Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
12-07-2012
Bruschetta
Heeft u nog wat oud stokbrood over........zeker niet weggooien maar verwerken als heerlijk tapashapje. Neem hiervoor het tupperware broodmes en snij fijne sneetjes af van het stokbrood. Meng in het klein kommetje ondertussen wat bruschettakruiden met wat warm water, laat even zwellen en voeg dan een beetje olijfolie toe. Meng alles goed onder elkaar en smeer dit mengsel op de sneetjes. Strooi hierover geraspte kaas en eventueel wat provençaalse kruiden. Zet de sneetjes even onder de gril gedurende 5 minuten of tot dat de kaas gesmolten is.
Lekker aperitiefhapje bij een heerlijk fris gekoeld roséetje.
Lang geleden dat ik mijn vliegende schotel nog eens gebruikt heb. Nee geen voorwerp om door de lucht te gooien maar gewoon mijn plastieken tupperware vorm om allerlei lekkers in klaar te maken. Enkele dagen terug heb ik nog eens een vanille diplomaat gemaakt. Helemaal niet moeilijk en gemakkelijk wanneer je bezoek hebt.
Nodig :
- 6 eierdooiers - 150 gr witte suiker - 150 gr melk - 1 zakje vanillesuiker - 6 blaadjes gelatine - 500 ml slagroom - 1 soeplepel rhum
Werkwijze :
De melk samen met de vanillesuiker en de helft van de witte suiker aan de kook brengen. De eierdooiers met de overige suiker goed opkloppen. De kokende melk op de eierdooiers gieten. De in koud water geweekte gelatine goed uitknijpen en bij de melk doen. Goed roeren zodat de gelatine er volledig in kan smelten. De room opkloppen en dan de soeplepel rhum toevoegen, dan onder de afgekoelde samenstelling roeren. Alles in de tupperware vorm gieten. Je zou het ook in individuele kommetjes kunnen gieten. Daarna laten opstijven in de koelkast gedurende enkele uren. Kan nog worden versierd met vers fruit, slagroom of warme kersen in saus. De warme kersen liefst niet over de diplomaat gieten anders zou hij smelten. Best apart erbij serveren.