Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen met de Zuiderse zon
    Dat koken een passie van mij is wisten jullie al langer anders was ik zeker geen culinair blogje gestart....een andere passie is Frankrijk en sinds een tijdje ook fotografie. Gelukkig kan ik mijn oefeningen voor fotografie regelmatig toepassen in de keuken maar nu we in Frankrijk zijn is de natuur ook een belangrijk element.....Deze foto's ga ik hier wel niet posten...het is en blijft een culinair blogje met veelal gebruik van Tupperware materiaal. Maar één foto ga ik jullie toch niet onthouden...ik heb hem vandaag genomen en een beetje met het licht gespeeld. Het is een combinatie geworden van wat mij veel bezig houdt namelijk onze vakanties te Frankrijk, de keuken en creatief bezig zijn.....en de zon die is hier al dagen van de party...vanmiddag 19°C op het terras...en hebben dan ook buiten kunnen eten....

    Wie nog op zoek is naar een vakantieverblijf te Zuid-Frankrijk kan altijd nog een kijkje nemen op onze website...we hebben nog enkele weken vrij: www.freewebs.com/Zuidfrankrijk     

    En dat jullie met vele zijn die tegenwoordig mijn blogje bezoeken doet me echt deugd....ik heb voor de aardigheid dat ook een fotoprint bijgevoegd van het aantal bezoekers de laatste dagen.




    30-12-2012 om 22:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    29-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortune 'cookies' maison
    Deze koekjes worden traditioneel geserveerd in chineese restaurants rond de feestdagen. Met in elk koekje een wens erin op een papier. Ik vond het wel eens een leuk idee om zelf te proberen....en misschien vinden jullie dat ook wel....de smaak van de koekjes is in elk geval heel lekker en ook niet moeilijk te maken.  Nadat de koekjes gebakken zijn....dadelijk in 2 plooien en dan op een glas hangen zoals op de foto....ze worden hard bij afkoelen.

    Nodig : 

    - 1 eiwit
    - 25 gr poedersuiker
    - 25 gr witte suiker
    - 40 gr boter
    - enkele druppels amandelextract
    - 40 gr gezeefde bloem
    - 1 dl water

    Werkwijze

    De boter in het schenkkannetje doen en laten smelten in de microgolfoven gedurende 40 sec. op 800 Watt.  Ondertussen het eiwit samen met de suikers opkloppen met de platte tupperware klopper.  We moeten zeker geen stijfgeklopt eiwit bekomen enkel een mousserende bereiding.
    Dan het amandelextract toevoegen en het water en opnieuw kloppen.  De afgekoelde gesmolten boter toevoegen en dan de gezeefde bloem ondertussen blijven kloppen. 
    Oven voorverwarmen op 190°C.  Op een met bakpapier beklede bakplaat met een soeplepel deegrondjes leggen.  Niet teveel ineens...en gedurende 6 tot 8 minuten bakken. Bij het uit de oven komen onmiddelijk de rondjes dichtplooien en dan op een glas hangen. En laten afkoelen.
    Papiertjes snijden en hierop wensen schrijven en in de koekjes steken.


    Veel geluk !   
















    29-12-2012 om 20:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    28-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenragout in een klein potje met deksel.
    Dit hebben wij hier gegeten bij Kerstavond. Het is juist dezelfde bereiding als vidée alleen is het kippenvlees vervangen door kalkoenvlees. Wij hadden namelijk zelf 2 kalkoen vetgemest tegen de feestdagen. Het vlees is ondertussen al helemaal verwerkt en zit netjes in de vriezer. Van de karkassen had ik nog een heerlijke bouillon getrokken en het vlees dat daar is vandaan geplukt heb ik uiteindelijk verwerkt in mijn kalkoenragout. De werkwijze om de vidée te bereiden heb ik reeds eerder beschreven en is heel simpel te maken in de microgolfoven in minder dan een half uurtje tijd.  Typ bij zoeken even het woord "vidée in de ultra pro" in en je kan stap voor stap alles bekijken.

    Hier wil ik alleen nog laten zien hoe je deze ook kunt presenteren zonder het in een koekje te gieten.  
    Je hebt wel nog bladerdeeg nodig + een geklutst eitje en een uitsteekvormpje

    Doe de klaargemaakte vidée  in de kleine potjes en bedek die met bladerdeeg dat je een beetje groter uitsnijdt dan de bovenkant van je potje (omdat dit nog gaat krimpen tijdens het bakken). Snij dan nog wat vormpjes zoals sterretjes of hartjes uit bladerdeeg en bevestig deze op de bovenkant. Strijk met het Tupperware borsteltje de bovenkant nu in met geklutst ei. En zet dit alles ong. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. 

     

     

















    28-12-2012 om 18:33 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    >> Reageer (0)
    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnenragout
    Vermits we hier in de streek zitten waar de everzwijnen nog veelvuldig voorkomen.....met geluk zie je ze soms in de voortuin lopen....
    kon het er niet aan ontbreken of ik moest ook dit receptje een keertje posten.  Half januari post ik ook nog het receptje om de everzwijnenbil klaar te maken...heb er nog eentje in mijn vriezer zitten van 2.4 kilo...maar daar moet ik eerst wat vrienden voor uitnodigen...

    Nodig :

    - 700 gr everzwijnenstoofvlees
    - 1 ajuin
    - 2 snede peperkoek
    - peper, zout
    - flinke lepel mosterd
    - water + witte wijn
    - 3 blaadjes laurier
    - een takje rozemarijn
    - 4 soeplepels abrikozenconfituur
    - solo

    Werkwijze :

    Smelt de solo in de kookpot en bak de stukjes everzwijnenvlees mooi aan. Kruid met peper en zout. Meng het vlees door elkaar en voeg de peperkoek in stukjes erbij alsook de mosterd. Voeg de kruiden toe en vul aan met water.  Laat het zo zeker een uurtje gaarstoven. Tussendoor voeg ik ook wat witte wijn toe om het goed te laten garen. Op het einde van de bereiding voeg ik pas mijn abrikozenconfituur erbij en meng alles goed door elkaar. Eventueel binden met wat sausbinder.  Mijn vlees heeft ong. 2 uren op een zacht vuurtje gestaan.

    Een echte lekkernij zeker als het vlees goed gegaard is.....dit hadden wij op het Kerstmenu staan. 










    27-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)
    25-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje van bladerdeeg
    Zeer snel klaar, geen werk aan en toch lekker.  
    Gisteren had ik nog een overschotje van bladerdeeg en dan zijn deze aperitiefstengels ideaal om te maken !

    Nodig :

    - Bladerdeeg
    - Fleur de sel (zeezout)
    - geraspte kaas
    - kruiden naar keuze ( ik heb bruchettakruiden genomen)

    Werkwijze :

    Bladerdeeg in reepjes snijden. Overstrooien met fleur de sel en kruiden naar keuze. Eveneens de geraspte kaas overheen strooien en de reepjes een beetje draaien zoals een slinger. Op bakpapier in de oven steken gedurende 10 à 15 minuten. En klaar ! Lekker bij het aperitiefje.






    25-12-2012 om 23:03 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    24-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brioche Père Noël : Kerstman in briochebrood.
    De Kerstman is al in mijn keuken geweest deze namiddag ;)))    Heb er namelijk zelf voor gezorgd door hem te maken uit briochebrooddeeg. Ondertussen is zijn baard zelfs al opgegeten door mijn jongste zoon en die vind hem enorm lekker !


    Nodig :

    - 500 gr briochemeel met gist erin (kan je overal verkrijgen)
    - 250 ml lauwe melk (verwarmd met schenkkannetje in de microgolfoven)
    - 1 ei
    - 75 gr boter

    Werkwijze :

    Ik heb alle bovenstaande benodigdheden in het bakje gedaan van mijn broodbakmachine en ingesteld op het menu 'deeg'. Na 1.30 u was mijn deeg gemengd, gekneed en gerezen. Daarna heb ik hem gevormd als een kerstman en op bakpapier gelegd en terug een half uur laten rijzen.Ingestreken met geklutst eigeel en voor de neus en hoed heb ik een beetje rode kleurvloeistof toegevoegd aan het eigeel.  De rand van de hoed heb ik voorzien van grove parelsuiker. Gebakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten. 


















    24-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Kerst
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs