Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
19-01-2013
Appeltaartjes in een wip
De tartelettevorm van tupperware heeft hier al goed dienst gedaan en zou hem ook niet meer willen missen. Maar al de siliconenvormen heb ik eigenlijk even graag. En aan ideeën geen gebrek. Volgend receptje stond op de verpakking van de zelfrijzende bloem van Imperial...die trouwens een nieuwe website hebben die ik wel de moeite vind. Namelijk www.Ilovebaking.be Ook het recept van de eetlepeltaartjes had ik hier vandaan.
Gisterenavond heb ik in geen tijd nog vlug deze appeltaartjes gebakken.
Nodig voor 8 taartjes :
- tartelettevorm tupperware
- 2 appels
- 90 gr zelfrijzende bloem
- 90 gr suiker
- 3 eieren
Werkwijze :
Mix de eidooiers met de suiker tot het volume verdubbeld en voeg dan de bloem toe. Klop het eiwit tot sneeuw en voeg dit toe aan het mengsel. Giet het deeg in de omgespoelde tartelettevorm en leg er de in schijfjes gesneden appel bovenop en bestrooi met ruwe rietsuiker of gewone kristalsuiker.
Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
Lekker en zeker als het simpel en snel moet zijn !
Tip : als de taartjes afgekoeld zijn kan je ze nog bestrooien met poedersuiker!
Dit receptje is ideaal voor de nieuwe muffinvorm en is net genoeg voor 7 stuks.
Nodig :
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 30 ml ongesuikerde cacao dus geen nesquick
- 50 gr suiker
- 1 mespunt zout
- 100 ml melk
- 30 ml olie (bv. zonnebloemolie)
- 1 ei
- 1 koffielepel vanilleextract
- eventueel nog chocoladeparels
Werkwijze :
Meng bloem, chocoladepoeder, suiker en zout. Doe in de maatbeker melk, olie en ei en klop met de platte klopper. Voeg dit bij het eerste mengsel en meng tot je een homogene massa bekomt.
Neem de muffinvorm, spoel hem even om met koud water en vul hem met het lopende deeg. Bak de muffins af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten. Je kan de muffinvorm ook in de microgolf zetten gedurende 2 mm 30 sec. op 800 watt.
Maar ik heb gekozen voor de oven.
Smakelijk ! Al houdt de kou je binnen, receptjes bij de vleet om uit te proberen ;))
Zin in taart maar graag niet teveel werk aan dan ben je met dit receptje goed af. En lekkerrrr.......
Nodig :
- siliconen tartelettevorm tupperware
- 4 soeplepels suiker
- 5 soeplepes zelfrijzende bloem
- 2 soeplepels zonnebloemolie
- 3 soeplepels melk
- snufje zout
- 1 ei
- 5 ananasschijven
Apart nodig voor 2 de deel van het bakken
- 5 soeplepels boter
- 4 soeplepels suiker
- 1 ei
Werkwijze :
Oven voorverwaren op 200°C. Ananas in de tartelettevorm leggen. Zelfrijzend bakmeel + suiker + melk + olie + 1 ei en snufje zout mengen met de platte klopper tot een glad beslag in een tupperware deegkom naar keuze. Het deeg over het fruit gieten en 15 minuten bakken.
Ondertussen 5 soeplepels gesmolten boter (smelten in microschenkkan in microgolf) + 4 soeplepels suiker en 1 ei mengen.
Taart na 15 minuten even uit oven halen en het boter/suikermengsel erover kieperen. Terug 15 minuten bakken en de taartjes zijn klaar. Nog even laten afkoelen in de vorm alvorens ze eruit te halen. Ik heb de mijne ter decoratie nog bestrooid met wat poedersuiker maar dat hoeft niet.
Halfwel de maand januari zijn we reeds, wat gaat het snel en sinds gisteren kennen we ook al de nieuwe gastvrouwgeschenken en promoties voor februari bij Tupperware. En als ik mijn mening erover mag geven.....ik vind ze SUPER ;)) diegene die mij eerder hebben bezig gezien in het Solo filmpje weten nu waar mijn 'stop' woordje vandaan komt.