Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
24-02-2012
Zuid-Frankrijk
Vermits ik de laatste dagen weinig nieuwe receptjes post wil ik graag even toelichten waarom ik er geen tijd voor heb. Momenteel verblijf ik in het zuiden van Frankrijk waar we momenteel hard aan het werken zijn om alles nog mooier afgewerkt te hebben tegen het nieuwe seizoen. Momenteel zijn we volop buitenwerken aan het doen, het zonnetje laat zich ook van zijn beste kant zien al gans de week en overdag klimmen de temperaturen al tot 22° C. 's Avonds koelt het wel flink af maar dan genieten we bij de kachel van een lekker glaasje wijn, vers frans stokbrood en wat kaas erbij. Meer moet dat niet zijn.
Wil je zelf ook eens komen proeven hoe genieten smaakt in deze prachtige streek. Dat kan want er zijn nog enkele weekjes vrij. Bezoek even ons website : www.freewebs.com/zuidfrankrijk en kijk onder de item : verhuur.
Normaal gesproken verhuren we enkel tijdens schoolvakanties maar er is één uitzondering nl. de week van 12/5/2012 t/m 19/5/2012.
Ook per email bereikbaar via : Benny.Edith@pandora.be
Tijdens de paasvakantie zal het zwembad rondom voorzien worden van tegels. Tussendoor enkele minuutjes genieten van de warmte van het voorjaarszonnetje.
Niets zo lekker dan af en toe een heerlijke aardappelgratin en in de ultra pro in een korte tijd gaar.
Nodig :
- 1 kilo aardappel - 1 teentje look - 200 ml melk - 100 ml room - boter - peper, zout, nootmuskaat - 100 gr geraspte kaas
Werkwijze:
Schil de aardappelen en schaaf ze zeer fijn met de groentensnijder plus. Zoveel te fijner de schijfjes zo veel te vlugger zijn ze gaar. Vet de ultra pro een klein beetje in met boter en strijk met een doormidden gesneden knoflookteentje langs de randen van de ultra pro. Zelf heb ik mijn aardappelschijfjes 5 minuten gestoomd in de microgourmet omdat het dan vlugger zou gaar zijn. Wie geen microgourmet heeft doet dit niet en zet de bereiding gewoon een kwartiertje langer in de oven. De melk en room samen in een microschenkkannetje gieten en even voorverwarmen in de microgolfoven. Ong. 3.5 min. op 800 watt. Heel belangrijk dat je dit doet want als je dat koud bij de aardappelschijfjes giet dan duurt alles veel langer. De aardappelschijfjes tenslotte dakpangewijs in de ultrapro schikken en overgieten met de warme melk/room. Goed wat peper, zout en nootmuskaat over de aardappelen doen en bestrooien met geraspte kaas. De ultra pro zonder deksel 35 minuten in een voorverwarmde oven zetten van 180°C.
Wanneer de aardappelen niet 5 minuutjes zijn voorgestoomd, neem dan 45 à 50 minuten op 180°C
- 2 eieren - 100 gr suiker - 120 gr gesmolten boter - 1 koffielepel vanilleëxtract - 1 mespunt zout - 260 gr zelfrijzende bloem - 2 dl melk
- de mini tartelettevorm van tupperware
Werkwijze :
Eieren mengen met suiker. Goed mixen in de speedychef of met handmixer tot dat het ei/suikermengsel verbleekt is van kleur en in volume verdrievoudigd is. Dan de gesmolten boter (laten smelten in microschenkkan op lage wattage in microgolf) toevoegen en de vanilleextract. Ook zout + gezeefde bloem toevoegen. Als laatste de melk al roerend onder het deeg mengen. In de mini tartelettevorm telkens een soeplepel beslag doen. Dan een koffielepeltje vijgenconfituur of confituur naar eigen smaak natuurlijk of een lepeltje nutella choco. Bedekken met terug een soeplepel beslag. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 16 à 18 minuten.