tegen de feestdagen te maken deze heerlijke rendiercakejes in de nieuwe tupcakevorm van Tupperware en tijdelijk zelfs in promotie in de kerstfolder.
Wat heb je nodig :
- 125 gr rietsuiker
- 125 gr honing
- 2 dl melk
- 80 gr chocolade
- 250 gr bloem
- 1 koffielepel bicarbonaat
- 4 mespuntjes peperkoekkruiden of speculooskruiden
- 30 gr boter
Nodig voor de neus :
- Speculoos chocolade bollen (nieuw in de winkel verkrijgbaar van Lotus)
- Beslag van de bokkenpootjes van enkele dagen terug voor de neus maar niet in de lengte gespoten maar in het rond.
- witte snoepjes voor de ogen en met chocoladestift van oetker een puntje spuiten op de witte snoepjes
- zoutcrackers voor de oren
- ganache om de oren op het cakeje te plakken ( recept is beschreven bij bokkenpootjes)
Werkwijze :
Laat de boter samen met de chocolade en de suiker en de melk zachtjes smelten in het microplus schenkkannetje in de microgolfoven ongeveer 2 minuten op 600 Watt.
Voeg dan de bloem toe en meng goed onder elkaar. Voeg ook de kruiden toe en de bicarbonaat en weer goed mengen.
Spoel de tupcakevorm om met water en schud uit maar droog niet af. Vul met behulp van de siliconen spatel de vormpjes voor 3/4 met beslag. Normaal is dit beslag voldoende voor 10 cakejes.
Bak af in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 35 minuten.
Laat het gebak nog even afkoelen in de vorm alvorens ze eruit te halen en verder te laten afkoelen op een rooster.
Bak de neuzen volgens het recept dat ik eerder beschreven heb bij bokkenpootjes en lijm ze vast met chocoladeganache.
Voor de oren en ogen kijk je op mijn foto.
Veel plezier ermee en vooral laat het smaken en je familie verbazen !