Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
26-04-2012
Chocopraline in de decotorens
Dit recept staat ook in het receptenboekje dat verkrijgbaar is samen met de decotorens.
Nodig :
- 150 gr pure chocolade - 20 gr boter - 25 ml poedersuiker - 200 ml room (30 %)
Nodig voor de krokante basis :
- 125 gr praliné chocolade - 60 gr dentelle koekjes
Afwerking :
30 geraspte chocolade
Werkwijze :
Doe de chocolade en de boter in de microplus schenkkan en kook gedurende 2 minuten op 360 Watt in de microgolfoven. Laat 3 minuten rusten en meng met de siliconen spatel totdat je een homogene massa bekomt. Olie de binnenzijde van de decotorens met behulp van de patisserieborstel in. Doe 200 ml room in de speedy chef. Voeg het poedersuiker toe wanneer de room bijna stijf is. Klop verder tot een stevige slagroom. Meng de slagroom met de gesmolten chocolade en vul ider deel van de decotoren tot de helft met dit mengsel. Gebruik de siliconen spatel smal om een mooi glad oppervlak te bekomen. Vries in en bereid ondertussen de krokante basis. Hak de koekjes fijn in de turbomax. Doe de praliné chocolade in de microplus schenkkan van 1 liter en kook gedurende 1 min en 40 sec. op 360 watt in de microgolfoven. Laat even rusten alvorens de fijngemalen koekjes toe te voegen. Verdeel dit mengsel vervolgens over de 6 vormen van de decotorens. Gebruik de siliconen spatel smal om een mooi glad oppervlak te bekomen. Dek toe, vorm 2 torens en zet gedurende 2 uur in de diepvriezer alvorens te ontvormen.
Werk af met een beetje geraspte chocolade en dien op.
Nog een lekker aperitiefhapje wat je gemakkelijk kan maken met de mini tartelettesnijder.
Nodig voor 6 glaasjes
- 30 gr boter - 4 vellen brickdeeg - 300 gr gerookte zalm - sap van een 1/2 citroen - 1 eetlepel fijngehakte dille - 200 gr ricotta - 90 gr tarama - 6 plukjes dille
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de vellen brickdeeg en steek er met de mini tartelettesnijder cirkels uit. Leg de cirkels op de bakplaat en strijk ze bovenop in met wat boter en zet dan 20 min in de oven tot ze goudbruin zijn. Snij de zalm in stukjes. En meng de zalm met het citroensap en de fijngehakte (turbomax) dille. Meng de ricotta met de tarama. Leg enkele cirkels brickdeeg in een mooi glaasje ( van ongeveer dezelfde grootte als de cirkels brickdeeg) en schep er wat gemengde ricotta en zalmblokjes op. Maak laagjes tot het glaasje vol is. Eindig met zalmblokjes. Werk af met een plukje dille en een cirkel brickdeeg en dien op.
Tip : Maak alles op voorhand klaar, maak vul de glaasjes vlak voor het opdienen zodat het brickdeeg lekker knapperig blijft.