Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-11-2014
Bedankt !
Bedankt iedereen voor zoveel enthousiaste kijkers. Vandaag de 300 000 views overschreden. Zelf nooit gedacht dat dit ooit mogelijk was.
Ik weet ondertussen dat jullie met heel veel zijn die mij dagelijks bezoeken. Ik kom op zoveel plaatsen, bij zoveel verschillende mensen, en hoor vaak zo'n fijne verhalen van iedereen die mij volgt op de blog.
Wist U trouwens dat ik sinds enkele maanden ook een Fb groep heb met dezelfde naam : Edithshapjes.
Ook daar is het leuk vertoeven en steek je veel van andere leden op. Kortom een leuke groep mensen allen op zoek naar inspiratie om op een snelle en smakelijke manier je eten te bereiden. Dat wil toch iedereen en is dan ook de gemeenschappelijke factor. De fb groep telt op 5 maanden tijd nu reeds 1155 leden. Voor die het nog niet kennen, je bent er slechts een muisklik van verwijderd om je nog meer goesting te geven, jezelf terug te trekken in de keuken en wat heerlijks op tafel te toveren. Want met sommige potten...is dit bijna toveren voor mij ;-) Wilt u mij ook eens graag 'live' aan het werk zien....je mag me steeds contacteren en proeven hoort er dan zeker en vast bij....
Heerlijk groenten gerecht met een fruitige toets erbij. En zo snel klaar.
Hierbij had ik een aardappelgratin gemaakt in de oven (recept reeds eerder verschenen op deze blog) en een gebakken eendenborst en ook nog pastinaak in de oven.
Nodig :
- 800 gr pompoen
- 200 gr pitloze druiven ( voor mij uit blik)
- 2 appels
- 1 eetlepel suiker
- 1 dl rosé wijn of witte kan ook
- 3 blaadjes laurier
- peper en zout
- pastinaak
- 2 eendenborsten
- 1 takje verse rozemarijn
Werkwijze :
Schil de pompoen, ontdoe van de pitten en snij in dobbelsteentjes. Doe deze in de lage ultra pro van 2 liter. Schil de appels en verwijder de pitten en snij eveneens in dobbelsteentjes en voeg bij de pompoen. Giet de inhoud van het blik druiven bij de pompoen en appel. Voeg de witte of roséwijn erbij en strooi één eetlepel suiker erover heen. Kruid af met pezo. En zet de ultra pro nu een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180°C. En je gerecht is klaar.....zo snel, lekker en eenvoudig kan het zijn.
Voor de eendenborst maak je op de velkant kruislings insnijdingen met een mes. En kruid je goed met pezo. Bak eerst op velkant in een pan met dikke bodem ongeveer 8 tot 10 minuten, draai om en bak nog 6 minuten. Je eendenborsten nu in zilverfolie wikkelen en even laten rusten. Dan in sneetjes snijden en opdienen.
Wij aten hierbij een gratin en verder nog wat pastinaak. Deze had ik 10 minuten gestoomd in de Micro Gourmet en dan besprenkeld met olijfolie en afgekruid met pezo en tevens een half uurtje mee in de oven gezet samen met de pompoenschotel.