Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
10-09-2012
Tomatentaart
Als voorgerecht voor mijn gasten afgelopen weekend bij onze BBQ heb ik deze zomerse tomatentaart gemaakt. En die is zeker voor herhaling vatbaar. Al diegene die nog teveel tomaten in zijn tuin heeft weet nu zeker wat uit te proberen.
Nodig :
- ong. 6 à 7 tomaten naargelang de grootte
- 1 kuipje philadephiakaas of van een ander merk kan natuurlijk ook
- 1 kuipje geitenkaas
- peper en zout
- 1 bladerdeeg
- sel de soleil (kruidenmengsel van fleur de sel, thym, peterselie, ui, paprika, oregano, bonenkruid, cayennepeper,look)
Je neemt de siliconen taartvorm van tupperware. Rol het bladerdeeg open en leg dit samen met het bakpapier in de bakvorm. Meng ondertussen in een kommetje het kuipje geitenkaas samen met het kuipje philadephiakaas natuur onder elkaar. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en strijk de bodem in met het kaasmengsel. Strooi wat zout en peper hierover.
Snij de tomaten in gelijke schijven met het tupperware tomatenmes en laat ze even op een vel keukenrol uitlekken. Schik ze dan dakpansgewijs over het kaasmengsel. Zelf heb ik er nog wat ansjovisjes overheen gelegd maar dat hoeft uiteraard niet. Uiteindelijk afwerken met het heerlijke sel de soleil. En de taart bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 35 minuten.