Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
26-05-2013
Ananascarpaccio met advocaatroom en munt
Heb al een keertje ananas gepresenteerd aan jullie maar nog niet in combinatie met de advocaatroom. En dat is toch wel super bij elkaar passend.
De ultradunne sneetjes ananas heb ik gesneden met de nieuwe Tupperware mandoline die sinds afgelopen week verkrijgbaar is....tenminste tijdelijk tot 30 juni. Een succes artikel kan ik je wel vertellen. Wil je die ook graag leren kennen laat het mij zeker weten.
Kan je er nog bij vertellen dat dit één van mijn dessertjes was van mijn verjaardagsmenu....mijn leeftijd ga ik er wel niet bij verklappen ;-)
Nodig :
- 1 ananas
- enkele blaadjes munt
- 250 gr platte kaas
- 2.5 dl room
- 100 gr witte suiker
- 3 flinke soeplepels advocaat
Werkwijze :
De ananas ontdoen van zijn schil met behulp van het koksmes. Overlangs doorsnijden en het middelste harde gedeelte eraf snijden. Dit gaat het beste door de ananas nog eens overlangs door te snijden. In totaal bekom je 4 grote stukken ananas. Nu hou je het bovenste stuk ananas goed vast en je gaat er mee over de mandoline op stand 3.
Voor de advocaatroom begin je met de slagroom samen met de suiker stijf te kloppen in de speedychef. Dan voeg je met behulp van de spatel de plattekaas toe en tenslotte de advocaat. Alles goed dooréén mengen.
Presenteren als een roos op een bordje door de ananasplakjes in het rond te leggen op een dessertbord en in het midden bovenop een deeltje advocaatroom te doen. Afwerken met muntblaadjes of zelfs met basilicumblaadjes of citroenmelisse kan ook.
Al dat gezeur over regen, wind en kou. Beter de keuken in trekken, in de buurt van een warme oven en wat lekkers op tafel toveren ! ;)))
Nodig voor deze heerlijke luchtige taart :
- 75 gr melkchocolade
- 150 gr gemalen amandelen
- 6 eierdooiers
- 6 eiwitten
- 150 gr suiker
- 100 gr zelfrijzende bloem
Voor de meringeboterroomcreme =
- 250 gr melkerijboter
- 85 gr eiwit
- 170 gr witte suiker
- 2 soeplepels choco
Voor de decoratie :
- amandelschilfers of hagelslag of geraspte chocolade
Werkwijze :
Voor de taart : maak een gewone biscuit door eidooiers te mixen met de suiker tot een witte massa. De 75 gr chocolade raspen en bij dit eerste mengsel voegen. Ook de gemalen amandelen + gezeefde bloem toevoegen en luchtig onder elkaar mengen. De eiwitten apart stijfkloppen in de speedychef en er pas op het laatst aan toevoegen. Bakken in een voorverwarmde oven van 180°C ongeveer 35 tot 45 minuten naargelang uw oven.
Voor de meringeboterroom : de eiwitten goed mixen in een pot die au bain marie op het vuur staat ( kleine pot zetten in een met water gevulde grotere pot) Terwijl ge mixt de suiker deel per deel toevoegen en verder mixen tot dat de suiker is opgelost. Als dat is de stijfgeslagen eiwitten overbrengen in een koudere kom of in de pot van de Kenwood en er de kamer verwarmde boter deel per deel bijvoegen en verder kloppen tot dat alle boter onder het eiwit zit, dan de choco toevoegen en nog eventjes onder elkaar zetten.
De taart doormidden snijden met behulp van het broodmes of tupperware tomatenmes en met de nieuwe Tup spatel een deel van de meringueboterroom tussen de taart smeren. De rest verdelen over de buitenkant, de zijkanten afwerken met geraspte chocolade of geroosterde amandelen of hagelslag naar eigen smaak en bovenop versieren met toefjes boterroom met behulp van de squeeze-it. Ik heb er nog chocolade koffieboontjes ingestoken als decoratie.