Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattentongen
    Kattentongen bestaan niet alleen in chocolade maar ook in koekjesvorm. Voor mij ook de eerste maal dat ik ze bakte, ideaal als je nog wat eiwit op overschot hebt. En geloof me hier zitten redelijke wat plastiek potjes in de vriezer met alleen maar eiwit. ( dat heb je voor wanneer je dikwijls crème brulée maakt) Ik geloof wel dat ze lekker zijn want toen ze nog maar net uit de oven kwamen en eigenlijk nog stonden af te koelen, heb ik mij moeten haasten om als nog een foto te kunnen maken want mijn oudste zoon kon er niet af blijven.

    Wat heb je nodig :

    - 2 eiwitten
    - 60 gr bloem
    - 50 gr suiker
    - 60 gr boter
    - 1 zakje vanillesuiker

    Werkwijze :

    Boter zacht maken (niet smelten) met behulp van de mixer. Suiker toevoegen+vanillesuiker en goed roeren. Dan de bloem toevoegen en weer roeren.   Eiwitten opkloppen in de speedychef en bij onder deeg mengen. Deeg in spuitzak doen en reepjes spuiten van ong. 6 cm op een met bakpapier beklede bakpapier.    10 minuten bakken op 210°C in een voorverwarmde oven. 

    Heel makkelijk en vlug klaar. Wat houd je tegen !
    Voldoende afstand laten want de koekjes gaan nog uitlopen tijdens het bakken.








    05-02-2012 om 16:02 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:speedychef
    >> Reageer (0)
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstvlaaikes
    Gisteren ben ik nog eens melk gaan kopen bij de plaatselijk boer. Want voor echte vlaamse rijstpap gaat er toch niks boven echte verse "koeimelk" Ik had 2,5 liter gekocht waarvan onze jongste dadelijk een grote tas chocolademelk wou hebben. De rest is verwerkt als rijstpap met saffraan. Heel gemakkelijk te maken in de ultra pro en in de microgolf. Grote voordeel is geen overkoken en niks aangezet.
    Hoe je de rijstpap moet maken op deze manier heb ik reeds eerder meegedeeld. Gewoon links in de blog bij zoeken even "rijstpap" ingeven.
    Maar deze keer wou ik dus ook graag wat rijstvlaaikes.

    Nodig hiervoor :

    1 bladerdeeg
    gekookte rijstpap
    1/2 l dikke vanillepudding

    Werkwijze :

    Met de tarteletteuitsteker 6 taartjes uitsteken van het bladerdeeg. De siliconen tartelettevorm hiermee bekleden. In het microschenkkannetje ondertussen de melk verwarmen gedurende 3 minuten op 800 watt . Een beetje melk in de schaker doen met 4 soeplepels suiker+ 50 gr vanillepoeder. Goed schudden en nadat de warme melk uit de microgolf komt bij de rest voegen. Goed roeren en nog 2 minuten terugzetten op 800 watt. De dikke pudding onder een halve liter rijstpap mengen.  De rest van mijn gemaakte rijstpap heb ik gewoon in kommetjes gedaan. Als de pudding/rijstmengsel afgekoeld is kan hij in de tartelettevorm gedaan worden. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende een half uur.












    03-02-2012 om 22:03 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pim's cake koekjes huisgemaakt
    Mijn meest gebruikte siliconen bakvorm de laatste maanden is zeker wel mijn mini tartelettevorm. Een SUPER ding, vooral omdat je er zoveel kanten mee uit kan. Gisteren kreeg ik zo het idee om  hierin pim's cake koekjes te maken.

    Laat je zeker niet afschrikken van de bereiding want het is eigenlijk super gemakkelijk maar je moet het wel eventjes in stappen doen.

    Nodig voor 30 pim's cake :

    - 2 eieren
    - 70 gr suiker
    - 70 gr zelfrijzende bloem
    - confituur van frambozen, kersen, appelsienen of in mijn geval van vijgen
    - pure chocolade

    Werkwijze :

    Verwarm de oven voor op 180°C en zet uw siliconen bakvormen op de rooster van je oven. Vooraf even omgespoeld met water zodat de gebakjes er gemakkelijk uitkomen na het bakken.  Doe dan de 2 eieren samen met de suiker in de 2 liter maatbeker met anti spat deksel of in de speedychef. Mix het ei/suiker mengsel tot het verdrievoudigd is. En bleek van kleur ziet. Voeg dan de bloem bij en meng die er met de siliconen spatel goed onder. Vul dan met behulp van een lepel de holtes van de mini tartelettevorm. Bak in de oven van 180°C gedurende 10 minuten.
    Bij het uit de oven nemen de gebakjes nog even laten afkoelen in de vorm. Je zal zien dat ze er na enkele minuten probleemloos uitkomen.
    Bestrijk met een koffielepel de bovenkant van de gebakjes met confituur naar keuze. Zelf heb ik voor huisgemaakte vijgenconfituur gekozen. 
    Neem dan 125 gr pure chocolade, breek in stukken en doe in het microschenkkannetje. Zet in de microgolf op laagste wattage voor 2 minuten. Roer eens om en zet indien nodig nog een minuutje terug op laatste wattage. (ong. 360 watt)
    Strijk met behulp van de patisserieborstel de chocolade over de confituur heen en probeer mooi uit te strijken.

    Heerlijk bij de koffie.           Benieuwd hoelang de koekendoos gevuld zal blijven !  

    P.S. : Deze 30 koekjes passen perfect in de Antartica diepvriesdoos van tupperware.  Deze is dus niet alleen gemakkelijk voor kroketten, vis maar ook voor alle plaatgebak, cakes en koekjes.












    02-02-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:mini tartelettevorm, antartica diepvriesdoos, micro schenkkan tupperware
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis in de ultra pro
    Heerlijk gerecht en niet veel werk aan.

    Nodig voor de visschotel :

    - 3 pangasiusfilets of zoveel als nodig voor uw gezin
    - kruiden met peper, zout
    - wit van prei
    - 2 tomaten
    - proscuittoham of andere gerookte hesp
    - look
    - gemalen kaas
    - beetje witte wijn
    - beetje room
    - provençaalse kruiden

    Verder ook nog:

    - 500 gr spirelli (ik heb volkoren genomen)
    - look
    - gehakte peterselie
    - olijfolie
    - 1/2 rood pepertje

    Werkwijze :

    Leg de pangasiusfilets onderaan in de ultraproschaal. Kruid met peper en zout en leg er reepjes proscuittoham over. Of omwikkel de vis met de ham dat kan ook. Leg op de vis de in schijfjes gesneden tomaten. Dit gaat heel goed met het gekartelde tomatenmes van tupperware. Leg hierboven de in reepjes gesneden prei. Strooi de gemalen kaas hierover en doe er nog wat provençaalse kruiden overheen.  Zet ong. 35 à 40 minuten in een oven van 200° afhankelijk van de dikte van de vis.

    De spirelli doe je in het serveerwonder en overgiet met kokend water. Sluit met het deksel en laat afgesloten met deksel 15 min. staan op het aanrecht. Haal het vergiet met de pasta eruit en doe ondertussen de olijfolie in de wok. Als deze goed warm is doe er dan de in de turbomax gehakte knoflook in en laat even bakken samen met de in stukjes gehakte rode halve peper. Gooi er tenslotte de pasta in en bak op. Overstrooi met de eveneens in de turbomax gehakte peterselie en kruid af met grof zeezout.

    Een heerlijke luchtige maaltijd en het breng eveneens wat zon op je bord bij deze winterse temperaturen.











    02-02-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (1)
    31-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lukken of te wel dunne krokante wafeltjes
    Een al zeer oud receptje en alleen te bereiden voor diegene die beschikken over een wafelijzer met kleine dunne gaatjes. Ik heb het geluk te beschikken over een zeer oud wafelijzer van  "nova", nog gekregen van mijn schoonmoeder.

    Nodig :

    Voor ong. 25 stuks van mijn formaat (zie foto's) ofwel voor 50 kleine als je kleine bolletjes deeg neemt ter grootte van een knikker.

    - 250 gr boter
    - 300 gr suiker
    - 3 pakjes vanillesuiker (zelf nam ik er maar 1 en deed ik er zelfgemaakt vanilleextract bij)
    - 3 eieren
    - 350 gr bloem (geen zelfrijzende)

    Werkwijze :

    Roer de boter zacht en voeg de suiker, de eierdooiers en de gezeefde bloem toe.  Meng tot een homogeen beslag.  Klop de eiwitten stijf met de speedychef en spatel ze onder het beslag. 
    Doe telkens een koffielepels van het beslag in het wafelijzer en bak gedurende 1 minuut. Zeker niet langer. Omdat ik grotere wafels heb gemaakt, heb ik gewerkt met behulp van 2 soeplepels.










    31-01-2012 om 08:36 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (1)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs