Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
06-07-2013
Watermeloengranita
Heerlijk bij zomerse temperaturen.....en die hebben we hier nu wel !
Nodig :
- 450 gr watermeloen
- 1 eetlepel glucose
- 1 theelepel citroen
- 75 ml water
Werkwijze :
Het vruchtvlees mixen in de quickchef. Het citroensap samen met het water en de glucose aan de kook brengen en bij het gemixte fruit voegen. In een diepvriesdoos doen en enkele uurtjes in de vriezer steken.
Gisteren confituur gemaakt van 4 kilo zongerijpte abrikozen.....heerlijk !
Hoe ga je hiervoor te werk :
- 1 kilo abrikozen
- 1/2 kg witte suiker
- 1 zakje pec plus voor confituur
Werkwijze :
De abrikozen wassen en de pitten eruit halen. In stukken snijden en in een kookpot doen samen met het zakje pec plus. Voortdurend roeren en aan de kook brengen, geleidelijk aan de suiker toevoegen en blijven roeren. Van zodra de massa kookt, dit proces 1 minuut laten duren terwijl je verder roert. In bokalen doen die vooraf goed zijn afgespoeld en in heet water hebben gelegen. De potjes onmiddellijk sluiten en op zijn kop laten rusten tot de volgende dag.
Heerlijk bij de boterham, yoghurt, platte kaas, geitenkaas of op een taart en in een carré confituurke.